10 motive care te vor convinge să te muţi într-un bloc nou

10 motive care te vor convinge să te muţi într-un bloc nou

0 6581
main apartament

Achiziționarea unui apartament este o decizie extrem de importantă, mai ales că aici vei locui, poate, pentru tot restul vieții. Nu mai spunem că vei fi nevoit să plătești niște rate pentru mulți ani de acum încolo. Deci, alegerea trebuie făcută cu foarte mare grijă. O locuință nouă îți oferă confort, spațiu și siguranță, iar prețurile au scăzut foarte mult în ultimii ani. Iată mai jos motivele care te vor convinge să alegi un ansamblu rezidențial.  

casa cumparare 21. Apartamentele sunt spaţioase

Ştim cu toţii cât de mici şi cât de înghesuite sunt apartamentele din blocurile comuniste. Dacă îţi doreşti o locuinţă cu o suprafaţă mai mare, nu este obligatoriu să cumperi una cu mai multe camere. Află că în blocurile noi există garsoniere care ajung și până la 55 de metri pătraţi utili. De asemenea, multe locuinţe cu trei camere în București, aflate în blocuri noi, au o suprafaţă de peste 85 de metri pătraţi, cum sunt aceste apartamente, care au şi preţuri foarte mici în comparaţie cu media pieţei. În general, locuinţele din blocurile noi sunt configurate în aşa fel încât să îţi pună la dispoziţie un spaţiu cât mai mare şi cât mai aerisit. Acesta este motivul pentru care unele locuinţe – mai ales garsonierele și apartamentele de trei camere – prezintă bucătării open space.

cumparare casa2. Au scăzut preţurile

Diferenţa de preţ dintre apartamentele vechi şi cele noi cu acelaşi număr de camere este mică. Însă, de multe ori, se întâmplă să găsim pe piaţă locuinţe vechi mai scumpe decât cele noi. Iar asta pentru că mulţi proprietari preferă să mai aştepte decât să lase la preţ. Pe când un dezvoltator imobiliar vrea să vândă rapid. Mai mult decât atât, încă există proprietari care nu acceptă vânzarea decât cu banii jos. Este adevărat, sunt din ce în ce mai puține astfel de persoane dar, dacă ai ghinionul să dai peste un bătrânel speriat, care nu are încredere în tranzacțiile bancare, atunci îți poți lua adio de la locuința pe care o are la vânzare. Mai mult decât atât, domeniul construcțiilor este din nou pe val, iar ofertele imobiliare sunt din ce în ce mai multe. Și, cu cât oferta este mai mare și mai variată, cu atât și prețurile vor fi mai mici. Pentru că între dezvoltatorii imobiliari există concurență.

apartament3. Nu trebuie să renovezi nimic

Dezvoltatorii îţi vând locuinţele la cheie. Însă, de multe ori, înainte de a bate palma, apartamentul îţi va fi prezentat la roşu. Dacă te interesează o astfel de ofertă, odată ce te-ai hotărât să-l cumperi, acesta va fi amenajat aşa cum îţi doreşti. Practic, cumpărătorul are libertatea de a-şi alege singur modelul de gresie, de faianţă, de parchet, culoarea în care vor fi zugrăviţi pereţii, dar şi obiectele sanitare. Când te vei muta, nu va trebui să-ţi aduci decât mobila și să-ți decorezi locuința după bunul plac. Dar, atenție! Va trebui să respecți niște reguli dacă-ți dorești o casă așa cum ai văzut în showroom-uri, în reviste sau la televizor. Pe acest site vei găsi o mulțime de sfaturi și trucuri avizate, oferite de specialiști în design interior.

tevi sparte inundatie4. Instalaţiile electrice şi ţevile de apă sunt noi

Este foarte puţin probabil ca locatarii unui bloc ridicat în anii ’80 să fi schimbat între timp întreaga instalaţie electrică din locuinţă. La fel de puţin probabilă este şi înlocuirea instalaţiei de apă rece şi apă caldă, iar aici nu ne referim la baterii şi robineţi, ci la conductele şi ţevile comune. Într-un bloc nou, aceste instalaţii sunt noi. Evident că nu se pot compara cu unele vechi de acum 30 de ani. Practic, nu vei sta cu grijă că-ţi inunzi vecinii sau că vei fi inundat.

centrala termica5. Locuinţa este dotată cu centrală termică

Să-ţi cumperi şi să-ţi instalezi singur o centrală termică într-un bloc vechi, racordat la sistemul centralizat de încălzire este, de cele mai multe ori, aventura vieţii. Ai nevoie de atâtea aprobări încât există riscul să te laşi păgubaş. Nu mai spunem că procedura este greoaie, durează mult, cere timp şi nervi de oţel. Într-un bloc nou nu vei avea astfel de probleme din simplul motiv că apartamentul este deja dotat cu centrală termică.

ghica plaza  6. Blocurile noi sunt izolate termic

Un alt avantaj al blocurilor noi este faptul că acestea sunt izolate termic. Practic, iarna vei avea pierderi minime de căldură sau chiar deloc, iar vara în interior va fi mult mai răcoare. În ambele situații, vei economisi bani la factura de gaze dar și la energie electrică (în cazul în care ai montat un aparat de aer condiționat). După ce ai cumpărat locuința, pe lângă alte acte și documente, vei primi și certificatul energetic al acesteia.

agent imobiliar7. Nu mai plăteşti comision agentului imobiliar

Comisionul pe care trebuie să-l plătești agentului imobiliar te poate descuraja. Însă, dacă alegi un apartament direct de la dezvoltator, comisionul va fi 0. În multe cazuri, cererea ta este preluată direct de acesta, iar în alte situații dezvoltatorii achită ei comisionul agențiilor imobiliare cu care lucrează.

portar complex rezidential8. Pază la bloc și mentenanță

În multe ansambluri rezidențiale, proprietarilor le este asigurată paza și mentenanța. De exemplu, în cazul în care ai nevoie de un instalator, de un electrician, de cineva care să repare ceva în casă, poți apela la biroul administrativ, iar problema e ca și rezolvată. Să nu uităm că instalațiile din locuința ta se află în termen de garanție, iar în aceste cazuri reparațiile vor fi gratuite. Unele blocuri au portar, iar altele sunt supravegheate de o firmă de pază. Practic, vei avea siguranța faptului că nimeni nu-ți va sparge locuința.

copii la piscina9. Complexul rezidenţial, „orăşelul” cu de toate

Un ansamblu rezidențial poate fi considerat un orășel în miniatură. Iar asta pentru că, pe lângă blocurile de locuințe, în zonă există multe buticuri, supermarket, farmacii, locuri de joacă pentru cei mici, saloane de înfrumusețare, piscine, cabinete medicale, sucursale de bănci și chiar grădinițe.

apartament 210. Adio insecte! O locuință nouă e o locuință curată

Aproape toate blocurile vechi, cu mici excepții, sunt invadate, mai mult sau mai puțin, de gândaci de bucătărie sau furnici. Într-un bloc nou vei scăpa de acest coșmar. În primul rând, pentru că totul e nou și curat. În al doilea rând, de cele mai multe ori, ghena unde arunci gunoiul este undeva afară. Un alt motiv ar fi și faptul că foarte multe blocuri au la subsol garajul. Deci, nu te vei împiedica de țevi, conducte sau boxe în care vecinii își țin varza murată sau obiecte de care nu au nevoie.

COMENTARII

Lasă un răspuns