10 probleme de frumuseţe cu care te confrunţi iarna şi cum să...

10 probleme de frumuseţe cu care te confrunţi iarna şi cum să le rezolvi eficient

0 1510

În sezonul rece, temperaturile scăzute, vântul, umiditatea excesivă dar şi aerul foarte uscat din locuinţele noastre ne pot afecta grav tenul şi părul. Astfel, apar primele probleme de frumuseţe, pe care, de cele mai multe ori, nu ştim cum să le prevenim şi nici să le combatem. Iată mai jos care sunt sfaturile specialiştilor în frumuseţe care te vor ajuta să înfrunţi iarna frumoasă şi cu zâmbetul pe buze!

1. Poţi suferi de erupţii cutanate

În zilele reci de iarnă, pielea devine uscată, se descoamează şi acest lucru poate provoca o erupţie cutanată. Afecţiunea apare în momentul în care celulele moarte înfundă porii pielii, iar tenul mai mai poate respira. Pentru a preveni o astfel de problemă, este recomandat ca o dată pe săptămână să exoliezi bine pielea, folosind produse specifice, de calitate. După peeling, nu uita să hidratezi foarte bine tenul, pentru a preveni uscăciunea.

2. Pielea devine foarte uscată

Temperaturile foarte reci de afară şi aerul cald şi uscat din locuinţele noastre usucă excesiv pielea. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de umiditate. Un ten uscat se descuamează, are un aspect tern şi se ridează mult mai repede. Ce trebuie să faci? Când ieşi din casă, protejează faţa cu un fular sau o eşarfă groasă, iar în ceea ce priveşte aerul uscat din locuinţă – cumpără un umidificator. De asemenea, exfoliază tenul săptămânal şi foloseşte zilnic creme puternic emoliente şi hidratante. Aceste produse ar trebui să conţină, printre ingrediente, acid hialuronic, lipide şi ceramide – elemente ce vor menţine nivelul optim de hidratare pentru mai mult timp.

3. Ten roşiatic

Frigul, vântul, umiditatea excesivă din atmosferă dar şi aerul cald şi uscat din încăperi pot conferi tenului tău o culoare roşiatică, inestetică. Pentru a preveni această afecţiune de iarnă, tamponează zilnic pielea cu infuzie de ceai verde sau muşeţel.

manusi iarna

4. Mâini uscate şi iritate

Frigul duce la uscarea excesivă a mâinilor. Pielea devine rigidă, se descuamează şi crapă. Apar riduri, iar aspectul este unul inestetic. Mâinile tale catifelate par acum ale unei femei îmbătrânite înainte de vreme. Pentru a preveni uscarea, ridarea şi iritarea mâinilor, de fiecare dată când ieşi din casă, în frig, poartă mănuşi călduroase. De asemenea, nu uita să foloseşti o cremă de mâini hidratantă. Când speli vasele, poartă mănuşi protectoare din cauciuc, deoarece detergenţii sunt un alt duşman al mânilor tale. Un alt sfat: nu te spăla pe mâini cu apă firbinte deoarece temperatura înaltă irită şi deshidratează. Nu în ultimul rând, seara, înainte de culcare, foloseşte o loţiune hidratantă şi hrănitoare.

5. Ten palid

La temperaturi foarte scăzute, vasele de sânge se contractă, iar fluxul sanguin scade. Astfel, pielea nu mai este irigată corespunzător, iar cantitatea de oxigen este şi ea mai mică. Tenul devine, astfel, palid, iar aspectuil tău – unul obosit. Ce trebuie să faci? Aici te va ajuta machiajul! Aplică pe pomeţi un blush în culoarea piersicii sau în tonuri de roz şi foloseşte o loţiune iluminatoare pe care să o aplici pe întreaga faţă. De asemenea, foloseşte o cremă iluminatoare pe care să o aplici de-a lungul nasului şi deasupra pomeţilor.

balsam buze

6. Buze crăpate

Temperaturile scăzute, vântul şi aerul foarte uscat din locuinţa ta duc la deshidratarea excesivă a buzelor. Astfel, ele se crapă, au un aspect inestetic, şi, în cazuri extreme, fisurile provoacă răni şi sângerări. Pentru a preveni uscarea şi crăparea buzelor foloseşte regulat un balsam şi renunţă, o perioadă, la ruj. Rujul, dacă nu este hidratant, nu face decât să-ţi usuce şi mai tare buzele. Printre alte ingrediente, balsamul trebuie să conţină elemente hrănitoare precum unt de shea, ulei de castor, ulei de floarea soarelui sau din alte seminţe. Foarte important este ca o dată pe săptămână să folosim produse de exfoliere a buzelor. Le poţi găsi chiar la tine în bucătărie: mălai, griş, zahăr amestecat cu puţină miere.

7. Ochi lăcrimoşi

De multe ori, ni se întâmplă ca frigul şi vântul să ne facă să lăcrimăm şi să ne stricăm machiajul. Pentru ca fardurile să nu se întindă, foloseşte o bază pentru machiaj, care să le stabilizeze cât mai bine pe piele. De asemenea, optează pentru un rimel waterproof. Lăcrimarea excesivă poate fi cauzată şi de uscarea ochilor. Pentru a evita astfel de situaţii, foloseşte picături pentru ochi.

winter woman

8. Nas roşu

Din cauza frigului, nasul se înroşeşte şi, dacă nu vrei să araţi precum Rudolph, ar trebui să foloseşti produse cosmetice care să acopere roşeaţa. Optează pentru fond de ten şi creme iluminatoare. De asemenea, poţi folosi un creion corector. Un alt truc: aplică pe nas cremă pentru protecţie solară.

9. Păr lipsit de volum

Această problemă este foarte des întâlnită în sezonul rece. Părul tău îşi pierde supleţea şi strălucirea, devine uscat, casant, se rupe foarte repede, este lipsit de volum şi nu te mai mulţumeşte nici o coafură. Pentru a preveni uscarea excesivă a scalpului şi a podoabei tale capilare, foloseşte şampoane hidratante, balsamuri de foarte bună calitate şi măşti din produse naturale.

par care se electrizeaza

10. Părul se electrizează

Temepraturile scăzute, aerul uscat dar şi faptul că iarna porţi foarte des căciulă sau pălărie duc la electrizarea părului. Practic, nici o coafură pe care o încerci nu rezistă în timp. Ca să scapi de această problemă, recomandat este să te speli pe cap mai rar decât o faci în sezonul cald şi să foloseşti produse de styling (spary şi geluri de fixare) care nu conţin, printre ingrediente, alcool. În schimb, poţi opta pentru creme fixative. De asemenea, pe timp de iarnă, foloseşte o perie sau un pieptăn cu dinţii din lemn şi evită materialele precum plasticul şi metalul.

COMENTARII

Lasă un răspuns