16 sfaturi ca să treci cu bine peste o despărțire dureroasă

16 sfaturi ca să treci cu bine peste o despărțire dureroasă

0 6933
cuplu femeie si barbat care se tin de mana

Era bărbatul visurilor tale dar, într-o zi, a plecat. Pur și simplu. Și-a luat lucrurile și s-a făcut nevăzut. Nu merită să stai în casă și să plângi, așteptându-l. Dacă el a luat decizia aceasta și știi că nu mai este cale de întors, va trebui să te ridici de unde ai căzut, să te scuturi de praf și să-ți continui viața. E greu, o să spui că îți este imposibil, dar nici nu știi ce putere nevăzută se ascunde tine. Trebuie doar să încerci. Iată 16 sfaturi care te vor ajuta să treci cu bine peste o despărțire.

1. Fă curat și scapă de lucrurile lui

Este primul lucru pe care ar trebui să-l faci: să scapi de lucrurile lui personale, care îți amintesc de el. Dacă nu și le-a luat, înseamnă că nu are nevoie de ele. Deci, la gunoi! Sau, dacă nu te înduri încă să le arunci, măcar pune-le pe toate în câteva cutii și pe care să le depozitezi într-un dulap, debara, subsol, garaj, balcon etc. Nu trebuie să te mai împiedici de „prezența” lui în casă.

2. Ține-ți mintea ocupată!

După ce ți-ai luat porțiile de plâns, pentru că drama ta trebuie să se consume totuși, este cazul să-ți revii și să-ți continui viața. Ca să nu te mai gândești la el, ține-ți mintea ocupată cu altceva. Implică-te în proiecte noi la job, găsește-ți un hobby cât stai acasă, înscrie-te ca voluntar într-o fundație sau fă acele lucruri pe care ți le-ai dorit mereu dar nu le-ai putut face împreună cu el. Fă orice pentru a-ti distrage atenția și pentru a nu te mai gândi la ce a fost.

3. Scrie în jurnal! Te vei elibera!

Scrisul este o terapie care dă roade, așa că nu ar fi rău să ții un jurnal în care să scrii despre tot ceea ce simți. Toate gîndurile negative și frustrările care te împovărează vor fi „aruncate” în paginile jurnalului, iar tu, după ce te vei descărca, te vei simți mult mai bine. Jurnalul va fi o eliberare de care ai mare nevoie. Gândurile așternute pe hârtie te vor face să judeci lucrurile mult mai limpede, să-ți răspunzi la anumite întrebări, să-ți dai seama de anumite lucruri.

4. Fără filme siropoase 

Dacă te vei uita la filme de dragoste, mai rău îți vei face. Renunță la acest gen și vizionează comedii. Te vor înveseli, îți vor da o stare de bine, de optimism, vei privi viața cu alți ochi după o porție sănătoasă de râs. Este bine să eviți însă comediile romantice pentru că, la sfârșit, El și Ea vor rămâne împreună, iar tu îți vei aduce aminte de faptul că viața ta nu este ca în filme.

5. Atenție la ce muzică asculți!

Renunță, pentru o vreme, la melodiile romantice, la balade sau la piesele pe care le ascultați împreună. Îți vor face foarte mult rău. Muzica te poate calma și relaxa, dar, în același timp, te poate arunca în melancolie, nostalgie, anxietate și chiar depresie. Ascultă piese vesele, antrenante, nu siropoase!

6. Mergi la shopping

Pentru orice femeie o sesiune de shopping este o bucurie. Deci, de ce nu ți-ai face și tu una? Planifică-ți timpul în așa fel încât într-un weekend să ai răgazul de a colinda cât e ziua de lungă magazinele. Sigur ai nevoie de o pereche nouă de pantofi, poate de o rochie, un pardesiu sau poate îți dorești cosmetice.

7. Este momentul unui nou început

S-a sfârșit o etapă din viața ta, începe alta! Acum este momentul să renunți la anumite vicii pe care le ai și să-ți faci un plan de bătaie. De exemplu, poți să-ți spui „de azi nu mai fumez”, „de azi îmi fac abonament la sală” sau „de azi încep o dietă nouă”.  Exemplele sunt multe: îți poți căuta un alt loc de muncă, te poți înscrie la anumite cursuri, îți poți continua studiile. Da, este momentul să ai grijă din nou de tine și de viața ta. Este momentul unui nou început.

8. Decorează casa!

Pentru că este momentul unei schimbări în viața ta, de ce nu ar fi acesta un motiv pentru a-ți decora și locuința? Poți cumpăra mici obiecte casnice, poți zugrăvi sau, dacă nu vrei să te implici în proiecte mari, o vază, un tablou, un covor colorat, o draperie veselă îți vor transforma casa într-un spațiu primitor și vesel. Te vei simți mult mai confortabil, locuința ta va fi mult mai primitoare.

9. Mergi la salon!

Dacă El a plecat, asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie de o manichiură impecabilă sau de o coafură pusă la punct. Multe femei, din păcate, renunță la a se mai îngriji, în ideea în care oricum nu mai contează cum arată. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face. Dacă te simți frumoasă, te simți mult mai stăpână pe tine, mult mai puternică, mai încrezătoare în forțele proprii.

10. Nu-ți uita prietenii

De multe ori, când un prieten apropiat trece printr-o despărțire dureroasă, cei din jurul lui nu prea știu cum să reacționeze și ce să facă pentru a-l ajuta să depășească această perioadă. Fiecare încearcă însă, după puterile lui. Nu le închide ușa în nas! Ei vor să te ajute, iar tu ar trebui să-i lași s-o facă. Trebuie să conștientizezi faptul că ai nevoie de susținerea lor. Accept-o! E spre binele tău!

11. Încearcă să dormi noaptea

Este normal să suferi de insomnii, noaptea să te chinuie gândurile și amintirile. Dar, că să funcționezi a doua zi, trebuie să dormi! Seara, când ajungi acasă, încearcă să te relaxezi, nu te agita! Fă o baie fierbinte, îmbracă-te în pijamale, fă-ți o salată gustoasă, un ceai aromat, bea o cană cu lapte cald și citește dintr-o carte. Încearcă să dormi, chiar dacă nu ți-e somn. Dar în nici un caz nu-ți da programul peste cap. Păstrează rutina cu care organismul tău este obșinuit. Nu-l stresa mai mult decât este deja.

12. Mănâncă!

Știm că în această perioadă nu poți mânca mai nimic, dar trebuie să încerci. Nu spune nimeni să-ți gătești mâncăruri sofisticate. În schimb, îți poți cumpăra alimentele tale preferate. Asta nu înseamnă să dai iama-n ciocolată, torturi și prăjituri. Alege fructe, legume, un iaurt, o salată, o felie de pâine cu puțină brânză sau un ou fiert. Ai nevoie de vitamine, minerale și nutrienți. Asta, ca să nu te îmbolnăvești, ca să poți funcționa la capacitate normală.

13. Atenție la excese alimentare!

De multe ori, un șoc, un necaz, o supărare ne trimit direct la frigiderul cu bunătăți. Este felul nostru de a încerca să facem față stresului și emoțiilor negative. Ne facem, cum s-ar spune, o bucurie. Însă, această bucurie de moment se poate transforma într-un surplus de kilograme pe care nu ni-l dorim. Dacă te știi pofticioasă sau nu reziști în fața tentațiilor dulci, în loc de ciocolată, înghețată, cipsuri și alte ronțăieli mănâncă semințe, fructe și legume.

14. Ia-ți un animal de companie

Să-ți cumperi un cățeluș sau o pisicuță nu înseamnă că ești precum băbuțele acelea singure dar cu o grămadă de orătănii în casă. Nu. Înseamnă să ai o responsabilitate, să ai un suflet căruia să i te dedici, înseamnă maturizare, timp ocupat cu folos și renunțare la egoism. Un nimal de companie te va înveseli, vei ști pentru cine ajungi seara acasă, te va iubi necondiționat și, cel mai important, nu te va răni vreodată. Dacă ești iubitoare de animale, dacă ți-ai dorit un mic blănos și nu l-ai putut avea, dacă ai timp pentru el atunci adu unul la tine în casă, iar viața ta va fi mult mai frumoasă.

15. Ia-ți o vacanță

Nu vorbim despre o vacanță prelungită, ci doar despre câteva zile departe de oraș, undeva la țară, la munte sau la mare. Ai nevoie să schimbi locul și aerul. Mergi acolo unde ți-ai dorit să ajungi dar nu ai putut până acum. Îți vei împlini un vis poate, te vei elibera de gândurile negative, de stres, de amintiri. Pentru că trebuie să-ți faci amintiri noi, în care El să nu existe. Nu poți trăi mereu în trecut. Ia cu tine o prietenă bună și fugi, pentru câteva zile, în lume. Te vei întoarce optimistă, plină de viață, plină de speranță, cu gânduri pentru viitor.

16. Comunică cu cei din jur

Nu te închide în tine și nu te purta ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Pentru că suferi, iar suferința trebuie exteriorizată. Vorbește despre ceea ce simți, despre ceea ce crezi și gândești. Deschide-ți sufletul în fața unui prieten foarte bun. Comunicarea te va elibera de povara pe care o păstrezi în suflet. Mai mult, sfaturile celor din jur sunt întotdeauna binevenite. Nu-ți spune nimeni să le urmezi întocmai, dar ascultă-i măcar pe cei care vor să te ajute. Un om care privește din afară lucrurile, detașat de problema ta, este obiectiv și lucid.

Sursa foto: Unsplash

COMENTARII

Lasă un răspuns