15 moduri în care poţi folosi maioneza. Nu te-ai fi gândit la...

15 moduri în care poţi folosi maioneza. Nu te-ai fi gândit la asta!

0 2194

Maioneza este folosită, de obicei, ca ingredient în diferite sosuri sau consumată ca atare. Există, însă, o mulţime de alte lucruri, pe care le poţi face folosindu-te de banala maioneză, pe care o avem cu toţii în casă. Iată mai jos cum te ajută în situaţii limită, la curăţenie, la îngrijirea plantelor dar şi în ritualul tău de frumuseţe.

manichiura1. Înmoaie cuticulele

Când îţi faci manichiura, înainte de a înlătura cuticulele, hidratează-le folosind puţină maioneză. Dacă, de obicei, înmoi cuticulele în apă călduţă, află că şi maioneza funcţionează foarte bine. Masează baza unghiilor până când maioneza pătrunde în piele, iar apoi poţi să începi să-ţi faci manichiura aşa cum o faci de obicei: pilirea unghiilor, înlăturarea cuticulelor, folosirea unei baze de protecţie, a lacului de unghii şi a unui top coat.

2. Balsam pentru păr

Petru un păr sănătos, strălucitor, suplu şi plin de volum foloseşte, în locul balsamului cumpărat din comerţ, maioneză. Masează părul ud cu puţină maioneză, aşteaptă 5 minute, iar apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

3. Te ajută să scoţi un inel blocat pe deget

De multe ori, se întâmplă ca inelele pe care le purtăm să se blocheze pe degete şi să nu mai poată fi scoase. Asta, pentru că degetele se umflă. De obicei, când ne lovim de această problemă, folosim săpun. Însă, află că şi maioneza te ajută la fel de bine.

4. Elimină urmele de cariocă de pe pereţi

Urmele de cariocă pe care copilul tău năzdrăvan le-a lăsat pe pereţi pot fi şterse folosind maioneză. Acoperă zonele afectate ale pereţilor, lasă maioneza să acţioneze 5-10 minute, iar apoi îndepărtează-o cu o cârpă curată din bumbac.

5. Curăţă stickere şi etichetele lipite

Un sticker lipit pe caroseria maşinii sau o etichetă de preţ lipită pe un produs recent cumpărat îţi pot da mari bătăi de cap atunci când vrei să le îndepărtezi. Ca să nu zgârii materialul, poţi folosi maioneză. Pune puţină maioneză pe eticheta pe care vrei s-o dezlipeşti, aşteaptă 10 minute, iar apoi înceacă s-o cureţi folosind o cârpă curată din bumbac.

crema de fata6. Foloseşte maioneza pe post de cremă de faţă

O mască facială din maioneză îţi va hidrata tenul şi va lăsa pielea fină şi catifelată. Acoperă faţa cu maioneză, având grijă să eviţi zona ochilor şi las-o să acţioneze 15 minute. Apoi, clăteşte faţa cu apă călduţă sau rece.

7. Curăţă reziduurile lipicioase

Foloseşte maioneză pentru a curăţa reziduurile lipicioase precum petele de răşină pe de pe capota maşinii, dacă ai parcat-o sub un brad sau alt conifer. Acoperă zona pătată cu maionează, aşteaptă 10 minute, iar apoi îndepărtează produsul cu o cârpă uscată.

ficus8. Conferă strălucire frunzelor plantelor de apartament

Frunzele plantelor de apartament se curăţă de praf, iar apoi, pentru a le da strălucire, pot fi frecate uşor cu puţină maioneză. Foloseşte discuri demachiante sau o cârpă uscată şimoale şi o linguriţă de maioneză.

9. Calmează arsurile solare

Dacă suferi de arsuri solare şi nu ai la tine un produs pe bază de aloe vera, poţi aplica pe piele maioneză. Aceasta calmează iritaţiile şi durerea.

10. Tratament împotriva păduchilor

Maioneza poate fi folosită pe post de tratament împotriva păduchilor. Medicii o recomandă deoarece, faţă de alte produse, aceasta nu este toxică şi nu are efecte negative asupra părului sau scalpului. Masează părul şi scalpul cu maioneză, acoperă capul cu un prosop sau o cască şi lasă tratamentul să acţioneze peste noapte.

11. Foloseşte maioneză pentru hidratarea pielii uscate

Zonele uscate ale pielii pecum coatele, câlcăiele şi genunchii pot fi hidratate folosind maioneză. Aplică doar câteva picături şi masează bine. Urmează acest tratament pe pielea curată, timp de mai multe zile, până când observi o ameliorare.

curatare lemn12. Îndepărtează petele de apă de pe obiectele din lemn

Petele albe de apă care pătează mobilierul sau obiectele din lemn pot fi îndepărtate dacă foloseşti, ca şi produs de curăţare, puţină maioneză. Aplică maioneză pe o bucată de vată, disc demachiant sau pe o cârpă uscată şi curată şi freacă uşor lemnul.

13. Previne apariţia cuticulelor

Aplică în zona cuticulelor puţină maioneză şi lasă-o să acţioneze 5 minute. Apoi, clăteşte bine cu apă călduţă. Maioneza va hidrata această parte a unghiei tale şi va preveni apariţia pielii şi a celuleor moarte.

14. Repară fisurile din scaunele de lemn

Dacă scaunele, masa sau alte piese de mobilier din lemn prezintă fisuri, acestea pot fi reparate cu maioneză. Aplică maioneză în zonele afectate şi freacă bine pentru a pătrunde în profunzimea materialului. După câteva zile, fisurile vor dispărea sau vor fi mult mai mici.

balamale usa15. Repară balamalele uşilor

Dacă uşile din locuinţa ta au început să scârţâie, de vină pot fi balamalele. Aplică pe acestea puţină maioneză deoarece are proprietăţi lubrifiante. Vei vedea că nu vei mai auzi nici cel mai mic zgomot atunci când vei închide şi deschide uşile.

COMENTARII

Lasă un răspuns