„Dracula: Povestea nespusă” a făcut pact cu spectatorii și a învins la...

„Dracula: Povestea nespusă” a făcut pact cu spectatorii și a învins la box-office!

0 1411

Ro Image 2000 anunță cu plăcere că „Dracula: povestea nespusă”, epopeea care spune povestea transformării omului blestemat, cunoscut de istorie sub numele de Vlad Țepeș, în nemuritoarea creatură a nopții, despre care am învățat să ne temem după ce apune soarele, Dracula, a adus în cinematografele din România, în weekendul de lansare 3-5 octombrie 2014, 57.184 de spectatori, cu încasări totale de 1.087.530 lei.

Omul pe care istoria l-a numit Dracula din diverse motive și cu diferite scopuri a fost o figură istorică reală, la fel de terifiantă pentru milioane de oameni precum vampirii din miturile străvechi. Legendele unor creaturi care se hrănesc cu sânge se regăsesc în toate culturile umane, de la Lilitu, din Babilonia, care se hrănea cu sânge de bebeluși, la Asasabonsam, creatura în care credeau populațiile Ashanti din Ghana.

De mii de ani, oamenii au cultivat această legendă, dar de abia în secolul X, în Europa slavă, și-a făcu apariția pentru prima dată în limbajul modern cuvântul „vampir”. La aproape un secol de când lumea filmului a făcut cunoștință cu Dracula, Universal Pictures, studioul care a făcut pionierat în realizarea filmelor de acest gen, revigorează legenda răspunzând la o întrebare care, în mod curios, nu s-a pus niciodată până acum în nici un film, iar românii au arătat că vor să știe cum a început totul.

COMENTARII

Lasă un răspuns