10 sfaturi ca să scapi de balonare folosind produse naturiste

10 sfaturi ca să scapi de balonare folosind produse naturiste

0 11260

Balonarea este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni ale tractului digestiv și una din problemele cu care ne confruntăm toți, la un moment dat. Dacă simți disconfort abdominal după ce mănânci, ar trebui să încerci câtva remedii naturiste care te vor ajuta. Mimi îți dă 10 sfaturi ca să scapi de balonare și să poți mânca ce poftești. Ascult-o pe Mimi!

 pahare cu apa

 Bea multă apă

Dacă suferi de balonare, este recomandat să bei foarte multă apă. Apa elimină fluidele din organismul tău dar și cantități importante de sodiu. Te vei simți mai bine după câteva ore. Însă, evită să bei lichide dulci sau sărate deoarece acestea îți pot agrava problema digestivă.

 

fitness

Fă multă mișcare

Una dintre cele mai sigure modalități de a scăpa de balonare este mișcarea. Fă cât mai multe exerciții fizice: plimbă/te 30 de minute prin parc, urcă scările în loc să iei liftul, mergi cu bicicleta, ieși la patinoar sau la săniuș.

 

Mănâncă semințe de fenicul

Mestecă semințe de fenicul sau fă-ți un ceai din semințe de fenicul. Semințele conțin o substanță care ajută la relaxarea mușchilor și a tractului digestiv ajutând la eliminarea gazelor intestinale.

 

Bea ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir nu poate da greș! Dacă ai probleme cu balonarea. încearcă să prepari un ceai și consumă-l cu încredere. Ghimbirul te ba ajuta să scapi de balonare. Poți folosi ghimbir proaspăt sau granulat. Bea ceaiul înainte de fiecare masă mai consistentă pe care o iei în această perioadă a sărbătorilor.

 

Bea ceai de păpădie

Păpădia este un diuretic natural și foarte ușor de găsit în magazinele care comercializează produse naturiste. Ceaiul de păpădie te va ajuta să elimini ușor gazele intestinale și să rezolvi problema balonării.

Semințe de chimen

Adaugă semințe de chimen în mâncărurile pe care le prepari pentru a evita balonarea. Semințele de chimen ajută digestia, reduc gazele intestinale și crampele asociate acestora.

 

Ulei de mentă

Adaugă două picături de ulei de mentă într-un pahar cu apă rece și bea de două ori pe zi. Acest remediu te va scăpa de balonare.

 

Usturoi

Usturoiul facilitează digestia și reduce gazele intestinale. Consumă usturoi proaspăt pentru un efect rapid și de lungă durată.

 

Pătrunjel

Folosește pătrunjel în preparatele culinare pe care le pregătești. Adaugă pătrunjelul proaspăt la sfârșitul procesului de preparare a mâncărurilor. De asemenea, poți mesteca frunze de pătrunjel de mai multe ori pe zi. Pătrunjelul reglează tranzitul intestinal, te scapă de balonare, ajută la eliminarea gazelor intestinale și calmează crampele abdominale.

Bea apă fierbinte

Unul dintre cele mai cunoscute remedii împotriva balonării este apa fierbinte pe care trebuie s-o bei de mai multe ori pe zi. Un pahar cu apă fierbinte te va ajuta să scapi de problemă rapid și eficient.

COMENTARII

Lasă un răspuns