15 trucuri pentru ca manichiura ta să reziste cât mai mult timp

15 trucuri pentru ca manichiura ta să reziste cât mai mult timp

0 27922

De multe ori, se întâmplă ca, la doar câteva zile după ce ai mers la manichiură, oja pe care ai folosit-o să se crape şi să sară. Fie nu este de o calitate foarte bună, fie nu ai deloc grijă să o păstrezi intactă. Iată mai jos câteva sfaturi pentru ca lacul de unghii să reziste cât mai mult timp, iar tu să te poţi bucura de o manichiură perfectă zile întregi!

1. Şterge unghiile cu oţet – Înainte de a folosi lacul de bază şi oja, şterge unghiile cu un disc demachiant umezit în oţet. Oţetul va elimina orice urmă de sebum, va lăsa unghiile curate şi degresate, iar oja va adera perfect pe suprafaţa lor. În acest fel, eviţi ca lacul de unghii să plesnească sau să sară după câteva zile.

2. Nu ţine mâinile în apă înainte de a aplica oja – Când mergi la manichiură, ai observat că trebuie să ţii mâinile în apă. În acest fel, cuticulele se înmoaie şi pot fi mai uşor de îndepărtat. Însă, când vine vorba despre ojă, să ţii mâinile în apă nu este deloc recomandat. Motivul? Unghiile se hidratează puternic, iar apoi, nemaiaflându-se în contact cu apa, se vor usca. Acest proces face ca oja să sară sau să se crape mult mai repede.

3. Cum pileşti corect unghiile pentru ca oja să reziste – Unghiile care nu sunt pilite corect se vor rupe în cele din urmă. Forma pe care le-o dai trebuie să păstreze cât mai mult din forma lor naturală. Pileşte unghiile “în oglindă” ţinând întotdeauna cont de forma cuticulelor.

4. Nu acoperi cuticulele cu ojă – Cuticulele nu se taie, se împing la baza unghiei. Când foloseşti oja, ai grijă să nu le acoperi pentru că aceasta nu va rezista mult timp şi va sări.

5. Cum aplici corect lacul de bază – Aplică un strat subţire pe toată suprafaţa unghiei insistând mai mult în jumătatea superioară şi vârfuri. Oja se crapă, de cele mai multe ori, exact în această zonă. Apoi, aplică al doilea strat de lac aşa cum o faci în mod normal.

cum manevrezi sticluta de oja

6. Atenţie la cum manevrezi sticluţa cu ojă – Nu agita recipientul cu mişcări sus-jos pentru că oja va “prinde” bule de aer. În schimb, rulează sticluţa în palme.

7. Cum foloseşti lacul pentru uscare rapidă sau luciu – După ce ai folosit oja, aplică lacul pentru luciu pe întreaga sprafaţa a unghiilor şi nu uita de vârfurile acestora. Însistă în aceste zone!

8. Cum usuci oja de pe unghii – Nu sufla peste unghii căci nu vei obţine nici un rezultat. Oja nu se usucă la cald, ci doar la rece. Este recomandat să bagi mânile în apă rece pentru câteva minute.

9. Foloseşte un lac de unghii transparent o dată la două zile – O dată la două zile este recomandat să foloseşti un lac de unghii transparent pentru ca oja să fie protejată şi să se menţină cât mai mult timp intactă.

10. Nu folosi geluri antibacteriene, ci doar săpun hidratant – Gelurile antibacteriene usucă foarte mult pielea şi cuticulele şi au un efect distructiv asupra ojei.

cum ingrijeşti cuticulele

11. Hidratează cuticulele – Foloseşte pentru hidratarea cuticulelor un ulei special pe care îl găseşti în orice magazin de produse cosmetice. Uleiul le va înmuia şi nu vor afecta oja de pe unghii.

glitter manichiura

12. Oja a sărit de la baza unghiilor – Unghia creşte nu la vârfuri, ci de la bază astfel încât, după câteva zile, vei observa o porţiune curată chiar deasupra cuticulelor. Nu folosi un strat nou de ojă! Aplică lac de unghii transparent şi puţin glitter şi vei avea o manichiură nouă!

manichiura french

13. Oja a sărit de la vârful unghiilor – Dacă oja a sărit de la vârfurile unghiilor, zona curată poate fi acoperită cu un strat nou de lac de unghii într-o altă culoare. Astfel, vei avea o manichiură French.

14. Foloseşte mănuşi când speli sau faci curat – Mănuşile îţi vor poteja atât pielea, care va rămâne fină şi catifelată, cât şi unghiile. În acest fel nu se vor rupe, iar oja va rezista timp îndelungat.

unghii manichiura

15. Cum repari o unghie proaspăt dată cu ojă – De multe ori, se întâmplă ca, după ce ne-am făcut manichiura, să ne “stricăm” câte o unghie, iar asta pentru că nu am avut răbdare să aşteptăm ca oja să se usuce bine. Ce este de făcut? Umezeşte un disc demachiant în dizolvant pentru unghii şi şterge uşor zona afectată, dar în aşa fel încât să nu îndepărtezi total oja. Apoi, aplică pe întreaga unghie un strat nou de ojă şi lac transparent.

COMENTARII

Lasă un răspuns