3 măști naturale pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

3 măști naturale pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

0 1273

Odată cu venirea frigului parcă și tenul nostru are de suferit. Iar în sezonul rece va trebui să-l protejezi mai mult decât oricând. Temperaturile scăzute, vântul și umiditatea crescută pot favoriza apariția iritațiilor, a senzației de uscăciune și chiar a cuperozei. Pielea devine, în timp, ternă și fără strălucire. Ce-i de făcut? Renunță la produsele cosmetice din comerț și fă o cură de detoxifiere a pielii cu măști exfoliante naturale. Mimi îți dă trei rețete simple pe care le poți încerca la tine acasă. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Mască exfoliantă din fulgi de ovăz

 

Ingrediente:

2 linguri de fulgi de ovăz fin măcinat

2 linguri de zahăr tos

2 linguri de zahăr brun

jumătate de ceașcă de ulei vegetal sau de ulei de migdale (cel de migdale este cel mai bun)

1 linguriță de nucșoară

 

Mod de prepare:

Amestecă toate ingredientele. Pentru început,  hidratează față și aplică masca evitând ochii și sprâncenele. Masează ușor, cu mișcări circulare. Clătește apoi fața cu apă caldă, tamponează tenul cu un șervet absorbant iar, la sfârșit, folosește crema ta preferată.

 

 

Mască exfoliantă din ananas

Ingrediente:

2/3 cană de pulpă de anans proaspăt

1/4 ceașcă de ulei de măsline presat la rece

1/4 ceașcă de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Pune bucățile de ananas și uleiul de măsline într-un blender și mixează până când totul devine o pastă foarte fină. Adaugă apoi pătrunjelul și mai mixează pentru câteva secunde. Aplică masca pe piele, nu înainte de a-ți fi hidratat tenul. Masează blând, cu mișcări circulare și lasă masca pe față să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă caldă, tamponează față cu un șervet din hârtie absorbant, iar apoi folosește crema ta de față obișnuită.

 

Mască exfoliantă din semințe de floarea soarelui

Ingrediente:

1 lingură de semințe de floarea soarelui crude, decojite

Câteva linguri de apă distilată

 

Mod de preparare:

Macină foarte fin semințele de floarea soarelui, iar apoi adaugă apă distilată în așa fel încât să obții  o pastă fină și moale. Aplică acest amestec pe față și pe gât și masează blând timp de câteva minute. Clătește cu apă caldă iar apoi cu apă rece și usucă fața cu un șervet din hârtie absorbant. În continuare, poți folosi crema ta obișnuită.

COMENTARII

Lasă un răspuns