Probleme cu tenul? 7 sfaturi pe care ar trebui să le urmeze...

Probleme cu tenul? 7 sfaturi pe care ar trebui să le urmeze orice femeie

Odată cu vârsta, dacă nu îl îngrijim corect, tenul nostru îşi pierde din elasticitate şi strălucire, ne apar primele riduri, pete, puncte negre şi chiar acnee. Iar veştile proaste nu se opresc aici. Pielea îmbătrâneşte înainte de vreme, iar chipul nostru devine şters, palid, tern şi obosit. Pentru a preveni astfel de situaţii în care pari mult mai în vârsta decât eşti, va trebui să urmezi un ritual zilnic de îngrijire. Iată ce ar trebui să facem mai ales dacă am trecut de 30 de ani!

femeie curatare ten1. Curăţă tenul în profunzime!

Faţa este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului tău, fiind, de asemenea, şi una dintre cele mai expuse factorilor negativi din mediu: poluare, praf, noxe, impurităţi, chimicale pe care le „absoarbe” din produsele cosmetice şi farduri. Tenul este afectat şi de stres, oboseală şi o alimentaţie neadecvată. Ritualul zilnic de îngrijire constă, în primul rând, într-o curăţare perfectă, atât dimineaţa cât şi seara. Însă, atenţie! Produsele pe care le foloseşti pentru îndepărtarea sebumului şi a impurităţilor acumulate dar şi alte cosmetice precum creme de zi şi de noapte, seruri, loţiuni etc trebuie să fie speciale pentru tipul tău de ten, dar şi pentru eventualele probleme dermatologice cu care te confrunţi. De exemplu, dacă ai pielea roşie şi iritată, suferi de acnee sau cuperoză nu este indicat să foloseşti produse cosmetice puternic abrazive. Vei face mai mult rău decât bine. De asemenea, după curăţarea în profunzime a pielii, foloseşte creme hidratante doar dacă ai tenul uscat. Dacă ai tenul mixt, optează pentru produse destinate acestui tip de ten.

pensule makeup2. Spală pensulele cu care aplici fardurile

Pensulele, periile, bureţii cu care aplici fondul de ten şi pudra trebuie foarte bine spălaţi deoarece sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care ajung apoi pe faţa ta. Iar de aici până la apariţia acneei, a infecţiilor sau iritaţiilor nu mai este decât un pas. Impurităţile, praful, reziduurile cosmetice, sebumul şi acarienii care se acund în aceste ustensile pentru machiaj înfundă porii pielii care se inflamează.

femeie apa 3. Hidratează-te cât mai bine!

Hidratarea menţine pielea sănătoasă, elastică, îi conferă luminozitate şi strălucire. Nu uita să bei unul sau chiar doi litri de apă pe zi! În acelaşi timp, este recomandat să consumi cât mai multe fructe şi legume cu un conţinut ridicat de apă: pepeni, castraveţi, roşii, struguri, mere etc. Nu în ultimul rând, dacă ai tenul uscat, foloseşte cu încredere creme hidratante sau măşti din produse naturale precum miere.

femeie palarie4. Protejează-te de razele UV

Se ştie că razele ultraviolete afectează grav tenul, usucă pielea şi favorizează apariţia ridurilor premature. Mai mult, razele UV se fac vinovate de apariţia cancerului de piele, deci, ai mare grijă! Foloseşte întotdeauna creme pentru protecţie solară cu factor ridicat, chiar dacă ne aflăm în plină iarnă sau suntem în sezonul cald. Expunerea îndelungată la soare duce şi la mărirea excesivă a porilor pielii. Aceştia absorb ca un burete praful şi impurităţile cu care pielea ta intră zilnic în contact. Astfel, te vei trezi cu o invazie de puncte negre şi acnee.

femeie masca exfoliere5. Foloseşte produse exfoliante

Fie că foloseşti produse exfoliante din comerţ, fie preparate la tine acasă, din ingrediente naturale, gomajul o dată pe săptămână este esenţial pentru curăţarea tenului şi pentru regenerarea celulară. Produsele exfoliante elimină sebumul, impurităţile şi, cel mai important, stratul de celule moarte. Pielea va deveni fină, catifelată şi foarte bine oxigenată. Maimult, exfolierea accelerează procesul de refacere celulară.

femeie cub gheata6. Aplică pe faţă cuburi de gheaţă

Porii dilataţi pot fi trataţi cu cuburi de gheaţă aplicate pe faţă, în zonele cele mai afectate: bărbie, nas şi frunte. Temperatura foarte scăzută duce la închiderea acestora, iar aspectul tenului va fi unul fin, fără asperităţi şi catiflat ca al unui bebeluş. Gheaţa pune sângele în mişcare, pielea se oxigenează, iar în acest fel ajută în procesul de refacere a celulelor.

femeie fructe si legume7. Mănâncă sănătos

Vitaminele, mineralele şi nutrienţii care se regăsesc în fructe şi legume proaspete conferă pielii luminozitate şi vitalitate, ajută la producerea de elastină şi colagen, previn apariţia îmbătrânirii premature, a ridurilor şi petelor. Vei avea un ten catifelat, strălucitor, proaspăt, într-o culoare naturală şi sănătoasă. Consumă citrice şi salate de crudităţi ori de câte ori ai ocazia. Între mese, în locul dulciurilor atât de nocive pentru sănătate, ronţăie morcovi, ciuperci, mere, banane, căpşune etc. Nu te feri de ouă fierte, lapte, brânzeturi peşte şi carne slabă. În schimb, evită mezelurile, dulciurile, alimentele semipreparate, pâinea şi făina albă, produsele de patiserie, prăjelile şi grăsimile.

COMENTARII

Lasă un răspuns