10 motive ca să mănânci sfeclă roșie

10 motive ca să mănânci sfeclă roșie

0 1122

Sfecla roșie este un ingredient pe care îl folosim, uneori, în salate și anumite mâncăruri gătite. Însă, ar trebui să o consumăm mult mai des. Nici nu știi câte beneficii aduce sănătății! Iată 10 motive pentru care această legumă nu ar trebui să lipsească din meniul tău!

1. Previne afecțiunile cardiovasculare

Studiile efectuate au demonstrat faptul că sfecla roșie, consumată sub formă de suc sau în salate, previne afecțiunile cardiovasculare și reduce tensiunea arterială. Sfecla conține fitonutrienți, vitamina C și magneziu care ajută la buna funcționare a inimii.

2. Păstrează sănătatea mentală

Știai că sfecla roșie conține elemente care sunt folosite la fabricarea medicamentelor antidepresive? Consumă această legumă care conține betaină (un component antidepresiv) și triptofan, o substanță care îți dă o senzație de relaxare și bunădispoziție.

3. Mărește rezistența la efort fizic

În urma unui studiu realizat în Anglia, cercetătorii au descoperit faptul că sfecla ajută organismul să fie mult mai rezistent la efort fizic. Elementele pe care le conține această legumă dilată vasele de sânge, iar mușchii primesc mai mult oxigen.

4. Este o sursă inepuizabilă de energie

Sfecla roșie este foarte săracă în calorii dar conține zahăr. Acesta este însă asimilat de organism încet, fiind astfel o sursă de energie pe termen lung. Te va ajuta să fii în formă întreaga zi. Există foarte puține alimente fructe și legume care eliberează atât de încet zahărul în organism.

sfecla rosie

5. Previne apariția cancerului

Sfecla roșie este bogată în antioxidanți care previn apariția cancerului. Pigmentul puternic care îi dă acea culoare roșu-închis (betacianina) este cel mai puternic element care luptă împotriva acestor afecțiuni grave.

6. Sfecla este un afrodisiac

Sfecla roșie are proprietăți afrodisiace. Ea conține un element denumit boron care duce la creșterea nivelului de hormoni sexuali din organism. De aceste proprietăți ale sfeclei s-au bucurat oamenii din cele mai vechi timpuri.

7. Reduce inflamațiile

Inflamațiile cronice din organism nu sunt numai dureroase, dar pot duce și la complicații grave precum afecțiuni cardiace sau cancer. Sfecla conține elemente care previn apariția inflamațiilor și le reduc în cazul în care deja sunt instalate.

8. Recomandată femeilor gravide

Sfecla conține o cantitate foarte mare de folați, iar o femeie însărcinată trebuie să consume folați și complexul de vitamine B pentru a ajuta la buna dezvoltare a fătului.

9. Tratează anemia

Nu trebuie să iei suplimente de fier dacă ai anemie pentru că sfecla roșie conține o cantitate foarte mare care este rapid asimilată de organism.

10. Recomandată pentru detoxifiere

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale sfeclei roșii este faptul că ajută la detoxifierea organismului. Pigmenții care se regăsesc în această legumă sunt extrem de importanți pentru eliminarea toxinelor din sânge.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns