Uite cum împodobeşti bradul de Crăciun! Află ce decoraţiuni se poartă în...

Uite cum împodobeşti bradul de Crăciun! Află ce decoraţiuni se poartă în 2014!

În Ajun de Crăciun vom împodobi bradul însă, dacă vrei să fii în trendurile anului 2014, va trebui să ştii ce decoraţiuni să cumperi, ce culori să alegi şi care sunt materialele la modă. Nu în ultimul rând, află şi câteva trucuri la care să apelezi pentru ca pomul să nu fie un motiv de accidente nedorite!

 

decoratiune panza de sac

1. Decoraţiuni din pânză groasă de sac

Globurile şi decoraţiunile pentru brad din materiale textile au fost în trenduri şi în anii trecuţi. În 2014, se pune accentul pe pânza groasă de sac, un material natural din care se pot confecţiona coroniţe, fundiţe sau se pot înveli globurile. Nuanţele care se poartă sunt crem, bej sau tonuri deschise de maro.

decoratiuni inghetate

2. Decoraţiuni “de gheaţă”

Sunt acele decoraţiuni albe – globuri şi alte diferite figurine – care dau senzaţia că sunt îngheţate. Fie sunt acoperite cu puf, pene, fie cu un strat alb de sclipici, fie sunt pictate şi ornate în aşa fel încât să pară ninse, acestea nu ar trebui să lipsească din casa ta în zilele sărbătorilor de iarnă.

decoratiuni argintii

3. Tonuri argintii

Sclipici, glitter, mărgeluţe sau paiete – iată o nouă tendinţă a Crăciunului din acest an. Alege pentru decorarea bradului, a casei şi a mesei festive ornamente de sezon în tonuri argintii, strălucitoare.

champagne

4. Nuanţe champagne

Un ton mai deschis al auriului clasic, nuanţa champagne este o altă variantă pentru care poţi opta în acest an. Este elegantă, discretă şi plină de stil. Poţi alege de la globuri şi figurine pentru brad, până la feţe de masă şi veselă în această culoare. Acest ton poate fi asortat cu nuanţe de bronz sau maro.

rosu si verde

5. Roşu şi verde

Culorile roşu şi verde sunt culorile clasice ale Crăciunului. Dacă în trecut acestea au fost combinate cu argintiu şi auriu, anul acesta pot fi asortate cu alb.

chevron

6. Chevron

În 2013, acest timp de material s-a folosit în fabricarea multor obiecte şi accesorii de casă cum ar fi perne, prosoape de bucătărie etc. În acest an, se foloseşte inclusiv în ceea ce priveşte decoraţiunile pentru brad şi casă. Alege modele în zig-zag, combinaţii de culori roşu-alb, alb-negru sau roşu-verde.

materiale naturale lemn

7. Decoraţiuni din lemn

Materialele naturale precum lemnul sunt la mare căutare în 2014, aşa că ar trebui să te orientezi către un astfel de stil. Cumpără figurine, globuri şi ornamente din lemn care vor da casei tale un aer proaspăt în ton cu spiritul Crăciunului.

8. Cum aşezi globurile – Globurile de dimensiuni mari se agaţă pe crengile de jos ale bradului, de la mijlocul acestora către tulpină. Dacă le pui aproape de vârfurile ramurilor, ele se vor lăsa din cauza greutăţii. Globurile de dimensiuni mici se agaţă pe ramurile de sus ale bradului, care sunt mai scurte.

9. Foloseşte doar 2 instalaţii electrice – Optează pentru maximum două instalaţii electrice! Dacă foloseşti mai multe, ramurile bradului tău natural se vor lăsa sub greutatea acestora. Mai mult, luminiţele colorate vor fi foarte deranjante pentru ochi.

lumanari brad_6

10. Fără lumânări şi artificii – Deşi nu se mai poartă de foarte multă vreme, totuşi, este bine de reţinut faptul că lumânările nu au ce căuta în brad şi în nici un caz aprinse. La fel, nici artificiile nu ar trebui agăţate în pomul de Crăciun. Există riscul ca unul dintre copii să le dea foc atunci când eşti plecat de acasă şi, astfel, să se declanşeze un incendiu.

11. Fără globuri din sticlă – Globurile şi decoraţiunile pentru brad din sticlă ar trebui evitate, mai ales dacă ai copii mici sau animale de companie. Alege globuri din material plastic sau textil – în aşa fel încât, dacă cineva dărâmă bradul, să nu se spargă.

12. Nu-l încărca prea mult, se va lăsa – Bradul nu se încarcă cu foarte multe decoraţiuni din două motive: în primul rând, crengile se vor lăsa sub greutatea ornamentelor. În al doilea rând, estetic vorbind, pomul tău de Crăciun nu va arăta foarte bine.

13. Acoperă stativul cu un covoraş special – Stativul din lemn sau metal pe care se sprijină bradul poate fi acoperit cu un covoraş special, de culoare roşie pe care îl găseşti în orice hypermarket. În acest fel, suportul nu va fi la vedere, iar pomul tău de Crăciun va arăta impecabil!

14. Suportul trebuie să fie solid – Stativul sau suportul bradului trebuie să fie unul solid şi ales în funcţie de mărimea pomului de Crăciun. Asta, pentru a evita accidentele – situaţiile în care bradul se dărâmă foarte uşor.

COMENTARII

Lasă un răspuns