Iată de ce este obligatoriu să-ți cureti periile, pensulele și bureții pentru...

Iată de ce este obligatoriu să-ți cureti periile, pensulele și bureții pentru machiaj!

Da, știu, ți-e greu să speli toate periile și periuțele, pensulele și bureții pe care îi folosești zilnic atunci când te machiezi. Sunt prea multe, iar munca este destul de migăloasă. Cine are timp de așa ceva? Și, oricum, numai tu le folosești, deci ce-ar putea să ți se întâmple? Află că aceste produse înmagazinează zilnic praf, reziduuri cosmetice și sebum – un mediu propice dezvoltării bacteriilor pe care le aplici apoi, zi de zi, pe față, ochi și buze.

Vorbim despre o crescătorie de bacterii și microbi în toată regula, pe care nu-i vezi, dar ar trebui să știi că sunt acolo. Dacă cineva ți-ar da o lupă uriașă și ai putea să privești miliardele de germeni, probabil că nu te-ai mai atinge în viața ta de acele ustensile. Dar așa, pentru că sunt „invizibili”, trăiești cu impresia greșită că nu există. Află că nu numai că există, dar acele bacterii te pot îmbolnăvi grav.

model-australian-2

Riscurile de a contacta conjunctivită, acnee, iritații sau diferite infecții este foarte mare. Dovada o reprezintă chiar fotografia postată pe Instagram de un fotomodel australian, Anthea Page, care s-a trezit cu o infecție de toată frumusețea la ochi. Știm cu toții ce înseamnă un urcior, nu? Iată cum te poți trezi cu unul peste noapte! În cazul ei, a fost vorba despre neglijența unui makeup artist care a machiat-o pentru o prezentare de modă folosind ustensile murdare. Infecția a necesitat tratament cu antibiotice și, după cum bănuim, frumoasa blondă a stat departe de scenă pentru o perioadă.

model-australian-1

Urciorul este o infecție a unei glande sebacee care se află la baza unei gene. Pleoapa se umflă, iar zona devine roșie și dureroasă. Dacă nu este imediat tratată, această infecție va evolua spre o colecție purulentă ce se sparge, se drenează și se vindecă de la sine în aproximativ 5-7 zile. Motivele apariției urciorului sunt multe: infecția cu stafilococul auriu, transpirația, lipsa unei igiene corespunzătoare, frecarea la ochi cu mânile murdare, noxele și praful din aer, reziduurile din produsele de machiaj contaminate cu bacterii, ustensilele de machiaj contaminate cu diferiți germeni etc.

Revenind la povestea modelului autralian, recomandar este să cureți, să speli și să dezinfectezi ustenislele pentru machiaj cel puțin o dată la două săptămâni.

COMENTARII

Lasă un răspuns