15 sfaturi Feng Shui ca să alungi energiile negative din locuință

15 sfaturi Feng Shui ca să alungi energiile negative din locuință

Se întâmplă uneori, fără nici un motiv, să te simţi tristă, melancolică, să cazi într-o stare de apatie şi de oboseală. Te simţi vlăguită, fără chef de viaţă, îţi lipsesc optimismul şi buna dispoziţie. Află că starea ta de spirit este direct influenţată de energiile care se regăsesc în locuinţa ta. Evident, cele negative te vor afecta pe termen îndelungat dacă nu şii cum să le elimini. Iată câteva reguli Feng Shui care te vor ajuta să-ţi regăseşti armonia și pacea interioară, liniştea şi încrederea.

femeie-fereastra1. Aeriseşte în întreaga casă!

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci ca să alungi energiile negative care ţi-au pătruns în casă este să aeriseşti foarte bine locuinţa. Deschide larg geamurile şi lasă aerul proaspăt să pătrundă, chiar dacă afară este frig. Aerul curat este tot ce ai nevoie pentru o locuinţă primitoare, în care să te simţi bine. Recomandat este să scuturi şi să aeriseşti și plapuma, pilota sau păturile cu care te înveleşti noaptea.

tamaie-bun2. Arde puţină tămâie

Mirosul de tămâie te ajută să te relaxezi şi să meditezi, însă este des folosit şi în anumite ritualuri străvechi pentru a elimina energiile negative din casă. Specialiştii în Feng Shui îți recomandă să arzi o cantitate mică, deoarece fumul este destul de înnecăcios. În cantităţi reduse, mirosul de tămâie creează o atmosferă calmă, relaxantă, primitoare şi liniştită.

scaun-stricat3. Repară sau înlocuieşte obiectele defecte din casă

Un scaun rupt, o etajeră care abia se mai ţine, un bec ars, un mâner lipsă, ferestre care nu se închid bine, uşi care scârţăie – iată doar câteva dintre obiectele stricate sau defecte care reţin în locuinţă energiile negative. Încearcă să repari ce mai poate fi reparat şi aruncă ce nu mai poţi folosi! Vei câştiga spaţiu, vei avea mai multă libertate de mişcare, casa ta va părea mai liberă şi mai curată.

ulei-esential-de-portocala4. Foloseşte uleiuri esenţiale de portocală

Dacă nu ştiai, află că mirosul de portocală împrospătează aerul şi elimină energiile negative din locuinţa ta. Cumpără uleiuri esenţiale şi bucură-te de aroma inconfundabilă a acestui fruct delicios, care te duce cu gândul la soare, vară, distracţie şi veselie. Poţi folosi și cojile de portocală pe care să le pui proaspete într-un bol şi să le înlocuieşti după ce se usucă.

dezordine-dormitor5. Spune „Adio!” dezordinii

Te-ai gândit vreodată de ce după ce faci curat în întreaga casă te simţi mult mai bine, eşti mai optimistă, mai încrezătoare şi mai veselă? Parcă îţi revine din nou cheful de viaţă! Potrivit specialiştilor în Feng Shui, obiectele din casă, cu cât sunt mai multe şi mai alandala aruncate sau aşezate, cu atât reţin mai multă energie negativă. Încearcă să păstrezi ordinea în locuinţa ta, aruncă obiectele de care nu mai ai nevoie sau donează-le. Fă orice numai nu le mai păstra pe rafturi, la vedere, în dulapuri sau dosite prin cine ştie ce colţuri. Aruncă hârtiile, cutiile, borcanele, sticlele din plastic, recipientele goale, fă curat printre haine și încălțăminte, renunță la zecile de jucărioare din pluș pe care le ai, aranjează frumos dosarele și cărțile, fă curat în bibliotecă și prin sertare. Renunță la aparatura electrocasnică defectă, care nu mai poate fi reparată, aruncă din cârpele murdare, din cutiile cu vopseluri uscate și fă curat printre jucăriile celui mic. Dezordinea îţi creează o stare de angoasă, de tristeţe, de stres şi oboseală, îţi piere tot cheful şi te simţi lipsită de energie.

salvie-bun6. Arde puţină salvie

O regulă Feng Shui care este respectată cu precădere în America este arderea unei crenguţe de salvie uscată. Această tehnică de eliminare a energiilor negative din casă presupune afumarea locuinţei începând de la uşa de la intrare şi până în ultima cameră.

cristale7. Protejează-ţi spaţiul cu cristale

Turmalinul sau turmalina este un cristal semipreţios, folosit din vremuri străvechi şi recunoscut pentru proprietăţile sale protectoare. Turmalinul mai este cunoscut şi sub denumirea de piatra are atrage cenuşa, prin cenuşă înţelegându-se radiaţiile, toxinele şi energiile negative. Cuarţul Roz este, de asemenea, recomandat deoarece atrage energiile pozitive. Aceste cristale pot fi aşezate în apropierea spaţiului tău de lucr, dar mai ales lângă dispozitivele electronice: calculator, televizor, laptop etc.

clopotel-bun8. Sună din clopoţel!

