11 sfaturi ca să decorezi cel mai frumos brad de Crăciun

11 sfaturi ca să decorezi cel mai frumos brad de Crăciun

Vrei să ai anul acesta un brad de Crăciun împodobit așa cum vezi în reviste sau în filmele de la televizor? Află că se poate și nu este chiar atât de greu, dacă urmezi niște reguli simple, dar esențiale. Iată ce sfaturi ne dau designerii pentru un pom de iarnă ca-n povești!

brad de craciun 11. Globurile mici se agață pe crengile de sus

Globurile și decorațiunile mici se potrivesc cu mărimea crenguțelor din vârful bradului. Este recomandat deci ca aceste ornamente să fie agățate cât mai sus pentru a exista un echilibru al proporțiilor. Globurile sau decorațiunile de dimensiuni medii sau mari se agață pe crengile din mijloc și pe cele de la baza pomului de Crăciun care, fiind mai viguroase, pot susține greutatea ornamentelor.

glob din plastic2. Alege decorațiuni din plastic

Globurile din plastic sunt recomandate mai ales familiilor cu copii mici sau care dețin animale de companie. Ornamentele din plastic sau material textil nu se sparg în cazul în care sunt scăpate pe jos sau, mai rău, în cazul în care bradul este dărâmat de copii, câini sau pisicuțe curioase. Practic, nu există riscul să te tai în cioburi sau să îți arunci la gunoi globul preferat.

brad o singura culoare3. Optează pentru o singură culoare

Există foarte multe modalități prin care să împodobești bradul cu gust. O variantă ar fi să optezi, în ceea ce privește decorațiunile, pentru o singură culoare. Cumpără globuri roșii și beteală argintie, care va da aspectul de zăpadă. Sau alege globuri galbene, care se asortează foarte bine cu culoarea verde a crengilor. Un brad elegant poate fi un brad din plastic, alb, decorat cu ornamente roșii, albastre, mov, lila, sau chiar negre.

brad de craciun 44. Alege decorațiunile în două sau trei culori

Și combinația între două sau trei culori poate fi una interesantă. Dacă ai un brad verde, poți asorta decorațiuni în nuante de roșu cu albastru, ro;u cu auriu, albastru cu portocaliu, albastru cu galben etc. Important este ca cele două culori să contrasteze puternic, să se scoate una pe alta în evidență. Evită însă tonurile de verde sau maro.

beteala brad5. Cum decorezi bradul cu beteală

Există trei variante pentru a decora bradul cu beteală. O poți înfășura pe crengi sub formă de spirală, o poți așeza pe orizontală sau o poți prinde din vârful bradului către baza acestuia, pe verticală. În acest ultim caz, trebuie să fii atentă ca beteala să nu ascundă sau să mascheze globurile și alte ornamente. Recomandată este spirala. Iar asta pentru că lumina beculețelor instalației de pom se va reflecta în beteală, iar efectul va fi unul superb.

instalatie brad6. Atenție la instalația de lumini!

Instalația de pom se așază prima în brad și este recomandat s-o agăți tot în spirală pentru a lumina atât în zona tulpinii cât și partea din față a crengilor. Dacă nu, îți va fi foarte greu s-o agăți în brad din cauza globurilor. Plasa de lumini însă se pune după ce ai decorat pomul de iarnă.

covoras pentru brad7. Cumpără un covoraș pentru brad

Cu acest material textil vei masca suportul din plastic al bradului. În magazine se găsesc o mulțime de modele și culori: vei găsi covorașe rotunde în nuanțe de roșu sau verde, cu aplicații și broderii. Acestea vor proteja podeaua de acele căzute, în cazul în care ai un brad natural. Efectul vizual va fi unul de zile mari când vei așeza sub brad cutiile colorate cu cadouri.

acadele brad craciun8. Ornează cu bomboane, acadele sau turtă dulce

Când eram copil, puneam în brad bomboane învelite în staniol. Acum, avem o mulțime de alte opțiuni: pe lângă bomboane poți agăța acadele sub formă de bastonașe, turtă dulce, figurine din marțipan etc. Poți confecționa dintr-un material fin și transparent mici punguțe în care să pui drajeuri colorate.

brad globuri9. Nu încărca foarte mult bradul!

În funcție de mărimea lui, va trebui să te hotărăști la un anumit număr de decorațiuni. Dacă ai un brad natural, crengile acestuia se vor lăsa sub greutatea ornamentelor, iar în câteva zile va arăta deplorabil. Mai mult, tot din cauza greutății decorațiunilor, bradul poate deveni foarte instabil și se poate răsturna. Nu mai spunem că în acest haos de culori, texturi și forme nici un glob nu va mai ieși în evidență.

brad alb multe culori10. Cumpără un brad alb și globuri colorate

Un brad din plastic alb poate fi decorat cu ornamente într-o singură culoare, în două culori sau poți alege mai multe nuanțe. Albul se potrivește cu orice. Deci, dă frâu liber imaginației și alege după pofta inimii! Evident, va trebui să eviți globurile albe și chiar și pe cele argintii. În ceea ce privește beteala, optează pentru tonuri de verde închis.

globuri elegante11. Alege un anumit stil

Poți decora bradul într-un stil rustic, vintage, clasic, futurist, șic sau elegant. Important este să se potrivească cu stilul în care este decorată camera. Există și variante mai puțin obișnuite precum un brad realizat din cărți suprapuse sau cutii colorate. În ceea ce privește ornamentele, la mare căutare sunt cele realizate manual, dar nu este obligatoriu să le cumperi dacă nu îți sunt pe plac. De obicei, acestea sunt lucrate din lemn, sârmă și materiale textile. Însă, trebuie să știi că un glob învelit în catifea roșie și decorat cu mărgele arată fabulos. Poți opta și pentru fundițe roșii, clopoței, steluțe, șiraguri de mărgele, panglici din mătase sau organza.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns