3 lucruri esențiale de cumpărat pentru un bebe nou-născut

3 lucruri esențiale de cumpărat pentru un bebe nou-născut

0 454
Te gândești la lucruri d cumpărat pentru bebe? de trei aspecte ar trebui să ții prima oara cont
Te gândești la lucruri de cumpărat pentru bebe? De trei aspecte ar trebui să ții prima oara cont

3 lucruri ai de cumpărat pentru bebe înainte de se naște. Ca să-ți iei de-o grijă și să nu te trezești că e nevoie de ceva și nu ai la îndemână. Și nu ne referim la jucării, accesorii sau produse de îngrijire. Vorbim despre obiecte esențiale. Iar ca să-ți dai seama de ce ai cu adevărat nevoie, iată la ce întrebări să-ți răspunzi.

3 lucruri de cumpărat pentru bebe nou-născut

Înainte de a veni copilul pe lume, părinții fac tot felul de pregătiri: amenajează camera celui mic, zugrăvesc, cumpără jucării, hăinuțe sau aleg tot felul de decorațiuni și accesorii. Însă nu acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să țină cont.

Cum asiguri o temperatură confortabilă în camera celui mic 

Poate cel mic va dormi cu mama în pat sau chiar cu ambii părinți. Sau poate va dormi singur în pătuț, în camera lui. Nu contează unde, ci doar să aibă parte de un somn odihnitor și liniștit. Și, pentru că ne aflăm deja la început de sezon rece, iar caloriferele nu se știe cât timp vor rămâne calde, ar trebui să te gândești din timp la o soluție salvatoare. Dacă nu ai centrală termică, ci o locuință bransata la sistemul centralizat de încălzire, ar trebui să-ți iei măsuri de precauție. Cumpără un radiator performant sau un calorifer electric pe care să-l pui imediat în funcțiune dacă e nevoie. 

Vrei să călătorești cu bebe? Echipează mașina!

Poate vei avea nevoie să te urci rapid în mașină și să duci copilul la medic pentru că plânge din cauza colicilor. Sau poate vrei să-l duci la bunici, să mergeți la cineva în vizită sau ai treabă prin oraș și nu ai cu cine să-l lași. Va trebui să-l iei cu tine dar pentru asta mașina trebuie echipat cu o scoică sau un scaun pentru copii. Legislația nu-ți permite să-l transoprți decât în siguranță. Deci, pregătește-te de cumpărături! Și nu lua orice-ți pică-n mână căci alegerea unui astfel de dispozitiv nu este una deloc ușoară. Va trebui să stabilești un buget și să cauți un echipament cât mai sigur pentru copilul tău.

Cauți lucruri pentru bebe? Cumpără un cărucior de calitate

Evident, nu-l vei ține în brațe, ci îl vei transporta într-un cărucior bebe. Mai exact, un cărucior landou, căci modelul sport se adresează copiilor mai mari. Cum îl alegi? În primul rând și înainte de orice ar trebui să fii foarte atent la cât de bine sunt suspensiile. Dacă alegi un model fără suspensii sau producătorul nu a insistat foarte mult asupra acestui accesoriu, toate gropile și denivelările vor trece prin coloana vertebrală a celui mic. Copilul va fi zdruncinat tot timpul, va simți toate mișcările, iar mersul în cărucior va fi pentru el foarte obositor. 

Apoi, evident, pentru că tot a venit sezonul rece, copilul va trebui protejat de frig. Va trebui să te gândești la cel puțin doi saci de dormit pentru bebeluși care să-i țină celui mic de cald în timpul plimbării. Cel mic trebuie scos la aer chiar dacă afară ți se pare răcoare sau chiar frig. Cu două excepții: când plouă și când bate vântul. Atunci ar trebui să stați cu toții în casă. În rest, bebelușul trebuie scos la aer. Dar trebuie să-l protejezi de temperaturi scăzute. El n se mișcă, cum faci tu. prin urmare nu se poate încălzi. Însă, un sac de dormit gros, de iarnă, îi va asigura tot confortul de care nevoie.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns