8 sfaturi pentru întreținerea pantofilor din piele întoarsă

8 sfaturi pentru întreținerea pantofilor din piele întoarsă

1 190213

Încălțămintea din piele întoarsă nu trebuie să lipsească din garderoba nici unei femei, indiferent de anotimp. Motivul? Acest material nu se va demoda niciodată, este elegant, delicat, prețios dar și foarte pretențios. Nu se întreține greu, dar, totuși, va trebui să respecți niște reguli. Iată cum se curăță pantofii, cizmele sau ghetele din piele întoarsă! 

Pasul 1 – Ia un prosop de baie ușor umezit sau o cârpă moale, curată și freacă bine suprafaâa din piele până când aceasta se curăță.

Pasul 2 –  Dacă pielea are pete vizibile, înmoaie prosopul sau cârpa într-o soluție formată din apă și oțet sau apă și săpun lichid.

Pasul 3 – După îndepărtarea petelor freacă bine bucata de piele cu o cârpă ușor umedă pentru a evita apariția urmelor de săpun.

Pasul 4 – După spălare, lasă pielea întoarsă să se usuce la temperatura camerei. Nu pune încălțămintea lângă calorifer sau alte surse generatoare de călduă pentru că riști ca matertialul să se „strângă” și să capete un aspect șifonat, neuniform.

Pasul 5 – Este bine să știi că în hypermarketuri există spray-uri și perii speciale pentru curățarea și menținerea aspectului obiectelor din piele întoarsă. Aplicat în mod regulat, spray-ul face ca pielea întoarsă să fie mai impermeabilă și mai ușor de curățat.

Pasul 6 – O altă soluâie pentru îdepărtarea petelor este guma de șters obișnuită, pentru creioane. Folosește-o pentru a „șterge” petele de pe suprafețele din piele întoarsă după care îndepărtează urmele lăsate cu o perie specială pentru pielea întoarsă, cu firele foarte tari.

Pasul 7 – Ca sa reîmprospătezi porțiunile lucioase de pe suprafețele din piele întoarsă, înmoaie o perie moale într-o soluție fomată din 200 ml lapte și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pasul 8  – Petele de pe pielea întoarsă trebuie tratate profesional la curățătorii și spălătorii ce oferă servicii anume pentru acest tip de material. Cea mai bună opțiune va fi întotdeauna o curățătorie specializată. Nu poâo să știi niciodată cum a fost tratată pielea în momentul fabricării produsului și,  mai mult decât atât,  nu poâi să știi cum se va comporta atunci cand o vei curăța singur. Deci, dacă bănuiești ca pata nu va dispărea în urma tratamentului de mai sus, aplicat acasă, este recomandat să cauți o firmă specializată în curățarea materialelor din piele întoarsă. În orice caz, nu încerca să aplici soluții chimice de îndepărtare a petelor pentru că riști să strici definitiv materialul.

Alte sfaturi pentru întreținerea încălțămintei

    • Nu purta aceeași pereche de pantofi în fiecare zi. Încălțămintea are nevoie de cel puțin 24 de ore ca să “respire” și să-și recapete forma originală.
    • Pentru a preveni deformarea încălțămintei atunci când nu este purtată, folosește calapoade – piese din lemn sau plastic dur, care au forma labei piciorului. Pentru cizme, există calapoade speciale, înalte.
    • Cel mai bun produs de întreținere este crema de pantofi care se aplică numai pe o suprafață perfect curată și uscată. Aceasta asigură luciul dar și umiditatea ideală, care previne uscarea și crăparea materialului.
    • Nu pune încălțămintea în apropierea surselor de căldură deoarece se va “strânge” și scoroji.
    • Dacă dispui de suficient spațiu, păstrează încălțămintea în cutiile originale.
    • Nu aerisi pantofii în aer liber dacă afară plouă sau este umiditate.
    • Nu ține pantofii din piele naturală sau piele întoarsă în bătaia directă a razelor de soare, deoarece riști să-i decolorezi.
    • Nu spăla încălțămintea din piele întoarsă la mașina de spălat!

DyFashion.ro

1 COMENTARIU

  1. Eu am citit multe despre curatarea pantofilor din piele intoarsa. Unele solutii mi-au dat frisoane. De exemplu cea privind curatarea acestui tip de pantofi prin…introducerea lor in masina de spalat ( rufe, nu vase, asta ar mai fi lipsit! )
    Pana la urma am gasit , intamplator, o metoda pe care, aplicand-o, am obtinut rezultate excelente, pe mai multe perechi de pantofi.
    Nu recomand nimic, va spun doar cum am procedat eu. IN ORICE CAZ, METODA PE CARE VRETI SA O APLICATI, SA O EXPERIMENTATI INTAI PE O SUPRAFATA MAI PUTIN EXPUSA, PENTRU A VEDEA REZULTATUL SI PENTRU A VA ” FACE MANA”.
    Am utilizat o solutie adusa de basarabeni, destinata curatirii covoarelor.
    Pe plicul cu pricina ( care costa in jur de 10 lei ) scrie , cu litere chirilice, ceva de genul: YYDO PENA, iar firma producatoare pare a fi ZOLISCA.
    Solutia este adusa de niste tipi care fac si demonstratie, cheswtia asta petrecandu-se la anumitre intervale de timp, probabil din cauza cererii ( care nu poate fi foarte mare). DAR PUTETI VORBI CU CINEVA CARE FACE DEPLASARI IN BASARABIA.
    Va urez succes, si sa scrieti daca ati experimentat. ILIE
    Nota:nu pot corecta si de aceea am vreo doua greseli. Scuze.

Lasă un răspuns