Reţetă franţuzească: Piept de raţă în sos de portocale

Reţetă franţuzească: Piept de raţă în sos de portocale

Rata cu sos de portocale main

O reţetă delicioasă, de lux, pe care o poţi degusta la restaurant, dar, la fel de bine, şi la tine acasă. Asta, doar dacă te încumeţi s-o prepari. Ingredientele sunt pe bază de legume, lactate şi condimente, iar rezultatul este unul fabulos, cu care dai gata orice invitat ai avea la masă. Te-ai hotărât s-o încerci şi tu? Uite ce ai de făcut!

Pieptul de raţă în sos de portocale este un preparat culinar extrem de rafinat, care poate fi servit la mesele festive, dacă vrei să impresionezi.

Reţeta face parte din a doua ediţie a programului de educaţie culinară „50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications, în perioada februarie-decembrie 2015. În iunie este promovată bucătăria franţuzească, iar restaurantul partener al proiectului în această lună este Vaporu’.

Ingrediente: 2400 g piept de raţă, 500 ml suc de portocale, lapte, 300 g unt, 250 g miere, 15 g cremă de trufe, cartofi, broccoli, morcovi, sare, amestec de condimente (piper, oregano şi boia), nucşoară.

Mod de preparare:

Pieptul de raţă se crestează pe partea cu piele, se condimentează şi se prăjeşte în tigaie, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi, se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.

rata cu sos de portocale 2

Între timp, se prepară sosul de portocale asfel: se topeşte unt într-o tigaie, apoi se adaugă sucul de portocale, miere şi lapte amestecând încontinuu. Se lasă pe foc până se îngroaşă.

rata cu sos de portocale 3

Apoi, se pun pe foc cartofii cu puţină sare, iar după ce au fiert se pasează, se amestecă cu unt şi lapte şi se asezonează cu cremă de trufe.

Morcovii se taie bastonaşe şi se fierb 2-3 minute, după care se trag în unt cu zahăr brun şi nucşoară, iar brocoli se pregătesc la abur cu sare de mare.

rata cu sos de portocale 1

Mod de servire: Pieptul de raţă se scoate de la cuptor, se taie felii, se stropeşte cu sos de portocale şi se serveşte alături de morcovi fierţi, piure de cartofi şi trufe, asezonat cu broccoli.

Despre Restaurantul Vaporu

Povestea din spatele restaurantului Vaporu’ este despre doi oameni care lucrează împreună de mai bine de 20 de ani. La restaurantul Vaporu’ niciodată nu se spune NU unui client, căci orice client este cel mai important. Localul încearcă să impresioneze prin atenţia personalului, a managerilor şi a celor doi parteneri, astfel încât cei care-i calcă pragul să rămână cu o experienţă uimitoare.

Reţeta franţuzească „Piept de raţă în sos de portocale” a fost oferită şi preparată de restaurantul Vaporu’ şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr 2, Bucureşti, vizavi de Parcul Carol.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns