11 remedii naturale împotriva acneei. Încearcă-le și tu!
Cel mai nesuferit lucru care ni se poate întâmpla este sa ne trezim, când ne este lumea mai dragă, cu un coș pe față. Acneea poate fi tratată nu numai cu produse cosmetice speciale, ci și cu produse naturale. Care, n-o să crezi, dar, de foarte multe ori, au un efect mult mai mare decât cremele pe care dai o grămadă de bani. Mimi îți dă 11 remedii naturale împotriva acneei. Sunt simple și la îndemâna tuturor! Ascult-o pe Mimi!
Acneea apare din cauza unui exces de sebum produs de organism și din cauza porilor foarte dilatați care ajută la pătrunderea impurităților în straturile pielii. Astfel, apar inflamații și infecții de care scăpăm foarte greu. Cantitatea de sebum devine excesivă fie din cauze medicale (dereglări hormonale) fie din cauza faptului că ai un ten predispus la îngrășare. Indiferent de motive, odată cu reducerea cantității de sebum, dispare și acneea. Uite ce ai de făcut!
Argila
Argila se afla pe primul loc în topul produselor naturale care ajută la vindecarea acneei și combate cu success această afecțiune. Argila are în compoziție o mulțime de minerale: calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu. Chiar dacă o amesteci doar cu apă și o aplici pe piele, ai parte de rezultate uimitoare: tenul rămâne curat, căci argila dizolvă toxinele de la suprafața pielii, iar acneea și cicatricile se estompează. Argila albă este benefică oricărui tip de piele și nu are contraindicații. Argila roz este indicată pentru tenul sensibil, cea roșie pentru tenuri normale, iar argila verde pentru tenuri grase.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu reduce inflamațiile și curăță tenul în profunzime fiind un adevărat scrub pentru piele. Folosind bicarbonat de sodiu, înlăturăm celulele moarte și tratăm acneea dar și cicatricile. Folosește o mască amestecând bicarbonat de sodiu cu puțină apă până când se ajunge la consistența unei paste. Masează bine tenul și lasă masca să acționeze 10-15 minute. Apoi, clătește cu apă călduță.
Oțet de mere
Un alt remediu pentru coșurile atât de nesuferite care apar când ți-e lumea mai dragă – oțetul de mere! Are proprietăți antibacteriene și poate fi folosit diluat în puțină apă. Tamponează zona feței afectată de acnee și nu clăti!
Ulei de cocos
Este un antibacterian foarte puternic și îl poți cumpăra din magazinele care vând produse naturiste. Pe de altă parte, este foarte delicat cu pielea, o hidratează și o catifelează. Luptă împotriva bacteriilor și reduce roșeața pielii. Aplică ulei de cocos pe zona afectată a tenului și masează blând. Poți repeta tratamentul de câteva ori pe zi. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate.
Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este recunoscut pentru efectele sale antibacteriene și calmante. Amestecă uleiul cu aceeași cantitate de apă și tamponează cu un disc demachiant fața. Nu clăti!
Ouă albe
Nu, nu trebuie să le mănânci, ci doar să-ți prepari o mască ce te va ajuta să scapi de acnee. Ouăle albe reduc din cantitatea de sebum care este secretată de piele și închide porii. Pentru prepararea unei măști, trebuie să folosești doar gălbenușul pe care să-l aplici pe față. Așteaptă 10 minute până ce se usucă, iar apoi îndepărtează-l cu apă călduță.
Suc de lămâie
Folosește sucul de la o lămâie stoarsă și, cu ajutorul unui disc demachiant, tamponează ușor fața. Clătește după 15 minute. Lămâia are proprietăți astringente și antibacteriene și, folosită în mod curent, îți va curăța tenul, eliminând bacteriile.
Usturoi
Usturoiul are proprietăți antibacteriene și poate face parte din dieta ta de detoxifiere a organismului și întărire a sistemului imunitar. Însă, usturoiul poate fi folosit și extern! Te va ajuta în lupta împotriva acneei dacă îl aplici, zdrobit, pe locul afectat. Clătește fața dup 15-30 de minute.
Cuburi de gheață
Aplică un cub de gheață pe zona cu probleme, afectată de acnee, iar inflamațiile se vor reduce vizibil. Gheața închide porii și, astfel, blochează pătrunderea bacteriilor și a impurităților.
Aloe vera
Și aloe vera este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare. De asemenea, reduce din roșeața tenului și luptă împotriva iritațiilor pielii. Este recomandat să folosești suc proaspăt de aloe, dar poți opta și pentru geluri care au în compoziție acest ingredient într-o cantitate cât mai mare.
Amidon de porumb
Amidonul de porumb este foarte blând cu pielea ta, reduce inflamațiile și roșeața. Este foarte indicat dacă tenul tău este iritat. Poți aplica amidon de porumb doar pe zona afectată de acnee sau pe întreaga față. Poți clăti după 30 de minute, așa cum poți lăsa masca pe față întreaga noapte. Dimineața vei vedea diferențele!