Reţetă tradiţională din Maramureş: Hremzli (Hermze)

Reţetă tradiţională din Maramureş: Hremzli (Hermze)

0 3259

O reţetă extrem de simplă, care poate fi preparată din doar câteva ingrediente, Hremzli este de-a dreptul delicioasă! Seamănă cu nişte chifteluţe din cartofi pe care le poţi degusta inclusiv ca aperitiv. Iar dacă vrei să încerci o mâncare tradiţională cum numai în Maramureş se mai găteşte, Mimi îţi spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

Ingrediente

10 cartofi; 3 ouă; 4 linguri de făină Gold Maya, sare Kotanyi după gust, piper Kotanyi după gust

 

Mod de preparare:

 

 

 

 

 

 

 

Se curăţă cartofii şi se dau prin răzătoare. Peste cartofi se adaugă ouăle, faina, sarea şi piperul. Se amestecă bine toate ingredientele.

În uleiul încins se adaugă treptat câte o lingură de compoziţie şi se lasă la prăjit până ce devin aurii.

Reţetele tradiţionale din Maramureş au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu la Point Studio. Fotografiile au fost realizate de Point Studio. Reţelete tradiţionale maramureşene promovate în luna ianuarie 2014 au fost oferite de Complex Lostriţa şi Pensiunea Ideal, din Maramureş.

Despre programul de educaţie culinară

Caravana „Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este a doua ediţie a programului de educaţie culinară derulat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu brandurile Gold Maya şi Kotanyi România în perioada ianuarie-decembrie 2014.

COMENTARII

Lasă un răspuns