11 sfaturi să-ți reamenajezi bucătăria cu bani puțini

11 sfaturi să-ți reamenajezi bucătăria cu bani puțini

Bucătăria este locul din casă în care ne petrecem foarte mult timp. Aici gătim, aici ne bem cafeaua de dimineață, aici se reunește întreaga familie la micul dejun sau cină. Și, din când în când, parcă simțim nevoia unei schimbări de decor. Mimi îți spune cum să reamenajezi bucătăria fără mare efort pentru a deveni cel mai primitor spațiu al casei tale. Ascult-o pe Mimi!

Schimbă perdeaua

O perdea nouă poate schimba radical bucătăria ta. Depinde de culoarea pe care o alegi dar și de materialul din care este confecționată. De asemenea, important este și modelul, în cazul în care nu ai ales o nuanță iuni. Perdeaua poate fi schimbată foarte ușor și fără mari bătăi de cap. Iar asta pentru că este de mici dimensiuni, cât să încadreze geamul. Alege o culoare deschisă, pentru a nu împiedica lumina să pătrundă în încăpere. De asemenea, poți opta și pentru o draperie în tonuri calde, cu modele vesele: flori, fructe, buline, etc. Perdele șli draperii poți găsi la Hornbach, Dedeman, Praktiker dar și în magazine specializate în țesături.

Înlocuiește suportul de surgere pentru vase

Fie că este din plastic sau metal, pe suportul de scurgere a vaselor apar, în timp, pete de calcar. Și, dacă nu le îndepărtezi imediat, acestea ies foarte greu la spălat. Frecând puternic, plasticul se zgârie, își pierde luciul și culoarea. Este cazul să cumperi unul nou!

Renunță la covorașul vechi de pe jos

Dacă pe gresia din bucătărie ai un covoraș, acesta trebuie aspirat bine, iar apoi spălat. În cazul în care este învechit, decolorat și cu pete care nu mai ies, ai putea să-l înlocuiești cu unul nou. În magazine vei găsi foarte multe modele. Alege ceva colorat, care să înveselească atmosfera.

 

 

Înlocuiește bateria de la chiuvetă

Este plină de calcar, pe alocuri chiar rugină, este pătată, iar inoxul zgâriat? Cumpără o baterie nouă, mai ales dacă pe lângă robineți se prelinge apă. Acesta este semnul că în curând va ceda. Cumpără un produs de calitate! Chair dacă te va costa mai mult, durata lui de viață va fi mai mare.

Alte butoane pentru aragaz

Butoanele aragazului se murdăresc foarte repede atunci când gătești. Sunt stropite cu pete de ulei, grăsime, mâncare. Oricât le-ai curăța, nu le mai poti da strălucirea de altă dată. Plasticul este mat, zgâriat, îngălbenit. Nu prea mai ai ce face decât să le schimbi cu unele noi. Le vei găsi la magazinele care comercializează produse casnice.

Cumpără produse mici electrocasnice și dotează bucătăria

O bucătărie modernă este o bucătărie utilată. Micile aparate electrocasnice îți vor îmbunătăți considerabil viața și te vor ajuta să ai mai mult timp pentru tine și familia ta. Pregătirea micului dejun sau a cinei va fi o adevărată plăcere. Cumpără un storcător de fructe, un blender, un aparat de prăjit pâine, o cafetieră sau un aparat de făcut senvișuri. Mai poți opta pentru un aparat de gătit în aburi sau chiar un robot de bucătărie. Alege magazine precum Flanco, Domo, Altex sau eMag.

Aruncă prosoapele textile și folosește prosoape de hârtie

Sunt inestetice, se murdăresc foarte repede și sunt o adevărată sursă de bacterii și microbi. Renunță la prosoapele de bucătărie din material textil și folosește doar prosoape absorbante din hârtie. Pentru mânuirea în siguranță a oalelor fierbinți, folosește o mănușă specială.

 

Pernuțe colorate pentru scaune

O pată de culoare în bucătăria ta este oricând binevenită! Alege pernuțe pentru scaune în același ton cu perdeaua sau în culoarea mobilierului. Vei beneficia de confort sporit și de o atmosferă caldă și primitoare. Noi am văzut câteva modele superbe în magazine precum Ikea și Kika.

Amenajează cu flori

O vază cu flori așezată pe masă îți va înveseli întreaga bucătărie și-ți va fi mai mare dragul să-ți petreci timpul aici. Cumpără florile tale preferate și presară în apa din vază puțin zahăr. Le va menține proaspete mai mult timp. De asemenea, poți cumpăra flori în ghiveci pe care le poți așeza pe pervazul geamului, la lumină.

Cumpără un suport pentru fructe

Nu toate fructele trebuie ținute în frigider. Merele, gutuile, portocalele pot fi puse într-un suport metalic special pe care să-l așezi pe masă, la vedere.

Fă curat în sertare și dulapuri

Evident, o bucătărie reamenajată trebuie să strălucească de curățenie. Așa că, înarmează-te cu timp și multă răbdare și curăță tot ce este de curățat: hota aragazului, cuptorul, frigiderul. Nu uita să arunci obiectele inutile din dulapuri și să faci ordine prin sertare.

COMENTARII

Lasă un răspuns