10 sfaturi cu adevărat utile ca să-ți reziste parfumul întreaga zi

10 sfaturi cu adevărat utile ca să-ți reziste parfumul întreaga zi

0 7285
sticla cu parfum

Cine nu-și dorește ca parfumul preferat să reziste întreaga zi? Însă, de multe ori, cumpărăm un produs care, din păcate, ne dezamăgește. Fie este contrafăcut, fie pur și simplu nu știm cum să-l folosim corect. Pentru ca mirosul să persiste, va trebui să apelezi la câteva trucuri – secrete pe care numai specialiștii la cunosc. Iată 10 ponturi pe care, cu siguranță, nu le-ai încercat până acum!

1. Cumpără parfumuri originale!

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere dacă vrei ca parfumul să persiste este să cumperi un produs original. Chiar dacă toată lumea cunoaște acest aspect, puțini sunt cei care știu cum să recunoască un produs contrafăcut. Pentru a face diferenţa între parfumuri originale şi parfumuri false va trebui să fii atentă la culoarea parfumului, care trebuie să fie limpede, fără impurităţi şi nediluată, la înscrisurile de pe ambalaj, ortografia numelui brandului dar şi al produsului, dar și codul acestuia, care trebuie inscripţionat atât pe cutie, cât şi pe recipient.

2. Atenţie la locul în care ţii sticluţa cu parfum!

Dacă vrei ca parfumul tău preferat să dureze cât mai mult timp, depozitează sticluţele în încăperi uscate şi răcoroase. Măsuţa de toaletă din dormitor ar fi, din punctul acesta de vedere, locul ideal. Evită să păstrezi parfumul în baie, unde temperatura aerului este mai ridicată din cauza aburilor, iar mediul este unul foarte umed. Nu uita că umiditatea şi căldura excesivă vor „dilua” mirosul până când acesta nu se va mai simţi deloc. Și încă un sfat: ține recipientul în ambalajul său original deoarece lumina are și ea efecte negative.

3. Alege magazine de încredere!

Parfumul poate fi cumpărat atât din magazinele fizice, cât şi din magazine online, precum cel de aici. Foarte important este să alegi firme distribuitoare consacrate, pe care le cunoşti şi în care ai deplină încredere. Nu cumpăra de la persoane care încearcă să-ţi vândă parfumuri la preţuri foarte mici. În general, aceste produse sunt mai scumpe, iar un preț mic ar trebui să te pună pe gânduri. De asemenea, nu cumpăra de la vânzători care te opresc pe stradă sau care îşi prezintă oferta la tine la birou. Riscul este foarte mare.

4. Hidratează pielea!

Înainte de a te da cu parfumul preferat, aplică pe piele o loţiune sau o cremă hidratantă, dar care nu prezintă miros. Uleiurile – igredientele active care se regăsesc în aceste produse cosmetice – vor ajuta parfumul să persiste timp îndelungat. Până la urmă vorbim despre un proces natural: loțiunea de corp pătrunde în piele antrenând și moleculele de parfum. Pe de altă parte, trebuie să ştii că mirosul va dispărea rapid dacă produsul este aplicat pe pielea uscată.

5. Foloseşte parfum după ce ai ieşit de la duş

În timpul duşului, apa caldă şi aburii ajută la deschiderea porilor pielii, iar aceştia reţin pentru mult mai mult timp mirosul de parfum. Vei avea surpriza să constaţi că parfumul tău rezistă întreaga zi. Aşadar, este recomandat să-l foloseşti imediat după ce ai ieşit de sub duş. Puverizează parfumul înainte de a te îmbrăca. În acest fel, nu-ţi vei păta hainele.

6. Nu masa pielea în locul în care ai pulverizat parfum

De multe ori, pulverizăm parfum la încheietura mâinilor, iar apoi frecăm pielea. Se merge pe ideea greșită că, dacă zona se încălzește, mirosul va persista mai multe ore. Acesta este însă doar un mit în care nu ar trebui să mai crezi. În realitate, lucrurile stau chiar pe dos! În timpul acestui masaj, se distrug primele note ale parfumului, iar mirosul acestuia va fi total diferit de cel cu care tu eşti obişnuită.

7. Pulverizează în zonele calde ale corpului

Parfumul se pulverizează în zonele calde ale corpului, dar şi acolo unde se simte cel mai bine pulsul. Dă-te cu parfum în zona gâtului, în zona decolteului, în spatele urechilor dar şi a genunchilor. Parfumul poate fi pulverizat la încheietura din zona coatelor, în zona gleznelor şi pe abdomen. Atenție! Alege doar două locuri din cele enumerate mai sus. Mai mult este…prea mult!!

8. Pulverizează parfum pe păr

Se ştie că foarte multe parfumuri conţin alcool, iar acesta duce, în timp, la uscarea excesivă a părului. Pentru a evita efectele negative şi pentru a te bucura de un miros persistent întrega zi, este recomandat să pulverizezi parfum în aer, iar apoi să treci uşor prin vaporii creaţi. O altă variantă şi mai sigură este să pulverizezi parfum pe peria pe care o foloseşti atunci când îţi aranjezi coafura.

9. Adaugă parfum în produsele cosmetice

Adaugă câteva picături de parfum într-o cremă sau loţiune de corp fără miros. Dimineaţa, după ce ai făcut duş, foloseşte cu încredere acest produs cosmetic şi vei vedea că mirosul va persista întreaga zi. Apoi, pulverizează acelaşi parfum pe doar două zone ale corpului: gât şi bust, încheietura mâinilor şi în spatele genunchilor, glezne şi păr.

10. Parfumează perna pe care dormi

Un truc ce va funcţiona perfect indiferent de parfumul pe care îl foloseşti: înlocuieşte faţa de pernă cu una nouă şi curată, iar apoi pulverizează în dreptul ei o cantitate foarte mică de parfum. Spală-te pe cap, usucă-te bine, iar apoi dormi pe această pernă. Peste noapte, mirosul parfumului se va impregna în păr. Vei observa că a doua zi podoaba ta capilară va avea un miros subtil şi plăcut. Atenție! Cantitatea pulverizată trebuie să fie foarte mică!

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns