11 remedii naturiste pe care să NU le încerci niciodată. Îți vor...

11 remedii naturiste pe care să NU le încerci niciodată. Îți vor face și mai mult rău!

0 1201

De multe ori, când întâmpinăm o problemă de sănătate, avem în vedere și tratamentele naturiste pe care le putem urma acasă, fără să mai consultăm specialistul: fie suferim de acnee, fie ne-am tăiat la un deget sau ne-am luxat glezna, fie avem probleme dermatologice sau am răcit. Mare atenție la tratamentele pe care vrei să le urmezi pentru că unele dintre ele îți fac mai mult rău decât bine. Iată ce să nu le încerci niciodată!

 

1. Nu folosi exfoliant din coji pisate de nucă, fistic sau migdale

Poate că nu ți-a dat prin cap niciodată să faci așa ceva, dar sunt femei care au încercat și și-au distrus pielea de pe față. Ce-au făcut mai exact? Au pisat coji de nuci, migdale și fistic și le-au amestecat cu miere. Apoi, au aplicat masca pe față și au masat pielea. Ce s-a întâmplat apoi? Nu numai că și-au iritat tenul, dar și-au provocat zgârieturi până la sânge. Folosește pentru exfolierea tenului mălai grișat, zahăr fin sau griș. Masează foarte blând!

pasta de dinti

 

2. Nu trata acneea cu pastă de dinți

Probabil te gândești că bicarbonatul de sodiu care se regăsește ca ingredient în pasta de dinți va usca pielea, iar coșurile apărute pe față se vor vindeca mai repede. Aici ai, într-o oarecare măsură, dreptate, însă celelalte componente ale pastei de dinți – chimicalele – îți vor irita zona afectată și mai tare. Cele mai periculoase astfel de ingrediente sunt alcoolul, peroxidul de hidrogen și mentolul. Aceste elemente irită pielea și fac mai mult rău decât bine.

3. Nu face spălături vaginale cu iaurt

Sunt multe femei care încearcă să trateze după ureche anumite afecțiuni ginecologice și folosesc pentru spălăturile vaginale iaurt. Poate nu este cazul tău dar, dacă-ți trece vreodată prin cap, renunță imediat la idee! Iaurtul conține o bacterie – acidophilus – care, inițial, va curăța flora vaginală și va lupta împotriva bacteriilor rele. Problema este alta. Încă nu se știe dacă nu cumva această bacterie va înflori pe pereții vaginali și va produce un rău și mai mare.

 

unt

4. Nu trata arsurile solare cu unt

Să întinzi unt pe pielea arsă de soare este o mare greșeală pe care o poți face! Untul poate dezvolta numeroase bacterii care, la rândul lor, sunt o sursă sigură de infecție! Fă dușuri călduțe, tratează arsurile solare cu creme cumpărate de la farmacie și numai după ce te-ai consultat cu farmacistul.

5. Nu folosi ulei de măsline ca să te bronzezi

În sezonul cald, multe femei care vor să se bronzeze se expun la soare și își ung pielea cu ulei de măsline. Este adevărat că uleiul de măsline hidratează, însă, dacă te expui la soare, el devine cel mai mare dușman al pielii tale. Practic, uleiul acționează ca și cum ar fi pus într-o tigaie și nu face altceva decât să grăbească arsurile solare. Mai mult, acestea vor fi și mai intense decât dacă nu l-ai fi folosit. Uleiul de măsline nu protejează pielea împotriva razelor ultraviolete, dimpotrivă, le atrage și riști afecțiuni grave, printre care cancerul.

apa de gura

 

6. Nu folosi apă de gură în exces! Respirația ta va fi și mai neplăcută

De multe ori, când simțim că respirația noastră este neplăcută, avem tendința de a folosi cât mai des apă de gură. O mare greșeală! Apa de gură conține, printre alte ingrediente, și o cantitate destul de mare de alcool. Alcoolul provoacă uscăciunea cavității bucale, înlesnind înmulțirea bacteriilor. Respirația ta va mirosi și mai rău. Ce e de făcut? Încearcă să cureți cu pastă de dinți interiorul obrajilor și limba, pentru a îndepărta bacteriile. De asemenea, consumă multe legume și fructe ce conțin vitamina C.

7. Te-ai tăiat la deget? Nu sufla peste rană ca să-ți treacă!

De multe ori, atunci când ne tăiem la un deget, suflăm peste rană ca să oprim sângerarea. Este o greșeală, spun medicii. Pielea nu trebuie să se usuce. Dimpotrivă. Rana trebuie să fie foarte bine curățată, iar pielea afectată să fie hidratată. Astfel, vei ajuta celulele să se refacă.

glezna luxata

8. Ți-ai luxat glezna? Nu mai solicita piciorul!

Asta înseamnă că trebuie să te oprești din orice activitate care solicită piciorul respectiv. Dacă ai ieșit la plimbare și, din neatenție, te-ai împiedicat, ai căzut și ți-ai „sucit” glezna, să nu-i mai asculți pe cei din jur care îți recomandă să-ți continui plimbarea pentru că în acest fel o să-ți treacă durerea. „Mișcă piciorul că o să-ți treacă” este cel mai prost îndemn posibil! Dacă te doare foarte tare și îți este dificil să mergi, trebuie să consulți de urgență un medic. Să pui presiune pe piciorul rănit nu-ți poate face decât și mai rău!

9. Nu folosi peroxid de hidrogen pentru curățarea rănilor superficiale

Peroxidul de hidrogen este o soluție dezinfectantă și este folosită în cabinetele medicale ca agent de curățare. Dacă tamponezi rana, indiferent cât de mică ar fi, peroxidul de hidrogen va îndepărta bacteriile și microbii dar îți va distruge și celulele sănătoase. Acest lucru împiedică vindecarea rapidă. Cea mai sigură soluție este să te speli cu apă și săpun.

femeie racita

10. Nu mai consuma suc natural de citrice când ești răcită!

Ai observat că, atunci când ești răcită, sucul de citrice proaspete nu te ajută? Este și normal! Pentru că ceea ce bei tu este doar un amestec de apă și zaharuri. Vitamina C se regăsește în pulpa fructului. Zahărul din suc încetinește celulele în lupta lor împotriva infecțiilor. Pe de altă parte, glucoza împiedică organismul să absoarbă vitamina C din alte alimente pe care le consumi. Recomnadat este ca odată cu venirea sezonului rece să consumi tablete de vitamina C sau multe fructe și legume proaspete. Nu sucuri!

mahmureala

11. Nu bea cafea dacă ești mahmură

Ai băut prea mult într-o noapte, iar dimineața te-ai dres cu o cană cu cafea? O altă mare greșeală care te-arputea costa sănătatea. Ficatul este intoxicat cu alcool, iar cafeaua nu face decât să-l afecteze și mai tare. Mai mult, cafeaua deshidratează foarte puternic și poate provoca iritații stomacale sau hiperaciditate. Trebuie să-ți ajuți organismul să se curețe de toxine, nu să-i dai în plus. Este recomandat ca în cazul mahmurelii să consumi cât mai multă apă plată. Nu cafea, nu sucuri acidulate sau dulci!

COMENTARII

Lasă un răspuns