13 sfaturi ca să transformi o locuinţă mică într-una mare şi spaţioasă

13 sfaturi ca să transformi o locuinţă mică într-una mare şi spaţioasă

Dacă locuieşti într-un apartament mic sau într-o garsonieră va trebui să apelezi la anumite reguli de design interior şi trucuri pentru a mări cât mai mult spaţiul. Mimi îţi dă 13 sfaturi de care să ţii cont atunci când îţi amenajezi locuinţa! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Amenajează pe vericală – Pereţii nu sunt niciodată folosiţi suficient: montează etajere de toate modelele şi dimensiunile, din podea până în tavan.

2. Joacă-te cu efectul „ton pe ton” – Evită mobila închisă la culoare într-o cameră cu pereţi albi.

3. Cum aşezăm canapeaua – Deşi toţi cred că lipind canapeaua de perete câştigă spaţiu, de fapt efectul vizual e de micşorare. Depărteaz-o şi aşază în spatele ei o plantă verde în ghiveci mare. O altă variantă ar fi să  aşezi canapeaua într-un colţ, pentru că vei avea impresia de mai mult spaţiu.

 

4. Ce draperii alegem – Alege draperii într-o culoare apropiată de cea a pereţilor. Astfel, ferestrele vor fi încadrate elegant, creând impresia de deschidere.

5. Optează pentru mobilier retractabil – Mobilierul retractabil e foarte practic. Piesele rabatabile pe perete sau pe care le strângi uşor pentru a elibera spaţiul sunt ideale. Mesele şi scaunele pliante dar şi canapele retractabile.

6. Nu neglija lumina! Ai nevoie de mai multe surse de lumină: un lampadar pe parchet, un abajur de înălţime medie pot face minuni!

7. Bare telescopice în baie – Alege bare telescopice în baie, pentru că se instalează uşor şi poţi agăţa de ele nenumărate accesorii de diferite dimensiuni!

8. Produse electrice de mici dimensiuni – Televizorul cu ecran plat, sistemul audio suspendat, laptopul de mici dimensiuni vor da o notă de modernitate şi nu-ţi vor ocupa spaţiul…

9. Oglinda te ajută să câştigi spaţiu – O bibliotecă din podea până-n tavan, o oglindă supradimensionată şi un cadru de pat metalic impozant sunt recomandate, pentru că fără a ocupa mult spaţiu, par să-l mărească.

10. Alege un pat cât mai înalt – Asta, ca să poţi depozita sub el diverse cutii. Găseşti şi paturi prevăzute cu spaţiu de depozitare sub saltea.

 

11. Cumpără covoare de mici dimensiuni – Covoarele mici aruncate pe parchet dau impresia de diversitate, deci iarăşi câştigi spaţiu!

12. Optează pentru culori deschise

Dacă doreşti să văruieşti pereţii, este recomandata recomandă folosirea culorilor deschise, calde. Optează pentru alb, crem, maro foarte deschis, galben sau portocaliu pal. La fel, alege decoraţiuni interioare dar şi tapiţerii în aceleaşi nuanţe. Culorile tari, puternice vor încărca foarte mult camerele, vor da senzaţia de spaţiu şi mai mic, şi mai înghesuit.

13. Eliberează casa de obiectele inutile

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci pentru a-ţi mări spaţiul în locuinţă este să renunţi la toate obiectele inutile şi nefolositoare. Pernuţe decorative, obiecte de decoraţiuni interioare, jucarii de pluş sau suveniruri. Aruncă din hârtii, reviste, dosare. Locuinţa ta trebuie să fie cât mai liberă, cât mai aerisită, iar obiectele de mobilier cât mai puţine.

COMENTARII

Lasă un răspuns