10 sfaturi pentru o vacanţă reuşită în străinătate. Uite cum să te...

10 sfaturi pentru o vacanţă reuşită în străinătate. Uite cum să te fereşti de hoţi şi şarlatani!

0 1493

Ţi-ai cumpărat o vacanţă în străinătate? Cu siguranţă de abia aştepţi momentul în care vei pleca, în sfârşit, în concediu. Însă, nu uita că orice călătorie presupune anumite riscuri, dacă nu ştii ce măsuri de siguranţă să iei. Specialiştii allturism.ro ne dau 10 sfaturi pentru o vacanţă de vis, fără bătăi de cap.  Mimi a aflat toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

 

 

1. Atenţie la cum te îmbraci!

Fă tot posibilul să te integrezi, evită să ieşi în evidenţă ca fiind turist. Îmbrăcămintea neadecvată nu face decât să atragă hoţii şi şarlatanii. Încearcă, pe cât poţi, să nu afişezi bijuterii, telefoane, genţi şi aparate foto sau video scumpe. Acestea sunt un semn sigur de vulnerabilitate şi te transformă într-o ţintă facilă.

 

2. Nu lua cu tine lucruri de valoare!

Identifică cel mai sigur loc de depozitare a acestora, imediat ce ajungi la destinaţie. Ia cu tine numai cât ai nevoie pentru ziua/noaptea respectivă şi nu lăsa la vedere bijuteriile şi aparatura pe care eşti nevoit să le ţii asupra ta.

3. Ţine banii în mai multe locuri

O rezervă de bani este esenţial să existe întotdeauna, aşa că asigură-te că împarţi banii în mai multe locuri precum buzunare din diferite genţi. De asemenea, separă întotdeuna cardurile de credit sau debit pentru a fi sigur că în cazuri neprevăzute ai la îndemână măcar o modalitate de plată. Nu se ştie niciodată cine te urmăreşte, aşa că foloseşte numai bancomatele din interiorul clădirilor, nu pe cele din plină stradă, şi de preferat în timpul orelor de program al băncilor.

4. Ai nevoie de ajutor? Cere-l!

Nu fi niciodată stânjenit să ceri ajutorul. Dacă simţi că eşti în veun pericol de orice natură, intră în primul restaurant, bar, firmă, clădire de birouri etc şi cere ajutorul. Nu te lăsa prins într-o poziţie vulnerabilă şi întotdeauna stai în locuri aglomerate dacă nu te simţi în siguranţă.

5. Dispozitive de siguranţă personală

Este recomandat să ai asupra ta un dispozitiv de siguranţă personală pentru eventualele situaţii ameninţătoare. Nu numai că te va ajuta să te simţi mult mai încrezător ştiind că ai asupra ta dispozitivul dar, în caz de pericol, poate face diferenţa.

6. Fă-ţi asigurare de călătorie!

Ca prioritate de top, fă-ţi asigurare de călătorie. Fie că vorbim espre eventuale cheltuieli medicale, fie că vorbim despre bunurile tale, asigurarea de călătorie ar trebui să fie luată serios în calcul atunci când pleci în vacanţă.

 

7. Fii precaut!

Cu toţii ştim că vacanţele sunt un prilej de explorare a necunoscutului, dar nu ignora semnele de avertizare. Dacă ceva sună prea bine pentru a fi adevărat, atunci, cel mai probabil, aşa şi este. Fii receptiv la sfaturile localnicilor, prietenilor şi la cele din ghidurle de călătorie, mai ales cu privire la locurile care trebuie evitate.

8. Nu împărtăşi necunoscuţilor informaţii personale!

Şarlatanii sunt întotdeauna în căutare de oportunităţi, gândeşte-te de două ori înainte de a împărtăşi detalii personale necunoscuţilor. Evită să foloseşti cardurile în internet-cafe-uri precum şi în orice alte locuri ce-ţi par dubioase. Uită-te întotdeauna după logo-uri de genul „Secure Visa”.

 

9. Familiarizează-te cu împrejurimile!

Când călătoreşti în străinătate, te supui legilor şi regulilor de la faţa locului. Cercetează temeinic şi din timp pentru a fi la curent cu tot ce te interesează, ce poţi face şi ce nu în ţara vizitată. Familiarizează-te cu împrejurimile, pentru a părea cât mai puţin vulnerabil în ochii şarlatanilor şi ai hoţilor.

10. Scanează documentele importante!

Ca o măsură de siguranţă: scanează de acasă toate documentele importante şi lasă-le în grija unei rude sau a unui prieten. Dacă în vacanţă ţi se vor fura actele, le vei putea primi pe cele scanate.

COMENTARII

Lasă un răspuns