10 sfaturi pentru îngrijirea tenului. Uite cum să ai o piele tânără...

10 sfaturi pentru îngrijirea tenului. Uite cum să ai o piele tânără și sănătoasă!

Pielea este un organ complex care poate fi influențat de o serie de factori interni și externi. În apropierea vârstei de 40 de ani încep să apară primele semne ale îmbătrânirii: ridurile fine și petele pigmentare. Pielea începe să-și piardă elasticitatea, luminozitatea și hidratarea, iar procesul de regenerare este mai lent. Procesul îmbătrânirii nu poate fi oprit, dar, din fericire, poate fi încetinit și, uneori, pot fi ameliorate o parte dintre aceste modificări evidente la nivelul pielii. Iată câteva sfaturi utile pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și a o menține sănătoasă!

Păstrarea tenului curat și fără sebum. Este primul pas în ritualul de îngrijire, fiind urmat de tonifiere și hidratare. Însă, trebuie evitate spălarea agresivă și exfolierea excesivă, care pot duce la eritem, iritații locale și pete pigmentare.

Hidratarea tenului și a corpului folosind creme cu proprietăți active anti ageing pe bază de retinol, alfa și betahidroxiacizi, vitamina C, conezima Q10.

salon cosmetica

Folosirea unei creme pentru conturul ochilor. Pielea din jurul ochilor este delicată, fiind primul loc unde apar ridurile. O cremă de ochi bine aleasă poate ameliora vizibil ridurile sau le poate întârzia apariția.

Adoptarea unui stil de viață sănătos printr-o dietă echilibrată, bogată în citrice, struguri, coacăze, afine, rodii, avocado, somon etc.

Odihnă suficientă (realizarea somnului de frumusețe, de 7-8 ore pe noapte).

Evitarea expunerii excesive la soare și folosirea cremelor cu factor de protecție pe tot parcursul anului. Alături de trecerea timpului, cel mai important rol în procesul de îmbătrânire a pielii îl joacă expunerea la soare, care duce la degradarea colagenului ce asigură suplețea pielii, încetinirea proceselor regenerative și pigmentare.

Exfolierea periodică prin gomaj și peelinguri (inclusiv peelinguri chimice) pentru a scăpa de celulele moarte și pentru a reîmprospăta pielea.

sare grunjoasa

Folosirea unor măști cosmetice naturale, pe bază de fructe, miere și tărâțe. Aceste ingrediente hidratează tenul și îl hrănesc. Măștile se folosesc săptămânal sau de două ori pe săptămână.

Tratamente cosmetice și masaje faciale periodice (o dată la trei săptămâni). Tratamentul cosmetic și masajul facial combinat cu aplicarea unei creme hidratante pe tenul demachiat și tonifiat în prealabil stimulează circulația sângelui, conferă tenului o culoare sănătoasă, întărește mușchii feței și îndepărtează toxinele și impuritățilede la nivelul pielii.

Împrospătarea tenului și corectarea unor semne ale îmbătrânirii se pot realiza prin diverse proceduri estetice incluzând peelinguri, acid hialuronic, injectări cu botox, dermabaraziune. Aceste proceduri pot ajuta la menținerea pielii cât mai mult timp tânără, evitând intervenții chirurgicale dureroase și perioade de recuperare îndelungată.

Despre campanie

Campania ”Frumusețea la 40 de ani” este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.

În 2016, din tablourile campaniei va fi realizat un calendar de perete și o expoziție.

Prima doamnă invitată în cadrul campaniei este Daniela Kammrath, Chief Inspirational Designer 121.ro și Fashionandbeauty.ro.

Material realizat în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine al femeilor „Frumusețea la 40 de ani”, derulate în perioada martie 2015-februarie 2016 de Russenart Communications în parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Jolidon, Beauty Boutique și pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

COMENTARII

Lasă un răspuns