10 lucruri uimitoare pe care le poți face cu o ceapă

10 lucruri uimitoare pe care le poți face cu o ceapă

0 3002

Îndepărtează rugina de pe cuțite, curăță grătarul de resturile de mâncare arsă, calmează durerile cauzate de înțepăturile de albine, elimină mirosurile de vopsea și îndepărtează țânțarii. Sigur nu știai că o banală ceapă poate fi folosită nu numai la prepararea mâncărurilor, ci și în alte moduri. Te-ai gândit vreodată la asta? Mimi îți spune 10 lucruri pe care le poți face folosind ceapa. Ascult-o pe Mimi!

 

Protejează plantele de insecte

Amestecă patru cepe tăiate mărunt cu doi căței de usturoi zdrobiți, două linguri de piper măcinat și puțină apă. Într-un alt recipient, diluează două linguri de fulgi de săpun în doi litri de apă, iar apoi adaugă mixtura de ceapă. Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și stropește plantele. Astfel, le vei proteja de insectele dăunătoare.

Curăță grătarul de resturile arse de mâncare

Îți plac friptura și legumele la grătar? Înseamnă că te cam chinui cu curățatul grill-ului! Ca să-ți ușurezi munca, folosește ceapă. Taie-o pe jumătate și freacă apoi grătarul. Se vor curăța toate resturile arse și lipite. Pentru mai bune rezultate, încinge grătarul, iar apoi înțeapă o jumătate de ceapă cu o furculiță și curăță bine grătarul pe ambele părți.

 

ou galben de Paste in cosulet decorativ

Colorează ouăle de Paște

De Paște colorăm ouă, iar dacă vrei o culoare  galbenă și naturală, poți fierbe ouăle în apa în care ai fiert înainte câteva coji de ceapă. O altă variantă ar fi să învelești ouăle în coji de ceapă, să le bagi apoi într-un ciorap și să le firbi așa. Culoarea cojilor de ceapă se va impregna în coaja ouălor.

 

albina pe fudal alb

Calmează durerea provocată de înțepătura de albină

Ai ieșit la iarbă verde și ai avut ghinionul de a fi înțepat de o albină? Sigur, printere legumele pe care le vei coace pe grătar se află și câteva cepe. Ia una de mărime potrivită, curăț-o de coajă și taie-o apoi pe jumătate. Aplică o bucată peste locul dureros și vei vedea că durerea va trece aproape instantaneu.

Te revigorează

Te simți slăbit, fără vlagă și ai o stare de leșin? Este suficient să decojești o ceapă, să o tai pe jumătate și s-o miroși. Are efectul sărurilor pe care le foloseau bunicile noatre atunci când se simțeau slăbite și fără puteri.

 

patru galeti cu vopsea colorata

Elimină mirosul proaspăt de vopsea

Mirosul proaspăt de vopsea îți poate da amețeli și stări de greață. Însă, în loc să folosești odorizante scumpe și fără mare efect, îl poți înlătura ușor folosind cu încredere ceapa. Taie o ceapă în bucăți, pune feliile într-un bol cu apă și plasează recipientul în camera în care miroase a vopsea. În câteva ore, mirosul de ceapă va absorbi mirosul de vopsea.

 

cutit ruginit pe fundal alb

Curăță cuțite ruginite

Ai în casă cuțite ruginite pe care ți-e frică să le mai folosești? Ia-le și înfige-le în mai multe cepe mari. Dacă rugina nu se duce din prima încercare, repetă operațiunea. De asemenea, poți tăia o ceapă mare pe jumătate și freca  lama cuțitului cu o bucată până se duce toată rugina.

Repelent împotriva țânțarilor

Nu este plăcut, dar funcționează. Mănâncă ceapă și usturoi înainte de culcare, iar țânțarii te vor lăsa să dormi liniștit. Dacă ieși în natură și te prinde seara într-o zonă cu țânțari, îți poți tampona pielea cu o felie de ceapă și vei ține insectele departe de tine. Poți face acest lucru doar în cazuri de urgență pentru că mirosul de ceapă nu este unul tocmai plăcut.

Îndepărtează negii

Prepară o soluție din ceapă tocată mărunt, două, trei aspirine zdrobite și puțină apă. Tamponează zona afectată a pielii cu această mixtură, iar negii se vor usca. Mai poți turna câteva picături din această soluție pe  un disc demachiant pe care să-l aplici apoi pe piele. Fixează-l cu leucoplast și îndepărtează-l când simți că s-a uscat.

Tratament împotriva acneei

Ceapa este recomandată și în cazul în care vrei să scapi de acnee. Amestecă ceapă tăiată mărunt cu puțină apă și aplică soluția pe față, în zona afectată de acnee. Componentele care se regăsesc în ceapă te vor ajuta să te vindeci și să ai un ten curat și sănătos.

COMENTARII

Lasă un răspuns