10 sfaturi de bază pentru îngrijirea corectă a tenului indiferent de anotimp

10 sfaturi de bază pentru îngrijirea corectă a tenului indiferent de anotimp

Fiecare femeie îşi doreşte un ten cât mai luminos, strălucitor şi tânăr însă, pentru asta, trebuie să urmăm câteva reguli de bază în ritualul zilnic de înfrumuseţare. Specialiştii Laroche ne spun care sunt cele 10 reguli de aur pe care fiecare femeie ar trebui să re respecte cu sfinţenie.

 

1. Îngrijire în funcţie de tipul tău de ten

Pentru o îngrijire corectă a tenului, alege doar produse destinate tipului tău de ten: uscat, gras, mixt, afectat de acnee, cuperoză etc. Dacă foloseşti produse la întâmplare, acestea fie nu-şi for face deloc efectul, fie vor agrava şi mai mult problemele pe care le ai. De exemplu, un ten uscat nu poate fi îngrijit cu produse destinate tenului gras.

2. Atenţie la zonele fragile ale feţei

Anumite zone ale feţei precum conturul ochilor sau buzele au nevoie de o îngrijire specială şi mult mai atentă deoarece pielea este mai fină şi mult mai delicată. Fiind foarte sensibile, aceste zone necesită o curăţare şi îngrijire cu produse special destinate. Astfel, există creme doar pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor care nu ar trebui folosite pentru faţă. Şi invers: cremele de faţă nu ar trebui folosite pentru ochi.

3. Curăţă tenul blând

Un ten sensibil necesită o curăţare şi o îngrijire mai atente şi mai delicate. Primul pas este demachierea în fiecare seară. Pentru a nu dezechilibra pH-ul pielii, foloseşte creme şi loţiuni cu pH neutru, formule speciale care curăţă blând.

femeie care se demachiaza

4. Demachaiză bine ochii

Pielea din jurul ochilor (pleoapele şi zona unde, de obicei, se formează cearcăne) este foarte subţire şi sensibilă. Mare atenţie când te demachiezi! Această operaţiune se face folosind creme light şi hidratante cu mişcări blânde. În caz contrar, rişti ca pielea să se înroşească şi să se irite.

5. Exfolierea este obligatorie

O dată pe săptămână exoliază tenul folosind fie produse cosmetice din magazine, fie naturiste. Exfolierea se face după ce te-ai demachiat bine. Astfel, vei îndepărta stratul de celule moarte şi impurităţile acumulate în timp. Pielea ta va fi curată, va putea respira, se va oxigena foarte bine şi se va regenera mai repede. Exfolierea se face cu produse care nu dezechilibrează pH-ul şi care au o acţiune blândă.

6. Hidratarea este esenţială

Derma conţine 70% apă, iar epiderma 15%. Pentru a păstra pielea hidratată, este necesar să foloseşti produse cosmetice care echilibrează nivelul de apă din ţesut. Hidratarea cu produse cosmetice speciale trebuie făcută numai după ce te-ai demachiat, iar tenul tău este perfect curat.

produse machiaj

7. Foloseşte produse de machiaj antialergice

Pentru a evita apariţia alergiilor, este recomandat să foloseşti produse cosmetice antialergene. De asemenea, nu testa în magazine fardurile pentru că vei fi obligată să foloseşti pensule, periuţe şi alte mici ustensile de machiaj care au mai fost folosite şi de alţii.

8. Foloseşte produse cu factor de protecţie solară

Indiferent de anotimp, foloseşte numai produse cosmetice (creme) cu protecţie solară. Acestea reduc efectele razelor ultraviolete care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

9. Evită factorii externi dăunători

Fumatul, poluarea din atmosferă, cofeina, alcoolul, zaharurile, stresul la care eşti supusă zi de zi lasă urme adânci pe chipul tău.

balsam de buze

10. Şi buzele au nevoie de îngrijire

Foloseşte creme şi balsam hidratant care să protejeze sănătatea buzelor tale atât în sezonul rece, cât şi în sezonul cald. Astfel, buzele tale nu se vor usca şi nu se vor crăpa.

COMENTARII

Lasă un răspuns