11 sfaturi ca să te îmbraci în stilul grunge

11 sfaturi ca să te îmbraci în stilul grunge

0 6568

Stilul grunge al anilor ’90 a fost cunoscut prin prisma influențelor sale muzicale. În ceea ce privește moda, a fost considerat un curent anti-fashion, rebel, care nu respecta nici o regulă impusă. Dimpotrivă, a dat peste cap toate tendințele în materie de îmbrăcăminte, încălțăminte  și accesorii. Dacă vrei să încerci ceva diferit, lasă deoparte hainele casual, elegante sau office și încearcă stilul grunge, mai ales că în acest sezon este unul dintre trendurile vedetă în fashion. Mimi îți spune ce să faci. Ascult-o pe Mimi!

 

Grunge – ceva diferit, ceva nou, un stil  radical care se opunea vehement curentelor actuale. Bineînțeles, acest curent a ajuns, la rândul său, o modă. Ca și caracteristici se pot observa cămășile în carouri, îmbrăcămintea stratificată, culorile negru, kaki sau gri, pielea și bocancii în stil militar. Nu lipsesc tricourile imprimate, îmbrăcămintea lejeră, largă, greoaie, jeansii rupți, hainele second hand sau culorile închise. La o primă vedere, stilul grunge pare rupt din imaginea ponosită a unui cerșetor de pe stradă. Însă, la o privire mai atentă, vom observa că totul este ales și combinat cu o foarte mare atenție. Nu mai punem la socoteală faptul că obiectele vestimentare sunt de cea mai bună calitate și produse de firme renumite. Adepții stilului grunge lasă impresia de nepăsare, de rebeliune, pentru ei regulile generale în materie de fashion nu funcționează, ci sunt un motiv să demonstreze că ei sunt, în felul lor, unici.

 

stil grunge fashion

 

stil moda grunge

–         Alege culori închise precum negru, gri, kaki și tonuri neutre.

–         Îmbracă-te în denim. Fie că optezi pentru jeanși, veste, jachete, topuri – o caracteristică a stilului grunge rămâne denimul. Încearcă blugii rupți, decolorați sau în culori foarte închise.

–         Jambierele, dantela, dresurile rupte sau cu model în nuanțe mai închise sunt elemente esențiale într-o garderobă grunge.

–         Optează pentru tricouri imprimate cu imaginea unor trupe sau muzicieni, imprimate cu modele geometrice sau grafice.

–         Alege obiecte vestimentare din piele. Pielea naturală este un element esențial, fie că optezi pentru pantaloni, veste, jachetă, fuste sau bocanci. Pentru un look grunge alege o rochie din piele de culoare neagră și dresuri rupte sau imprimate.

–         Renunță la tocurile înalte! Stilul grunge este caracterizat prin confort din toate punctele de vedere. Poartă încălțăminte „greoaie” precum bocancii sau ghetele.

–         Detaliile contează foarte mult în stilul grunge. Alege accesorii îndrăznețe cum ar fi lanțurile, țintele, crampoanele, fermoarele și, în general, accesoriile metalice. Nu lipsesc ochelarii de soare rotunzi sau o eșarfă pe care s-o pui pe cap. Atenție! Nu abuza în ceea ce privește accesoriile: ori una, ori alta!

–         În ceea ce privește gențile, alege modele supradimensionate sau de mărimi mici.

–         Hainele stratificate sunt o altă caracteristică importantă a acestui stil rebel. Nu-ți fie teamă să experimentezi!Stratifică, amestecă și potrivește, joacă-te cu contrastele și imprimeurile!

 

grunge makeup

–         În ceea ce privește machiajul lucrurile sunt destul de simple. Ori optezi pentru un stil nude, discret, aproape absent, ori pentru culori închise. Însă, fără să exagerezi. Dă un contur sprancenelor, folosește un fard de pleoape negru sau gri și un ruj roșu închis. Stilul grunge nu necesită umbre sau combinații de culori.

 

grunge coafura

–         Părul nu necesită o îngrijire specială. Dimpotrivă. Cu cât este mai rebel, cu atât mai bine!

COMENTARII

Lasă un răspuns