Rețetă inedită cu ouă, ciuperci și cafea

Rețetă inedită cu ouă, ciuperci și cafea

0 362
Lavazza - reteta de Paste

An de an, oameni din întreaga lume savurează cafeaua Lavazza, transformând băutul cafelei într-un adevărat ritual. Știai însă că această licoare minunată și delicioasă pote fi folosită ca ingredient în anumite mânăruri? Specialiștii Lavazza ne oferă o rețetă inedită pe care o poți încerca oricând. Se prepară ușor și este un adevărat deliciu culinar. Iată ce ai de făcut

Ingrediente pentru patru porții: patru cafele espresso, 300 g ghebe (bine gătite), 300 g ciuperci champignon, 300 g gălbiori, 2 cepe franțuzești, 1.600 g frunze de spanac, 4 ouă, 200 g de unt, sare și piper

Ingrediente pentru cremă: 400 g ciuperci champignon, 80 g unt, 400 ml  lapte, sare și piper

champignonMod de preparare: Toacă ceapa și taie în bucăți toate ciupercile. Pune ceapa tocată într-o tigaie cuunt și soteaz-o. Adaugă ciupercile tăiate. Lasă-le pe foc timp de 6-7 minute. După ce ciupercile și ceapa s-au călit, toarnă cafeaua în tigaie. În paralel, într-o altă tigaie, sotează spanacul în unt, adăugând sare și piper după gust. Pentru a prepara ouăle mollet (moi), fierbe-le pentru 4 minute într-o oală mică, apoi decojește-le sub jet de apă pentru a nu ciupi albușul. Poți să adaugi puțină sare și oțet – roșu sau alb – în apa în care fierb ouăle pentru a ușura procesul de decojire.

Mod de preparare sos: Topește untul, adaugă apoi ciupercile champignon și sotează-le timp de 5 minute. Adaugă laptele, sarea și piperul, apoi gătește totul la foc mic timp de 6-7 minute. Se poate adăuga un pic de apă, dacă este necesar. După ce ciupercile au absorbit laptele, amestecă totul cu un blender vertical până ce obții un sos fin și cremos.

Mod de servire: Toarnă sosul de ciuperci champignon pe farfurie, apoi așază peste acesta câteva frunze de spanac astfel încât să formezi un mic „cuib” pentru ou. Aranjează ciupercile în jurul cuibului și presară piper și câteva picături de ulei de măsline. În final, pune cu atenție ouăle fierte.

Lavazza deține primul laborator creativ al cafelei

Lavazza Qualita Rossa bunÎn ultimii 25 ani, Lavazza Training Center s-a implicat activ în educarea și cultivarea gustului iubitorilor de cafea promovând, astfel, cultura cafelei. Centrul pregătește experți în arta cafelei, dezvoltă și testează noi rețete și învață consumatorii cât de importantă este atenția la calitatea cafelei pe care o consumă. Lavazza Training Center are, în același timp, misiunea de a consolida legătura dintre Lavazza și lumea haute cuisine. Din 1998, centrul are o divizie specială de experimente, ce transformă chiar și cele mai năstrușnice idei ale echipei Lavazza în noi modalități de savurare a cafelei. S-ar putea spune, astfel, că Lavazza Training Center este primul laborator creativ al cafelei, un loc în care se studiază și crează noi rețete.  Lavazza le oferă consumatorilor săi mai mult decât o cafea de cea mai bună calitate: Lavazza le prezintă un mod cu totul și cu totul nou de a se raporta la arta culinară. Cafeaua nu mai este doar o băutură delicioasă, ci și un ingredient de bază al unor preparate dulci, cu care să își surprindă oaspeții la o cină sau pe care să le așeze pe masă la ocazii speciale, așa cum este Paștele.

COMENTARII

Lasă un răspuns