Ştiai că sunetul clopoţelului alungă energiile negative şi le atrage pe cele pozitive? Ar trebui să ai un clopoţel din argint în fiecare cameră şi să suni din ele zilnic. Este amuzant, ca un joc pentru copiii mari, însă acest obicei este foarte sănătos.

dormitor9. Zugrăveşte pereţii în galben

Culoarea în care ai văruit pereţii este absolut esenţială atunci când vorbim despre regulile Feng Shui. Potrivit designerilor de interioare culoarea galbenă neutralizează energiile negative şi le atrage pe cele pozitive. Vei observa şi tu acest lucru. Într-o încăpere cu pereţi galbeni te simţi veselă, optimistă, vioaie, energică şi bine dispusă. Din punctul de vedere al designerilor de interior, culoarea galbenă dă şi impresia de mai mult spaţiu, de încăperi mai mari. De asemenea, atmosfera este una caldă şi primitoare.

sare10. Presară sare în toate colţurile casei

Dacă te-ai mutat într-o casă în care a locuit înainte o altă familie, specialiţii Feng Shui recomandă să presari un pumn de sare în fiecare colţ al camerelor. Sau pune sare în mai multe recipiente pe care să le păstrezi în colțurile încăperilor. Lasă sarea să absoarbă energiile negative timp de 48 de ore, iar apoi adun-o cu mătura sau aspiratorul.

femeie-curatenie11. Spală şi curăţă toate suprafeţele

Înainte de a te muta cu chirie într-un apartament, curăţă bine toate suprafeţele: blaturile din bucătărie, masa, biroul, poliţele, rafturile, podeaua. Abia apoi îţi poţi aduce propriile tale lucruri şi obiecte personale. Prin curăţenia pe care o faci elimini pe de-o parte praful şi murdăria, iar pe de altă parte şi energiile negative rămase captive în încăperi.

bucatarie12. Atenţie la colţuri şi muchii!

Una dintre cele mai importante reguli Feng Shui o reprezintă eliminarea din locinţa ta a obiectelor şi a pieselor de mobilier care prezintă colţuri ascuţite şi muchii. Optează, în schimb, pentru obiecte ovale sau rotunde. De exemplu, cumpără un lampadar cu abajur rotund, o măsuţă de cafea cu colţuri rotunjite, decorează cu oglinzi ovale. Aceste forme blânde vor elimina energiile nagtive şi le vor atrage pe cele pozitive.

oglinzi13. Decorează cu oglinzi

Oglinzile care sunt poziţionate pe peretele din faţa ferestrelor vor da senzaţia unei încăperi mai mari, mai spaţioase, mai libere şi mai aerisite. Iar asta pentru că reflectă lumina naturală. Alge modele ovale sau rotunde şi evită-le pe cele pătrate, cu colţuri şi muchii.

culori-neutre14. Optează pentru culori naturale

Culorile foarte închise sau foarte puternice sunt pline de personalitate. Însă, tu ai nevoie ca la tine acasă să beneficiezi de linişte şi relaxare. Lasă agitaţia şi stresul la uşă! Pentru a avea parte de o atmosferă calmă, alege culori neutre atunci când vrei să decorezi locuinţa. Evită nuanţele de negreu, maro, albastru închis, violet închis, roşu strălucitor etc deoarece acestea îţi vor da o stare de nelinişte. Mai mult, culorile închise vor da senzaţia unor încăperi mai mici şi mai înghesuite decât sunt camerele tale în realitate.

usa15. Protejează intrările în casă

Uşile şi ferestrele sunt porţi de intrare pe unde pot pătrunde energiile negative. Pentru a proteja aceste zone, mulţi specialişti Feng Shui recomandă să le stropeşti cu o mixtură formată din apă, zeamă de lămâie şi sare. Apoi, presară sare de mare lângă pragurile din casa ta şi acoperă totul cu o traversă pentru a evita să se împrăştie prin toată casa. Sare poți presăra și de-a lungul pervazelor din locuință.

COMENTARII

Lasă un răspuns