11 sfaturi pentru îngrijirea corectă a unghiilor fragile și casante

11 sfaturi pentru îngrijirea corectă a unghiilor fragile și casante

0 1542

Unghiile sunt cartea de vizită a oricărei femei, iar acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să le îngrijești și să le protejezi de factorii externi dăunători. Este foarte important să le păstrăm sănătoase, chiar dacă nu este o sarcină foarte ușoară. Mimi îți dă 11 sfaturi pe care să le urmezi pentru a avea o manichiură perfectă! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Dacă ai unghiile fragile și casante, consumă alimente bogate în vitamina A (piersici, morcov) și în calciu, care poate fi găsit, printre altele în lapte și brânzeturi.

2. Hidratează unghiile! Folosește, seara, înainte de culcare creme hidratante special create pentru unghii. Atenție! Unghiile nu trebuie să fie date cu ojă sau lac.

3. Când speli vasele, folosește mănuși protectoare. Substanțele chimice care se regăsesc printre ingredientele produselor de curățare îți afecteză atât unghiile cât și pielea mâinilor.

4. Este recomandat să nu tai cuticulele, ci să le împingi, cu un bețigaș din bambus, spre baza unghiei. Cuticulele protejează împotriva microbilor și bacteriilor care, alfel, pot duce la afecțiuni ale unghiei. Nu mai punem la socoteală faptul că, dacă te înțepi sau te tai, te poți infecta.

 

5. Nu folosi pentru îndepărtarea ojei de pe unghii acetonă! Aceasta are un efect distructiv! Folosește dizolvant care nu conține acetonă.

6. Nu-ți face manichiura și pedichiura imediat după baie! Acesta este momentul când unghiile tale sunt foarte sensibile și fragile. Așteaptă o oră și abia apoi folosește oja.

7. Îndepărtează oja săptămânal și lasă unghiile să respire pentru cel puțin 24 de ore. În acest interval de timp, aplică tratamente hidratante și nutritive.

8. Când tai unghiile, ai grijă să nu le lași nici foarte lungi dar nici prea scurte. Pilește-le doar într-o singură direcție!

9. Masează unghiile cu ulei de măsline extravirgin, de cel puțin două ori pe săptămână. Masajul va permite uleiului să hrănească unghia și cuticulele în profunzine și, în același timp, va permite sângelui să irige foarte bine pielea. Astfel, vei stimula circulația sangvină la nivelul unghiilor, iar acestea vor crește mai repede și vor fi mai sănătoase. În același fel, poți folosi vitamina A pentru refacerea unghiilor deteriorate.

10. Folosește, înainte de a aplica oja, o bază pentru unghii care să le protejeze de acțiunea chimicalelor care se regăsesc în lacul pentru unghii.

11. Folosește tratamente pe bază de vitamine cel puțin o dată pe săptămână.

COMENTARII

Lasă un răspuns