10 trucuri ca să te epilezi fără să te doară

10 trucuri ca să te epilezi fără să te doară

0 39559

Dacă te-ai decis că este momentul să foloseşti epilatorul şi să renunţi la aparatul clasic de ras, va trebui să te obişnuieşti cu ideea că, cel puţin la început, te va durea. Este normal, din moment ce firele de păr vor fi smulse din rădăcină. Însă, nu te panica, există multe trucuri prin care să păcăleşti durerea. Iată cum să scapi de părul nedorit simplu şi fără mari bătăi de cap!

Dacă ţi s-a spus că epilarea cu ceară sau folosind epilatorul este dureroasă, nu ai fost minţită. Însă trebuie să ştii că, cu cât va trece timpul, cu atât durerea va slăbi în intensitate, iar la sfârşit nu vei simţi decât nişte ciupituri fine. Asta, pentru că firele de păr vor deveni din ce în ce mai rare, mai subţiri şi mai moi. Până atunci, pentru a diminua durerea va trebui să urmezi sfaturile de mai jos.

femeie dus baie1. Fă un duş înainte

Dacă nu ai un epilator care poate fi activat şi sub jet de apă, atunci recomandat este să faci un duş scurt dar fierbinte, care va deschide porii pielii. În acest fel, firele de păr vor putea fi smulse mult mai uşor, deoarece nu vor mai opune o rezistenţă foarte mare. Evident, şi durerea va fi redusă.

exfoliere-22. Foloseşte produse exfoliante

Exfolierea este o etapă foarte importantă pe care nu ar trebui s-o neglijezi dacă vrei să nu mai simţi durere în timpul epilării. Motivul este simplu. O cremă exfoliantă de corp te ajută să elimini, pe lângă sebum şi impurităţi, şi stratul de celule moarte. În acest fel, pielea ta va deveni fină şi catifelată, iar firele de păr nu vor mai creşte în interior. Exfolierea poate fi făcută şi cu perii speciale sau mănuşi.

epilare-33. Întinde pielea

După ce ai făcut duş şi ai folosit şi produse exfoliante, va trebui să usuci pielea foarte bine, tamponând-o cu un prosop din bumbac. Nu freca agresiv, deoarece nu vrei să te trezeşti cu iritaţii sau roşeaţă înainte de epilare. Un alt truc pe care îl poţi încerca şi care te va scăpa de durere este să întinzi bine pielea înainte de a începe să smulgi firele de păr. Practic, cu o mână manevrezi epilatorul, iar cu cealaltă mână întinzi pielea în zona în care activezi aparatul. Vei resimţi o durere mult mai mică.

epilator-philips-24. Cumpără un epilator performant

Este foarte important să ai un epilator performant, precum cele de aici, produs de firme de renume, de la branduri cunoscute şi care să prezinte cât mai multe funcţii şi accesorii anti-durere. Nouă ne plac foarte mult modelele care au ca accesoriu o perie fină, rotativă, ce masează pielea în timpul epilării reducând durerea. Există şi modele de generaţie mai nouă care prezintă ca accesoriu anti-durere o bară vibratoare pentru masaj. Nu în ultimul rând, epilatorul ar trebui să fie dotat cu mai multe viteze şi cu un dispozitiv ce ridică firele de păr lipite de piele.

epilator-philips5. Încearcă un epilator Wet&Dry

Aceste aparate funcţionează inclusiv sub jetul de apă, iar tu te vei putea epila chiar la duş. Durerea pe care o vei resimţi va fi cu mult diminuată, deoarece porii pielii vor fi deschişi, iar firele de păr – mult mai moi şi mai uşor de extras. Încearcă ambele variante de epilare – umedă şi uscată – şi vezi care ţi se potriveşte cel mai bine.

femeie-pastile6. Ia o pastilă de ibuprofen

Înainte cu 30 de minute de epilare, pentru atenuarea durerii poţi lua un ibuprofen. Acest medicament combate durerea şi are o puternică acţiune antiinflamatoare. Atenţie! Ibuprofenul este un analgezic acid, iar administrarea lui este, în anumite situaţii, contraindicată. Dacă ai hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene, dacă ai ulcer, hemoragii, insuficienţă hepatică, renală sau cardiacă severă ar trebui să eviţi astfel de medicamente sau să le iei doar după ce ai consultat medicul.

Folosim sau nu cuburile de gheaţă?

Unele persoane folosesc pentru atenuarea durerii cuburi de gheaţă pe care le aplică pe piele, în zonele care urmează a fi epilate. Este adevărat că gheaţa atenuează durerea însă, în acelaşi timp, închide şi porii. În acest fel, firele de păr se smulg mai greu. Deci, iată un remediu cu două tăişuri. Recomandarea noastră este să încerci şi această variantă, chiar dacă este riscantă. În acest fel, îţi vei da seama cum funcţionează în ceea ce te priveşte.

7. Încearcă un unguent cu efect analgezic

Dacă vei întreba farmacistul, vei descoperi că pe piaţă există multe creme şi unguente cu efect analgezic şi antiinflamator. Încearcă şi acest truc: aplică unguentul pe suprafaţa pielii, masează bine, iar apoi poţi începe epilarea. Optează pentru produse mentolate deoarece au efect calmant.

epilare-picioare-aparat8. Nu „ciupi” pielea!

Durerea apare în momentul în care smugi firele din rădăcină, dar mai ales atunci când ciupeşti pielea. În locurile în care este ciupită, pielea se va înroşi şi se va irita. Cum trebuie procedat? Încearcă să foloseşti mai multe tipuri de epilatoare, în funcţie de zona corpului. De exemplu, pe acest site vei găsi aparate pentru îndepărtarea părului nedorit din zona inghinală şi zona axilelor, dar şi pentru smulgerea firelor de păr ce cresc pe mâini şi picioare. Este foarte important să foloseşti epilatorul potrivit. De exemplu, un aparat de dimensiuni mai mari, destinat îndepărtării firelor de păr de pe picioare, te va chinui foarte tare dacă îl vei folosi pentru smulgerea părului de la subraţ. De asemenea, recomandat este să foloseşti accesoriul care ridică firele de păr ce cresc lipite, la nivelul pielii.

femeie-menstruatie9. Nu te epila dacă te afli la menstruaţie

Nu este un mit! În perioada de dinainte de menstruaţie sau în timp ce te afli la menstruaţie pielea este mult mai sensibilă la durere. Recomandat este să nu te epilezi acum deoarece va fi destul de chinuitor.

lama-de-ras10. Nu folosi lama de ras între epilări

Aparatul de ras clasic te ajută să scapi de părul nedorit lăsând pielea fină şi catifelată, însă pentru o perioadă scurtă de timp – o zi, maximum două. Apoi, vei observa că părul va începe să crească, pielea devenind aspră la atingere. Unul dintre marile dezavantaje ale lamei de ras este că duce la îngroşarea firelor, care sunt apoi smulse mult mai greu, procesul fiind unul dureros. Dacă foloseşti epilatorul sau ceara depilatoare, recomandat este să renunţi definitiv la lama de ras. În caz contrar, părul, în loc să devină din ce în ce mai fin şi mai rar, va deveni mai gros şi mai des. Iar următoarea epilare va fi un chin.

COMENTARII

Lasă un răspuns