Pregăteşte coaste de porc marinate pentru masa tradiţională de Crăciun!

Pregăteşte coaste de porc marinate pentru masa tradiţională de Crăciun!

0 667
coaste-de-porc-la-cuptor

Am intrat în luna lui decembrie, iar în curând vom pregăti tradiţionala masă de Crăciun. Şi, pentru că preparatele din porc sunt vedetele culinare ale sărbătorilor, încearcă anul acesta o reţetă nouă: coaste de porc la cuptor. Sunt delicioase şi vor înlocui cu succes clasica friptură pe care o pregăteşti an de an.  Uite ce trebuie să faci!

Ingrediente: 1 kg coaste de porc, 5 g sare, 10 g piper mozaic, 10 g usturoi granulat, 10 g boia afumată, 3 frunze de dafin, 5 g cimbru, 2 g curcumă, 100 ml Coca Cola, 100 ml bere, 50 ml sos Barbeque, 300 ml ulei vegetal.

Mod de preparare: Se pregăteşte o marinată din sare, condimente (piper mozaic, usturoi granulat, boia afumată, frunze de dafin, cimbru, curcumă), Cola Cola, bere, ulei şi sos Barbeque.

Se presară piper mozaic şi sare într-o tavă, se pun coastele de porc şi se condimentează bine cu piper şi sare. Se adaugă sosul marinat, se ung bine coastele şi se lasă tava la frigider timp de 24 de ore.

Apoi, se pune tava la cuptor, la 160 de grade Celsius, timp de 180 de minute.

Reţeta face parte din programul educaţional culinar „Atelierul de Gusturi”, iniţiat şi derulat de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

COMENTARII

Lasă un răspuns