Iată care sunt cele mai periculoase mezeluri

Iată care sunt cele mai periculoase mezeluri

0 1906

Mulți dintre noi mănâncă aproape zilnic mezeluri. Însă, nutriționiștii trag un mare semnal de alarmă: sunt extrem de nocive și, astfel, periculoase pentru sănătate. Asta, chiar dacă nu observăm efectele negative imediat. Mimi îți spune ce mezeluri ar trebui să nu consumi pentru a-ți proteja sănătatea ta dar și a familiei tale. Ascult-o pe Mimi!

 

Parizerul ocupă primul loc în topul celor mai nocive preparate din carne. Acesta are în compoziţia sa 80% slănină şi şorici de porc, carne dezosată mecanic, în compoziţia căreia intră oase măcinate. Acest aliment conţine făină de soia, amidon, dar şi condimente, printre care se numără sare, coriandru, boia de ardei. Potenţiatorii de gust şi coloranţii sunt şi ei trecuţi pe lista ingredientelor care se găsesc în parizer.

Crenvurştii pot duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare dacă nu sunt păstraţi în condiţii corespunzătoare.  În compoziţia acestui produs alimentare se găsescv pieliţe şi grăsime. E-urile abundă şi ele, deoarece crenvuştii au mereu o culoare fragedă.

Kaizerul este injectat cu soluţii care conţin sare, gelifianţi pentru reţinerea apei, coloranţi pentru aspectul de proaspăt, conservanţi, agenţi de întărire a gustului şi aromei. Carnea se regăseşte în proporţii destul de reduse.

Salamurile conţin aditivi care imită gusturile condimentelor, zahăr, nitraţi, nitriţi, carmin, glutamat de sodiu şi făină de soia în proporţie de 20%. Slănina şi şoriciul se găsesc în proporţi de 60% în acest preparat de carne, urmate de carne de calitate inferioară, în proporţie de 17%.

Şunca ţărănească conţine slănină, urme de oase şi şorici în proporţie de 70%. De asemenea, alimentul mai conţine proteine din soia şi coloranţi – printre care se numără carminul.

COMENTARII

Lasă un răspuns