8 sfaturi pentru intretinerea pantofilor din piele intoarsa

8 sfaturi pentru intretinerea pantofilor din piele intoarsa

1 53917

A venit primavara si, in curand, vremea ne va permite sa purtam din nou pantofi. In cazul in care vei alege incaltaminte din piele intoarsa, trebuie sa stii cum se intretine acest material atat de delicat dar atat de pretentios. Mimi iti spune cum se curata corect pielea intoarsa. Ascult-o pe Mimi!

 

Pasul intai – Ia un prosop de baie usor umezit sau o carpa moale, curata si freaca bine suprafata din piele pana cand aceasta se curata.

Pasul doi –  Daca pielea are pete vizibile inmoaie prosopul sau carpa intr-o solutie formata din apa cu otetsau apa cu sapun lichid.

Pasul trei – Dupa indepartarea petelor freaca bine bucata de piele cu o carpa usor umeda pentru a evita aparitia urmelor de la sapun.

Pasul patru –  Dupa spalare, lasa pielea intoarsa sa se usuce la temperatura camerei. Evita sa o amplasezi langa calorifer sau alte surse generatoare de caldura pentru ca risti ca aceasta sa se „stranga” si sa capete un aspect sifonat,neuniform.

Pasul cinci –  Este bine sa stii ca in hipermarketuri exista sprayuri si perii speciale pentru curatarea si mentinerea aspectului obiectelor din piele intoarsa. Aplicat in mod regulat, sprayul face ca pielea intoarsa mai impermeabila si mai usor de curatat.

Pasul sase –  O alta solutie pentru indepartarea petelor este guma de sters obisnuita, pentru creioane. Foloseste-o pentru a „sterge” petele de pe suprafetele din piele intoarsa dupa care indeparteaza urmele lasate cu o perie speciala pentru pielea intoarsa, cu firele foarte tari.

Pasul sapte –  Ca sa reimprospatezi portiunile lucioase de pe suprafetele de piele intoarsa inmoaie o perie moale intr-o solutie fomata din 200 ml lapte si o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Pasul opt  – Petele de pe pielea intoarsa trebuie tratate profesional la curatatorii si spalatorii ce ofera servicii anume pentru acest tip de piele. Cea mai buna optiune va fi intotdeauna o curatatorie specializata. Nu poti stii niciodata cum a fost tratata pielea in momentul fabricarii produsului si,  mai mult decat atat,  nu poti stii cum se va comporta atunci cand o vei curata singur. Daca banuiesti ca pata nu ar putea disparea in urma tratamentului de mai sus, este recomandat sa cauti o firma specializata in curatarea materialelor din piele intoarsa. In orice caz, nu incerca sa aplici solutii chimice de indepartare a petelor pentru ca risti sa strici definitiv materialul.

Alte sfaturi despre intretinerea incaltamintei

Nu purta aceeasi pereche de pantofi in fiecare zi. Acestia au nevoie de cel putin 24 de ore ca sa “respire” si sa-si recapete forma originala.

Pentru a preveni deformarea incaltamintei atunci cand nu este purtata, foloseste calapoade (sanuri) – piese din lemn sau plastic dur, care au forma labei piciorului. Pentru cizme, exista calapoade speciale, inalte, pe masura carambilor.

Cel mai bun produs de intretinere este crema de pantofi (culori si calitati diverse), care se aplica numai pe o suprafata perfect uscata. Aceasta asigura luciul, dar si umiditatea ideala, care previne uscarea si craparea fetelor.

Nu pune incaltamintea in apropierea surselor de caldura deoarece se va “strange” si scoroji.

Daca dispui de suficient spatiu, pastreaza toata incaltamintea din piele in cutiile de carton in care ai cumparat-o de la magazin.

1 COMENTARIU

 1. Eu am citit multe despre curatarea pantofilor din piele intoarsa. Unele solutii mi-au dat frisoane. De exemplu cea privind curatarea acestui tip de pantofi prin…introducerea lor in masina de spalat ( rufe, nu vase, asta ar mai fi lipsit! )
  Pana la urma am gasit , intamplator, o metoda pe care, aplicand-o, am obtinut rezultate excelente, pe mai multe perechi de pantofi.
  Nu recomand nimic, va spun doar cum am procedat eu. IN ORICE CAZ, METODA PE CARE VRETI SA O APLICATI, SA O EXPERIMENTATI INTAI PE O SUPRAFATA MAI PUTIN EXPUSA, PENTRU A VEDEA REZULTATUL SI PENTRU A VA ” FACE MANA”.
  Am utilizat o solutie adusa de basarabeni, destinata curatirii covoarelor.
  Pe plicul cu pricina ( care costa in jur de 10 lei ) scrie , cu litere chirilice, ceva de genul: YYDO PENA, iar firma producatoare pare a fi ZOLISCA.
  Solutia este adusa de niste tipi care fac si demonstratie, cheswtia asta petrecandu-se la anumitre intervale de timp, probabil din cauza cererii ( care nu poate fi foarte mare). DAR PUTETI VORBI CU CINEVA CARE FACE DEPLASARI IN BASARABIA.
  Va urez succes, si sa scrieti daca ati experimentat. ILIE
  Nota:nu pot corecta si de aceea am vreo doua greseli. Scuze.

Lasă un răspuns