18 lucruri pe care să le faci pentru a fi cu adevărat...

18 lucruri pe care să le faci pentru a fi cu adevărat fericită

0 1954

Sunt lucruri simple şi mărunte care ne fac, cu adevărat, fericiţi. Însă nu le dăm importanţă şi trecem pe lângă ele de parcă nici nu ar exista. Ne dorim, în schimb, lucruri pe care, de cele mai multe ori nu avem cum să le obţinem, iar viaţa devine frustrantă, iar noi mereu nemulţumiţi. Mimi îţi dă 18 sfaturi pentru ca viaţa ta să fie armonioasă, liniştită, iar tu să fii o femeie fericită. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Îmbrăţişează-i mai des pe cei pe care îi iubeşti

Acordă mai mult timp persoanelor pe care le iubeşti şi arată-le cât de mult ţii la ele. O îmbrăţişare face, uneori, cât o mie de cuvinte. Vei fi un om mult mai fericit dacă îţi vei exprima liber sentimentele. Nu mai spunem că vei primi înapoi însutit.

Fii prietenoasă cu cei din jur

Fii sociabilă, deschisă, prietenoasă. În acest fel, la rândul tău, vei primi afecţiune şi prietenie. O fire retrasă şi închisă îi va îndepărta pe cei din jur. Şi cine îşi doreşte să fie singur? Nimeni! Încearcă să fii mai înţelegătoare, mai tolerantă şi să iei oamenii aşa cum sunt ei, cu bune şi cu rele.

 

Acceptă dacă un băiat îţi dă o întâlnire

Fii deschisă la tot ce este nou în viaţa ta. Dacă un bărbat drăguţ, pe care îl placi, te invită în oraş, la o cafea, nu-l refuza! S-ar putea să îţi pară rău mai târziu. Să nu-ţi fie niciodată frică să iubeşti!

Poartă haine colorate şi vesele

Hainele colorate îţi dau tonus, te fac mai veselă, mai optimistă şi mai plină de viaţă. Roşul, de exemplu, te va face să te simţi sexy, culorile pastelate îţi vor da o notă de eleganţă şi romantism. Nuanţele aprinse precum galben, portocaliu, albastru, verde te vor scoate din anonimat şi te vei bucura de toată atenţia celor din jur.

Spune mai des te iubesc

Te vei simţi mult mai bine după ce-ţi vei exprima sentimentele de dragoste şi afecţiune. Cuvintele „Te iubesc” fac adevărate minuni.

Învaţă să spui te rog, mulţumesc şi îmi pare rău

Este o dovadă că eşti bine crescută, că eşti responsabilă pentru faptele tale şi îţi asumi greşelile pe care le faci. Să spui îmi pare rău este o dovadă de corectitudine faţă de cei din jur dar mai ales faţă de tine. După ce îţi vei recunoaşte o greşeală şi îţi vei cere iertare te vei simţi mult mai bine. Liniştită. Împăcată.

Urmează-ţi propriile sfaturi

Le spui altora să nu fumeze, să nu arunce hârtii pe jos, să nu risipească banii sau să treacă numai pe culoarea verde a semaforului? Asta e bine însă şi mai bine ar fi să-ţi urmezi propriile sfaturi şi să procedezi la fel.

 

Cumpără-ţi o pereche de pantofi scumpi

Viaţa ta va fi mult mai frumoasă atunci când te vei plimba încălţată cu perechea de pantofi pe care ţi-ai dorit-o! Te vei simţi ca o regină! O femeie, din când în când, are nevoie de câte o şedinţă de shopping. Este, până la urmă, o adevărată terapie.

 

Împrospătează-ţi locuinţa cu flori

Aşază câte o vază în fiecare cameră a locuinţei tale şi schiumbă regulat buchetele de flori. Poţi cumpăra chiar şi ghivece pe care să le ţii la lumină, pe pervaz. Florile îţi vor înveseli casa, îi vor da un aer proaspăt şi primăvăratic, iar tu te vei simţi minunat înconjurată de prafum şi culoare.

Păstrează curat în casă

O locuinţă curată este o casă primitoare, unde te vei întoarce mereu cu drag. Astfel, seara, nu vei mai fi stresată că ai de spălat, de aranjat lucrurile în dulap sau de făcut curăţenie. Timpul dedicat acestor activităţi va fi petrecut în linişte, citind o carte sau vizionând un film. Mai şi alte motive de relaxare: poţi face o baie lungă şi parfumată sau îţi poţi invita prietenii la un pahar cu vin. Iubeşte-ţi şi îngrijeşte-ţi locuinţa şi vei avea o stare de mulţumire de fiecare dată când te vei întoarce acasă.

Citeşte o carte bună

O carte bună te face să visezi, îţi hrăneşte sufletul şi mintea.

Ieşi mai des cu prietenii

Nu te ascunde în casă pe motiv că ai treabă sau eşti obosită. Ieşi măcar o dată pe săptămână cu prietenii, distrează-te, socializează şi cunoaşte, dacă se poate, oameni noi. Trăieşte-ţi viaţa alături de cei care îţi sunt aproape.

Fă-ţi câte o bucurie în fiecare zi

Fie că îţi cumperi un buchet de flori, fie mănânci o ciocolată mică sau o îngheţată, nu refuza lucrurile mărunte, de zi cu zi, care te fac fericită.

 

Hrăneşte un câine flamând

Fă o faptă bună şi te vei simţi apoi minunat. Hrăneşte un câine flămând, ajută un bătrân să traverseze strada sau fă o bucurie unor copii orfani.

Fă-ţi timp pentru hobby-urile tale

Poate îţi place să bricolezi, poate ai talent la pictură sau poate confecţionezi în timpul liber bijuterii. Fiecare dintre noi avem un hobby şi ar trebui să învăţăm să ni-l cultivăm. O astfel de activitate ne relaxează, ne bucură şi ne face viaţa mai frumoasă.

Dă-te în leagăn

Nu alunga copilul din tine nici o clipă, indiferent de vârsta pe care o ai. Întoarce-te la copilărie ori de câte ori poţi. Dă-te în leagăn, fă o cazemată din zăpadă sau un castel din nisip, joacă-te!

Fă-ţi planuri de viitor

Planurile de viitor îţi vor da siguranţă, stabilitate şi îţi vor trasa un drum bine definit în viaţă. Nu renunţa la ceea ce-ţi doreşti, oricât de greu ţi-ar fi să obţii acel ceva. Nu renunţa la visele tale, la idealurile şi planurile tale!

 

Îngrijeşte-ţi frumuseţea

Îţ aduci aminte cât de bine te simţi când ieşi de la coafor, cosmetică sau manichiură? Ai grijă mereu de frumuseţea ta şi vei fi o femeie încrezătoare, sigură în forţele proprii şi puternică.

COMENTARII

Lasă un răspuns