10 lucruri pe care nu le știi despre erecție

10 lucruri pe care nu le știi despre erecție

0 4381

Pentru că ești femeie, este absolut firesc să știi totul despre corpul tău. Însă, în aceeași măsură ar trebui să cunoști și corpul bărbatului de lângă tine. Iar când vine vorba despre erecție, recunoaște că nu știi prea multe despre ea. Jurnaliștii revistei santeplusmag.com ne spun 10 lucruri pe care nici nu le-ai fi bănuit!

1. Există trei tipuri de erecție

Bărbații au trei tipuri de erecție: erecția reflexogenă se produce la contactul fizic, erecția psihogenă apare în urma stimulării vizuale sau auditive (bărbatul se uită la un film) și erecția nocturnă. Ultimele două tipuri de erecție sunt involuntare și pot apărea în momente foarte delicate și inoportune.

2. Țigările și alcoolul dăunează erecției

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că țigările și alcoolul afectează erecția, iar de aceste disfuncții erectile suferă din ce în ce mai mulți tineri. Sexul cu un bărbat care a consumat prea mult alcool este, de cele mai multe ori, nesatisfăcător.

3. Sexul oral face penisul mai gros

În urma unui studiu efectuat recent, s-a descoperit un lucru surprinzător: bărbații cărora li se face sex oral au penisul mai gros față de cei care se mastrurbează.

cuplu sex4. Bărbații care dorm mai mult au o erecție sănătoasă

Lipsa de somn afectează erecția, iar un bărbat obosit va avea probleme în a-și satisface partenera. O persoană adultă ar trebui să doarmă în jur de 7-8 ore pe noapte. Mai mult, cu cât reprizele de somn sunt mai dese, cu atât și erecțiile sunt mai dese. Astfel, un pui de somn la prânz, în zilele de weekend, ar putea face minuni.

5. Contează foarte mult și intimitatea

Depinde de fiecare bărbat în parte, însă, la modul general vorbind, știm cu toții cât de mult contează intimitatea. Mediul în care se află bărbatul îi poate afecta libidoul. De exemplu, un bărbat care locuiește împreună cu părinții ar putea avea probleme atunci când aduce o femeie acasă. Faptul că în camera alăturată se află mama și tata îi taie tot cheful de sex. Și, evident, erecția.

6. Penisul erect poate fi ușor curbat

Nu te speria dacă în timpul erecției penisul iubitului tău este ușor curbat la dreapta. Acest lucru este absolut normal. Însă, dacă îi provoacă disconfort ar putea suferi de Boala Peyronie, care se caracterizează printr-o plagă sau un nodul tare ce se formează în interiorul penisului. În acest caz, partenerul tău ar trebui să consulte un medic urolog.

7. Se masturbează des? Va avea erecții mai puține

Ian Kerner, sexolog și autorul cărții „She Comes First”, este de părere că un bărbat care nu se masturbează timp de mai multe zile, va avea, în timp ce se află lângă partenera lui, un flux sanguin mai ridicat în timp ce penisul îi este stimulat. Evident, erecția va fi pe măsură.

cuplu sex 18. Mărimea contează

Nu, nu ne referim aici la mărimea penisului, ci la greutatea partenerului tău. Bărbații obezi au un nivel al testosteronului mai scăzut, iar erecțiile, în anumite cazuri, nu sunt nici foarte dese, nici complete.

9. Prezervativul îi poate produce unui bărbat plăcere

Nu este cazul să vorbim despre toți bărbații, însă unii dintre ei simt o plăcere mai mare când poartă prezervativ. Pe de altă parte, anumite studii au demonstrat faptul că mulți bărbați suferă de disfuncții erectile tocmai din cauza prezervativului.

10. Erecția este, de cele mai multe ori, incontrolabilă

În timp ce femeile pot avea orgasme multiple, mai mult de 30% dintre bărbați nu sunt mulțumiți de durata erecției pe care o au. Se întâmplă, de multe ori, ca ei să ejaculeze prea repede. Asta, pentru că erecția nu poate fi controlată mereu. Bărbații ajung la un punct al excitației când pur și simplu nu mai au cum împiedica ejacularea.

COMENTARII

Lasă un răspuns