Uite cum să te machiezi în toamna lui 2013!

Uite cum să te machiezi în toamna lui 2013!

0 2324

Machiajul definește și completează imaginea fiecărei femei. Și, orice femeie care se respectă, ar trebui să adopte un stil de machiaj care s-o avantajeze și care să se potrivească orelor din zi sau din noapte sau evenimentelor la care participă. De la machiajul de zi până la cel de seară sau până la machiajul purtat în momente speciale, opțiunile noastre diferă foarte mult. Însă, chiar dacă alegem stiluri diferite, trebuie să urmăm un trend – în cazul de față trendul sezonului toamnă-iarnă 2013-2014. Mimi îți spune care sunt noutățile după care să te ghidezi anul acesta. Ascult-o pe Mimi!

 

Tendințele în materie de machiaj pentru sezonul toamnă-iarnă 2013-2014 se caracterizează prin culori tomnatice, calde, în combinații armonioase și perfecte. Anul acesta este reprezentat de o combinație de stiluri și culori – multe dintre ele chiar extravagante. Este momentul să experimentăm! Iar cele mai îndrăznețe dintre noi vor afișa cu siguranță un look ce va atrage, admirativ, toate privirile. Pe de altă parte, nu lipsesc nici discreția și finețea deci, cele care doresc un look simplu și minimalist vor avea și ele motive întemeiate să iasă în evidență.

 

Machiaj natural

Naturalețea nu se va demoda niciodată, pentru că nimic nu se poate compara cu un look nude, discret, fin , elegant ce radiază de prospețime. Asta presupune să alegi tonuri naturale, cât mai apropiate de nuanța pielii tale și culori luminoase. Se pune accentual foarte mult pe ochi – ai nevoie de o mascara fină, care să nu încarce genele. Renunță deci la straturile groase de rimel! La fel, trebuie să eviți să folosești în exces fond de ten sau cremă autobronzantă. Dacă tenul tău are nevoie de mici retușuri și îmbunătățiri, alege produse light sau pur și simplu doar o pudră de obraz. Machiajul nude presupune câte puțin din fiecare și se bazează pe jocuri de lumini și umbre. Inspiră-te din creațiile Valentine, Ralpf Lauren, Lacoste, Balmain, Giles și alții.

 

Ten de porțelan

Rămânem în același registru – al stilului de machiaj nude. Un alt trend de care ar trebui să ții cont în acest sezon este tenul de „porțelan” – o culoare cât mai deschisă, palidă, o nuanță care bate înspre alb. Această tendință în machiaj te va favoriza dacă ești blondă cu ochi albastri sau verzi. Să nu uităm de rujul roz pal, în același ton cu fondul de ten și pudra de obraz. Stilul poate fi observat în marile prezentări ale Albertei Ferretti, Giles, John Rocha, Phillip Lim, Christian Dior, Ralpf Lauren, Loewe și alții.

 

Culori calde, tomnatice

Ne apropiem de sezonul rece, iar culorile țipătoare și neon fac locul nuanțelor toamnatice, calde, în tonuri blânde și luminoase. Alege pasteluri, culori precum maro deschis, bej, orange, galben în nuanțe pale. Această paletă de culori este valabilă atât pentru ochi, ten dar și buze. Stiul ușor melancolic poate fi adoptat atât într-un machiaj de zi, cât și într-unul de seară.

 

Ruj in culori roz, pal

Continuând în același spirit tomnatic și natural, make-ul artiștii au mers și mai departe aducând în prim plan nuanțele de roz-pal ale rujului. O culoare delicată și feminină care se va asorta perfect cu machiajul discret al acestui sezon. Culoarea te va avantaja dacă ai tenul deschis. Rujul roz-pal a fost prezentat pe podium de Stella Mc’Cartney, Chanel și Valentino.

 

Stilul anilor 60

Trecutul este adus în actualitate nu numai prin îmbrăcăminte, ci și prin machiaj. Stilul boem al anilor ‘60 revine în forță aducând în prim-plan tenul catifelat, genele false și conturul de ochi aplicat în stilul Sophiei Loren. Un look retro pe care îl putem vedea în prezentările Dolce &Gabbana, Jil Sander, Ralph Lauren, Emilio Pucci, Rag&Bone și alții.

 

Stilul ochi de pisică

Revine puternic în actualitate stilul „ochi de pisică” și promite să fie vedeta acestui sezon toamnă-iarnă. Este foarte ușor de realizat dar efectul este unul de-a dreptul copleșitor. Această tendință a fost promovată de Anna Sui, Emilio Pucci, Dolce&Gabbana, Lanvin și alții.

 

Dramatic Smokey

Stilul clasic smokey își menține poziția în fruntea clasamentului ultimilor ani. Folosește o culoare intensă și adoptă un machiaj monocrom! Ar trebui să fie printre primele tale opțiuni în acest sezon! După cum sugerează make-up artiștii, culoarea trebuie să atingă baza sprâncenelor, în timp ce creionul contur negru trebuie să sublinieze doar pleoapa inferioară. Optează pentru nuanțe de negru și gri.

 

Contururi puternice pe pleoapa inferioară

Conturează puternic pleoapele inferioare în tonuri închise. În această toamnă, poți combina efectul creionului contur cu efectul unui fard pentru pleoape – pentru un look cât mai dramatic. Stilul poate fi observat în prezentările marilor case de modă precum Altuzarra, Rodarte, Donna Karan și alții.

 

Culori metalice

Sezonul toamnă-iarnă aduce în prim-plan nuanțe de auriu, argintiu, cupru, maro, ciocolată și bronz. Unii make-up artiști au combinat aceste culori folosind tonuri neutre sau luminoase pentru a contura umbrele, precum gri sau roșu. Putem vedea o mulțime de exemple la J. Mendel, Gucci, Altuzarra, Max Mara, Givenchy, Donna Karan, John Galliano și alții.

 

Albastru

Obsesia pentru culoarea albastră, care a stârnit imaginația tuturor în sezonul primăvară-vară 2013, nu-și pierde nici acum din popularitate. Dimpotrivă, revine în forță dar sunt de menționat câteva noutăți. În această toamnă, trendul merge pe o nuanță de bleu, un albatru light cu accente de mov-violet. Acest machiaj se potrivește mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă dar și la alte evenimente și ocazii speciale. Putem vedea acest stil la Jason Wu, Topshop Unique, Acne, Thakoon și alții.

 

Sprâncene stufoase, groase

Conform tendințelor actuale, în ceea ce privește sprâncenele va trebui să ne așteptăm la accente grosiere, linii puternice și groase. Sprâncenele sunt foarte bine conturate și stufoase, trebuie să iasă în evidență pentru un look perfect. Astfel, ți se vor scoate în evidență ochii, deci renunță la stilul subțire cu care erai obișnuită. Însă, păstrează un stil natural, cât mai firesc!

 

Ruj de culoare închisă  

Acest sezon aduce noutăți și în ceea ce privește culoarea rujului pe care îl vei folosi. Dacă până acum am vorbit despre nuanțe naturale, delicate și feminine, este momentul să trecem în alt registru, total opus: culori tari, închise. Unii make-up artiști au mers și mai departe și au adus în prim-plan nuanțe dure de roșu dar au folosit în colecțiile lor chiar și negru!

 

Ruj în nuanță de roșu puternic

Culoarea roșie este una clasică, iar anul acesta o poți încerca din nou! Nu trebuie decât să alegi nuanța care te avantajează. Dacă nu ești hotărâtă, poți opta pentru o culoare roz, cu o consistență cremoasă.

COMENTARII

Lasă un răspuns