10 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a...

10 lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a deveni părinte

0 1292

Îţi doreşti un copil? Este normal să vrei să să fii mamă, dar poţi să duci această responsabilitate până la capăt? Înainte de a deveni părinte ar trebui să faci tot ceea ce ţi-ai propus în viaţă: să călătoreşti, să te distrezi, să ajungi la apogeul carierei, să fii un om de succes, să ai bani şi să nu trăieşti cu grija zilei de mâine. Mimi îţi spune ce ar trebui să faci înainte de a veni barza. Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

Cumpără-ţi casa ta!

Este foarte important ca atunci când vine pe lume un copil, părinţii să aibă o locuinţă a lor. Asta pentru există foarte multe situaţii în care aceştia locuiesc fie cu chirie, fie la socrii sau alte rude. Un lucru deloc benefic pentru copil. Cel mic are nevoie de stabilitate, în nici un caz să fie nevoit să schimbe mediul odată cu fiecare mutare a voastră.

Maturizează-te!

Multe cupluri duc o viaţă mereu ca la 18 ani: petreceri după petreceri, călătorii, ieşiri dese cu prietenii, nopţi pierdute prin cluburi şi baruri. Există situaţii în care cei doi nu au un job stabil şi nici nu-şi caută unul. Mulţi tineri încă mai sunt ajutaţi de părinţi. Deci, cum ar putea ei să crească şi să educe un copil dacă ei înşişi sunt copii?

 

Călătoreşte!

Iar asta pentru că, odată ce va veni cel mic pe lume, călătoriile voastre, cel puţin pentru o perioadă, se vor încheia. Nu mai ai cum să mergi cu cel mic la mare, la munte sau în străinătate. Va trebui să mai aştepţi să mai crească. Aşa că, este recomandat ca înainte de a rămâne însărcinată să călătoreşti cât de mult poţi. Vizitează tările şi oraşele pe care doreşti să le vezi, mergi în locuri noi pentru că după ce vine barza va fi mult mai greu.

Fără datorii şi rate!

Este foarte important să ai cât mai puţine datorii. Iar asta dintr-un motiv foarte obiectiv. Un copil mic necesită resurse financiare la care nu te gândeşti acum. Însă vei dori să-i amenajezi camera, să-i cumperi hăinuţe, jucării, plus multe alte lucruri de care vei avea nevoie în îngrijirea acestuia. Va trebui să dispui de bani pentru toate astea.

Finalizează-ţi studiile

Foarte multe femei au abandonat studiile odată ce au devenit mămici pe motiv că nu mai au timp de facultate, studii post-liceale sau post-universitare. Într-adevăr, venirea pe lume a unui bebeluş presupune ca tu, ca mamă, să îi oferi copilului tău tot timpul de care dispui. Este recomandat să-ţi termini studiile înainte de a veni barza.

Cumpără-ţi o maşină

Mulţi  tineri îşi doresc să se simtă împliniţi din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, înainte de a deveni părinţi. Iar o maşină nu este un lux, este o necesitate. Gândeşte-te că va trebui să îl transporţi pe cel mic la medic, la grădiniţă, la şcoală, ca vei dori să pleci în vacanţe când va creşte mai mare. O călătorie cu trenul va fi un adevărat calvar atât pentru tine cât şi pentru el.

Economiseşte bani

Cu alte cuvinte, încearcă să nu ai grija zilei de mâine. Un cont de economii îţi dă stabilitate şi încredere. În caz de urgenţă, vei avea un colac de salvare.  Este recomandat să începi de pe acum să pui banii la ciorap.

Slăbeşte!

Eset foarte important, dacă ai probleme cu greutatea, să încerci să slăbeşti. Dacă eşti mai plinuţă, acest lucru ţi-ar putea afecta sarcina.

Rezolvă-ţi toate problemele de sănătate

Este foarte important ca o femeie gravidă să fie, în primul rând, o femeie sănătoasă. Înainte de a rămâne însărcinată, rezolvă-ţi toate problemele de sănătate. Pe parcursul sarcinii va fi mai greu sau chiar foarte dificil. Iar asta pentru că anumite tratamente vor fi incompatibile cu starea ta.

Ţinteşte către apogeul carierei

Este important ca înainte de a veni un bebeluş pe lume, părinţii să fie mulţumiţi din punct de vedere financiar dar şi din punct de vedere al carierei. Un om de succes, cu o carieră în faţă va da familiei sale încredere în viitor, stabilitate financiară şi va avea un copil pe care îl va creşte fără lipsuri materiale.

COMENTARII

Lasă un răspuns