14 motive ca să mănânci zi de zi castraveți

14 motive ca să mănânci zi de zi castraveți

0 1354

Cunoscuți pentru calitățile lor nutritive, castraveții sunt printre cele mai cultivate legume din lume. Bogați în vitamine, minerale și elemente nutritive esențiale organismului, castraveții îți mențin sănătatea pielii, a rinichilor, ajută sistemul digestiv, elimină toxinele din organism și luptă împotriva cancerului. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduc organismului. Mimi îți spune x motive pentru ca ar trebui să consumi zilnic aceste legume. Ascult-o pe Mimi!

 

Hidratează organismul

Dacă nu bei regulat apă, mănâncă zi de zi castraveți. Îi poți consuma ca atare sau în diverse salate de crudități. Aceste legume conțin 90% apă, compensând lipsa acesteia în organismul tău.

Luptă împotriva insolației

Castraveții îți vor ajuta organismul să lupte, pe timp de vară, împotriva insolației dar și a arsurilor solare. Dacă ai stat prea mult la soare, aplică mai multe felii de castravete pe piele, în zonele cele mai expuse. Te vor răcori, vor hidrata pielea, vor elimina senzația de usturime și mâncărime și vor grăbi vindecarea.

 

Elimină toxinele din organism

Apa pe care o conțin va ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Castraveții sunt cunocuți pentru efectele lor beneficie asupra rinichilor, eliminând nisipul și pietrele formate.

Oferă organismului vitaminele necesare unei funcționări optime

Castraveții conțin aproape toate vitaminele de care are nevoie organismul tău pentru a funționa normal. Vorbim despre Vitamina A, B și C care întăresc sistemul imunitar și te ajută să lupți împotriva afecțiunilor. Pentru un efect cât mai benefic, poți combina aceste legume cu spanac și morcovi.

Conțin minerale benefice pielii

Castraveții sunt foarte bogați în potasiu, magneziu și silicon. Acesta este și motivul pentru care sunt ingrediente importante în tratamentele SPA.

 

Ajută digestia și pot fi consumați în diete și cure de slăbire

Deoarece conțin extrem de multă apă și foarte puține calorii, castraveții sunt ideali în dite și cure de slăbire. Folosește-i cu încredere în supe și salate. Dacă nu ești tocmai fan al acestor mâncăruri, îi poți consuma ca atare alături de un iaurt slab. Castraveții conțin fibre care te ajută la digestie și previn constipația.

 

Remediu pentru ochii obosiți

Sucul de castravete elimină pungile de sub ochi și estompează cearcănele. Te ajută în cazul în care ai ochii inflamați, iritați și obosiți. Aplică două felii pe pleoape și lasă-le să acționeze 15, 20 de minute. Vei vedea apoi diferența!

Luptă împotriva cancerului

Castraveții ajută organismul să lupte împotriva cancerului, mai ales împotriva cancerului ovarian, uterin, la sân și de prostată.

Recomandați pentru persoanele care suferă de diabet

Castraveții conțin un hormon care ajută organismul să producă insulină, de aceea sunt recomandați persoanelor care suferă de diabet. De asemenea, scad colesterolul și reglează tensiunea arterială. Iar asta pentru că în aceste legume se regăsesc fibre, potasiu și magneziu.

Luptă împotriva afecțiunilor gingivale

Sucul de castravete reîmprospătează respirația și ajută la vindecarea afecțiunilor gingivale. Cum trebuie să procedezi? Taie o felie subțire și aplic-o pe zona inflamată a gingiei. Așteaptă să acționeze câteva minute. Fitochimicalele pe care le conține castravetele vor elimina bacteriile care au declanșat halena.

Catifelează părul și unghiile

Dioxidul de sliciu din castravete ajută la întărirea unghiilor și conferă părului suplețe și strălucire.

Combat artrita și guta

Castraveții sunt foarte bogați în dioxid de siliciu și ajută șa consolidarea țesutului conjunctiv. Dacă vei combina castravetele cu morcovul, vei obține un mix de vitamine și minerale care luptă împotriva gutei și a durerilor provocate de această afecțiune.

Combat mahmureala

Dacă ai băut prea mult alcool în cursul unei nopți, pentru ca dimineața să nu te trezești cu durere de cap, mănâncă un castravete înainte de a te culca.Castravetele conține o cantitate mare de Vitamina B, zahăr, nutrienți  și electroliți care te vor face să te simți mult mai bine.

Mențin sănătatea rinichilor

Castraveții reduc nivelul acidului uric din organism și mențin, astfel, sănătatea rinichilor.

COMENTARII

Lasă un răspuns