10 remedii naturiste pentru riduri timpurii

10 remedii naturiste pentru riduri timpurii

0 4136

Ridurile sunt parte a procesului natural de îmbătrânire, când organismul începe să producă din ce în ce mai puţin colagen şi elasten. Însă ridurile pot apărea şi din alte motive, care nu au legătură cu trecerea anilor. Mimi îţi spune care sunt cauzele pentru care ridurile apar prematur şi ce tratamente cosmetice naturiste poţi urma pentru a le estompa. Ascult-o pe Mimi!

 

Cauzele ridurilor premature

– Fumatul

– Poluarea

– Scăderea bruscă în greutate

– O dietă necorespunzătoare

– Viaţa sedentară

– Ereditatea

 

Cum scapi de riduri?

 

Apă de trandafiri – O metodă excelentă pentru estomparea ridurilor este apa de trandafiri în amestec cu miere de albine şi turmeric. Foloseşte această mască facială pentru a exfolia tenul, pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi pentru a ajuta pielea să se regenereze. Cu timpul, ridurile se vor estompa. În acelaşi timp, tratamentul ajută la prevenirea apariţiei lor.

Papaya – Pasează pulpa şi aplic-o pe faţă, insistând în zonele cu probleme: frunte, ochi, obraji, gât, decolteu. Vitaminele pe care le conţine fructul vor fi asimilate de către piele, iar tu vei avea un ten catifelat, fără riduri.

 

Ouă albe – Tratamentul pe bază de ouă albe este foarte cunoscut şi folosit mai ales pentru îndepărtarea ridurilor. Amestecă un ou cu puţin ulei de cocos şi aplică masca pe faţă masând uşor, cu mişcări blânde, circulare. Aşteaptă ca tratamentul să acţioneze timp de jumătate de oră, iar apoi clăteşte faţa cu apă călduţă. Această mască va menţine elasticitatea pielii şi va încetini apariţia semnelor de îmbătrânire prematură a tenului. Uleiul de cocos ajută la hidratarea în profunzime.

Ananas  – Pulpa de ananas este extrem de bogată în antioxidanţi, fiind cunoscută pentru efectele sale anti-aging. Aplică pe faţă, gât şi decolteu suc de ananas (ai nevoie de un disc demachiant) şi aşteaptă câteva minute, până se usucă. Clăteşte apoi faţa cu apă călduţă.

 

Aloe Vera – Amestecă o linguriţă de gel de aloe vera cu conţinutul unei capsule de vitamina E. Aplică masca în zonele cu probleme ale feţei, acolo unde s-au format ridurile. Aşteaptă jumătate de oră pentru ca tratamentul să-şi facă efectul, iar apoi clăteşte faţa cu apă din abundenţă.

 

Ulei de măsline – Amestecă într-un bol câteva picături de miere de albine, ulei de măsline şi glicerină. Masează faţa cu această soluţie de două ori pe zi. Tratamenul va elimina celulele moarte şi va ajuta la refacerea pielii.

 

Morcovi – Mixează într-un blender mai mulţi morcovi şi aplică pasta formată pe faţă. Aşteaptă jumătate de oră, iar apoi clăteşte cu apă călduţă.

Masaj facial – Masajul facial regulat, cu vitamina E, ulei de castor sau ulei de cocos previne deshidratarea pielii. Masajul se efectuează o dată pe zi, de preferinţă seara, după ce ajungi acacsă şi după ce te-ai demachiat foarte bine. Masajul va pune sângele în mişcare, tenul se va oxigena şi, astfel, se va regenera mult mai repede.

 

Apa – Pentru un ten hidratat, sănătos şi lipsit de riduri trebuie să consumăm câte 8 pahare de apă pe zi. Nici un tratament nu va da rezultatele aşteptate dacă nu îţi hidratezi corespunzător organismul.

Masaj facial cu suc de varză – Masează faţa folosind în locul cremelor din comerţ, suc de varză. Apoi, aşteaptă timp de 10, 20 de minute pentru ca tenul ca se usuce bine şi clăteşte-l cu apă caldă.

COMENTARII

Lasă un răspuns