10 alimente pe care să nu le ții niciodată la frigider dacă...

10 alimente pe care să nu le ții niciodată la frigider dacă nu vrei să se strice

0 3671

Avem tendința de a depozita în frigider orice: carne, lapte și lactate, mezeluri, fructe și legume, sosuri, produse de panificație și patiserie dar și dulciuri. Însă, există anumite produse care, la temperaturi scăzute, își pierd calitățile, iar tu nu te vei mai putea bucura de gustul și aroma lor. Iată care sunt acestea!

 

cafea

1. Cafeaua 

Cafeaua se ține într-un loc uscat și răcoros, iar recipientul ar trebui să fie închis ermetic pentru ca produsul să-și păstreze aroma naturală. Ținută în frigider, cafeaua poate împrumuta din mirosul altor mâncăruri și, dacă recipientul nu este închis ermetic, pulberea poate prinde umezeală. De asemenea, cutia în care păstrezi cafeaua trebuie să fie dintr-un material prin care lumina nu poate pătrunde. Dacă ții cafeaua într-un borcan obișnuit, lucru care nu este deloc recomandat, măcar ai grijă să fie bine închis și să nu stea în bătaia directă a razelor soarelui.

ceapa

2. Ceapa

Pentru a se păstra cât mai mult timp, ceapa se ține într-un loc uscat, ferit de lumina directă a soarelui și răcoros. Nu o ține în frigider, în lada pentru legume! Din cauza condensului care se poate forma, ceapa se va umezi, se va înmuia, poate încolți, bacteriile se vor dezvolta rapid, iar tu vei fi nevoită să o arunci. Dacă, totuși, alegi să ții această legumă la frigider, ambalează-o în pungi de hârtie și nu de plastic. Hârtia absoarbe umezeala.

rosii

3. Roșiile

Dacă vrei să te bucuri de gustul inconfundabil al unei roșii bine coapte, nu o păstra la frigider. Roșiile își pierd din aromă dacă sunt expuse la temperaturi scăzute. Acizii, sucul și compușii volatili care se regăsesc în roșii se vor pierde. Depozitează aceste legume într-un loc uscat, ferit de lumina directă a soarelui și răcoros.

cartofi

4. Cartofii

Expusi la temperaturi scăzute, cartofii își pierd gustul original și textura. Păstrează aceste legume într-un loc uscat, răcoros și ferit de lumina directă a soarelui pentru a evita încolțirea. Atenție! Cartofii nu se ambalează în pungi de plastic deoarece acestea „transpiră”, legumele se umezesc și se strică.

miere

5. Mierea

Mierea se depozitează într-un borcan din sticlă, bine închis, la temperatura camerei. Dacă o ții la frigider se va zaharisi și cristaliza.

ciocolata

6. Ciocolata

Toată lumea ține ciocolata la frigider și nu pentru că s-ar strica, ci din pură obișnuință. Află că ciocolata ținută la temperatura camerei este mult mai aromată și mai gustoasă.

paine

7. Pâinea

Una dintre cele mai frecvente greșeli este să ținem pâinea la frigider în ideea în care îi vom păstra timp mai îndelungat prospețimea. La temperaturi scăzute, ingredientele din pâine se descompun, produsul se învechește mai repede și există chiar riscul de a apărea mucegai. Păstrează pâinea învelită într-o pungă de hârtie și ține-o la temperatura camerei, ferită de razele directe ale soarelui. Așa o vei păstra proaspătă mai mult timp.

corn patiserie

8. Cerealele și pateurile

Cerealele, produsele de panificație și patiserie precum pateurile se conservă mult mai bine la temperatura camerei. Dacă le ții la frigider, la 4 grade Celsius, cum este normal, aceste produse își vor pierde gustul dar și aromele.

ananas

9. Ananasul

Iată unul dintre fructele care nu se păstrează la frigider. Motivul? Temperatura scăzută împiedică coacerea lui. Este adevărat că nu-l cumperi din magazin verde, dar nici copt suficient. Așadar, dacă vrei să te bucuri de gust bun și arome delicioase, ține ananasul la temperatura camerei, într-un loc uscat, răcoros și ferit de razele soarelui.

avocado

10. Avocado

Același lucru îl putem spune și despre avocado: nu se păstrează la frigider deoarece temperatura scăzută nu-l va ajuta în procesul său natural de coacere. Dimpotrivă. Așadar, păstrează fructul la temperatura camerei.

COMENTARII

Lasă un răspuns