10 alimente care îţi curăţă perfect tenul
A venit vara, iar tenul nostru are nevoie de o îngrijire pe măsură. Razele ultraviolete, machiajul, praful, noxele ne afectează zi de zi pielea, chiar dacă nu ne dăm seama pe moment. În timp, însă, să nu ne mire faptul că ne-au apărut primele riduri, că tenul este iritat, încărcat, cu pete şi îmbătrânit înainte de vreme. Iată 10 alimente pe care le putem folosi pentru îngrijirea pielii, recomandate de specialiştii în beauty. Mimi a aflat toate noutăţile. Ascult-o pe Mimi!
Avocado
Fructele de avocado sunt foarte indicate în ritualul de îngrijire a tenului. De aceea, ele sunt folosite cu succes la prepararea multor produse cosmetice. Foarte bogate în vitamina B-3, fructele de avocado vor reda tenului supleţea şi fermitatea ajutând pielea să devină netedă şi catifelată. Folosind fructe de avocado în îngrijirea ta zilnică, vei evita apariţia iritaţiilor, a cuperozei şi senzaţia de ten încărcat. Acest fruct poate fi la fel de bine consumat în salate sau ca desert după masă. De asemenea, îl poţi folosi la prepararea măştilor faciale.
Fructe de pădure
Vitamina C este esenţială pentru un ten sănătos, iar fructele de pădure conţin o cantitate foarte mare. Vitamina C va stimula producerea de colagen care va oferi tenului tău fermitate şi tinereţe. De asemenea, fructele de pădure conţin antioxidanţi, alte elemente vitale pentru un ten sănătos şi luminos, care îţi vor proteja pielea de inflamaţii şi iritaţii. Fie le consumi în mod regulat, fie le foloseşti ca bază pentru măşti faciale, fructele de pădure nu trebuie să-ţi lipsească din ritualul tău de frumuseţe.
Brânză de vaci
Te-ai fi gândit că brânza de vaci te ajută să ai un ten sănătos şi tânăr? Află că seleniul şi vitamina E care se găsesc în acest aliment te ajută să înfrunţi cu brio radicalii liberi. La fel, acţiunea atioxidanţilor îţi va menţine pielea fermă, tânără şi sănătoasă. Studiile au demonstrat faptul că brânza de vaci consumată într-o dietă sănătoasă şi echilibrată previne apariţia cancerului.
Nucile
Acizii graşi pe care îi conţin nucile hrănesc celulele şi le prelungesc viaţa, curăţând organismul de toxine. De asemenea, previn retenţia de apă în organism şi sunt indicaţi pentru prevenirea anumitor afecţiuni cardiace. Acizii graşi care se regăsesc în nuci te ajută să-ţi menţii greutatea optimă, lucru pe care şi-l doreşte fiecare dintre noi.
Cartofii
Un cartof copt alimentează organismul cu cantitatea necesară de cupru de care are nevoie într-o zi. Zincul şi vitamina C ajută pielea să devină elastică şi fină.
Cereale integrale
Deşi cerealele integrale au un index glicemic mic şi, astfel, duc la creşterea nivelului de zahăr în sânge, ele te vor ajuta să-ţi menţii tenul sănătos. Pentru a-ţi fi de folos, cerealele integrale trebuie să fie foarte bogate în fibre.
Seminţele de in
Peştele este extrem de bogat în acizi graşi Omega 3 care te ajută foarte mult în ceea ce priveşte sănătatea pielii tale. Dar, dacă nu îţi place peştele, îl poţi înlocui cu seminţe de in sau cu ulei din seminţe de in. Acizii graşi Omega 3 îţi vor hidrata organismul, vor regla nivelul de sebum (ajutând la închiderea porilor pielii) şi, astfel, vor preveni apariţia acneei. Uleiul de seminţe de in va conferi pielii tale o strălucire naturală, elasticitate şi luminozitate.
Iaurtul
Bogat în proteine, iaurtul conferă tenului tău elasticitate. Iaurtul grecesc este şi mai indicat deoarece, pe lângă cantitatea mare de proteine, conţine fibre care te vor ajuta să-ţi menţii pielea sănătoasă.
Ardei
Verde, roşu, galben sau portocaliu ardeiul gras nu numai că arată foarte bine la tine în farfurie dar te ajută şi în prevenirea afecţiunilor pielii. Ardeiul este recomandat pentru combaterea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor la fel ca şi castravetele. Şi ridurile sunt combătute cu succes datorită elementelor antioxidante pe care ardeiul le conţine.
Mango
Nu numai că este un fruct delicios, dar te poate ajuta în ceea ce priveşte look-ul tău. Mango ajută tenul să se refacă, ajută la regenerarea celulară datorită vitaminei A pe care o conţine şi care este atât de necesară organismului.