18 lucruri uimitoare pe care nu le știai despre Londra

18 lucruri uimitoare pe care nu le știai despre Londra

0 4146
londra
Londra este unul dintre cele mai vizitate orase ale lumii

Se apropie sărbătorile de iarnă, petrecerea de Revelion și vacanța mult așteptată. Dacă nu te-ai hotărât încă unde vei merge, noi îți propunem să vizitezi Londra. Iată cum să te organizezi pe ultima sută de metri și ce ar trebui să știi despre acest minunat oraș.

De unde cumperi biletele de avion – Pentru că te afli pe ultima sută de metri în ceea ce privește organizarea vacanței tale, cel mai important lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este achiziționarea biletelor de avion. Cumpără de pe siteuri cunoscute, în care ai încredere și nu te arunca la prețuri extrem de mici, deoarece riști să iei țeapă. De exemplu, pe acest site am găsit prețuri care pornesc de la 149 de euro dus întors pentru o singură persoană, însă numărul de locuri este limitat pentru perioada 23 – 26 decembrie.

Compară prețurile – Cum spuneam mai sus, evită să cazi în capcana prețurilor foarte mici, deoarece s-ar putea ca acestea să nu fie reale. Ar trebui să ți se pară cel puțin ciudat ca în această perioadă să găsești chilipiruri. Recomandat este să cauți mai multe oferte, să le compari și să o alegi pe cea mai potrivită buzunarului tău.

Ce companie aeriană alegi – Optează pentru o companie aeriană cunoscută, precum cea de aici, cu care ai mai zburat și care îți prezintă cea mai mare încredere. Evită companiile no-name, care nu îți spun nimic și despre care nu prea ai cum să obții informații.

Cum alegi hotelul – Să nu uităm un lucru: odată ce ai ajuns la destinație, vei dori să petreci cât mai mult timp timp în oraș, nu să stai în camera de hotel. Așa că nu are rost să alegi o cazare de 5 stele. Alege în funcție de alte criterii și lasă luxul pentru altă ocazie. Acum te interesează ca în camera ta să fie curat, să ai un televizor, un aparat de aer condiționat și un minibar. Alege camere cu baie proprie.

Fă-ți o asigurare de sănătate – Nu risca să pleci la drum fără a avea o asigurare de sănătate! Cumpără una ieftină, care să îți asigure asistența medicală de urgență. Costă doar câțiva zeci de lei și îți poate salva vacanța.

Dacă plănuiești o vacanță la Londra, iată mai jos câteva lucruri pe care nu le știai despre acest oraș și care te vor face să-ți dorești să ajungi cât mai repede aici.

1Palatul Parlamentului este cunoscut oficial sub denumirea de „Palace of Westminster” și este cel mai mare palat din Anglia.

2În Palatul Westminster există opt baruri (aici prețurile sunt foarte mici), șase restaurante, 1000 de încăperi, 100 de scări, 11 curți interioare, un salon de frizerie și coafură și un poligon de tragere cu pușca.

3Este ilegal să mori în Palatul Westminster.

 

4Mulți scriitori și poeți sunt înmormântați la Westminster Abbey, inclusiv Edmund Spenser. Potrivit istoricilor, se pare că în mormântul acestuia admiratorii au depus, în semn de omagiu, opere proprii, nepublicate. Se spune că aici s-ar regăsi chiar unele dintre scrierile lui Shakespeare.

 

5În Londra există o singură stradă unde mașinile circulă pe partea dreaptă: cea care duce către intrarea în Hotelul Savoy. De-a lungul timpului, hotelul a fost gazda a numeroase evenimente importante din lumea showbizz-ului, dar a fost implicat și în numeroase scandaluri. Aici se cazează cele mai cunoscute și apreciate vedete, atât din Anglia, cât și din străinătate. Hotelul Savoy este unul de fițe, celebru, iar motivul pentru care pe strada care duce către intrare se circulă pe partea dreaptă este unul cât se poate de simplu. Clădirea Savoy Theatre se află pe partea dreaptă a străzii, iar taxiurile trebuie să oprească lângă bordură pentru a lăsa clienții la intrare. Apoi, mașinile își continuă drumul către intrarea în hotel și iau alți clienți. Întoarcerea se face prin fața hotelului – o zonă extrem de îngustă și strâmtă, motiv pentru care aici pot întoarce dintr-o singură mișcare doar mașinile de dimensiuni mici.

6Big Ben este clopotul, nu ceasul orașului. Sunetul lui este în nota Mi.

 

7Strada Cock Lane a fost denumită așa nu pentru că acolo exista vreo fermă de păsări, ci pentru că era strada frecventată de prostituate în perioada medievală.

8 Alte nume ciudate de străzi: strada Ha Ha Ha în Greenwich, Strada Prostituatelor, Grajdurile Ciclopului.

 

9Ultimul concert al celor de la Beatles a fost organizat și susținut pe acoperișul clădirii Apple.

 

10Apartamentul în care a locuit Jimi Hendrix, de pe strada 23 Brook AStreet, a fost transformat în muzeu.

11Doar o singură casă în care a trăit Charles Dickens mai stă în picioare și se află pe strada Doughty, la numărul 48. Clădirea a fost și ea transformată în muzeu. Scriitorul a locuit aici între anii 1837 – 1839. El a scris în această locuință „Oliver Twist” și „The Pickwich Papers”.

12Voltaire, Edgar Allen Poe, Ho Chi Min, Mahatma Gandhi, Vincent Van Gogh, Sigmund Freud și fratele vitreg al lui Hitler au locuit pentru o perioadă la Londra.

 

13„Great Ormond Steet Hospital” este unul dintre cele mai cunoscute și faimoase spitale de copii din lume. Cum Peter Pan este una dintre cele mai iubite povești pentru cei mici, în anul 1929 J.M. Barrie a oferit spitalului drepturile de autor ale cărții. Acest lucru s-a întâmplat cu opt ani înainte de moartea sa. De atunci, spitalul câștigă o mulțime de bani din vânzarea cărților, a filmelor și a jucăriilor inspirate din celebra poveste.

14În anul 1932 o stație de metrou a luat numele echipei de fotbal Arsenal.

 

15Sub stația de metrou Aldgate se află îngropate peste 1000 de cadavre. Este vorba despre o groapă comună construită în anul 1665. Oamenii au murit după ce s-au îmbolnăvit de ciumă.

16În Londra există mai multe stații de metrou care au fost închise. Ele sunt acum închiriate pentru diferite filmări și chiar petreceri private.

17În Hyde Park există un cimitir al animalelor.

 

18Oamenii pierd la metrou tot soiul de lucruri ciudate. Metroul din Londra a fost construit acum mai bine de 150 de ani, iar în fiecare an călătoresc cu acest mijloc de transport în comun subteran peste un miliard de oameni. Astfel că nu este nici o surpriză ca ei să lase în urmă lucruri dintre cele mai ciudate. Printre acestea, pe lângă bijuterii, portofele, documente, acte și bani, călătorii au pierdut un sicriu, o urnă cu cenușă, trei lilieci morți într-un borcan, o sabie de samurai și o bancă care se găsește, de obiei, în parcuri.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns