3 motive pentru care trebuie să te demachiezi seara

3 motive pentru care trebuie să te demachiezi seara

Așa cum, seară de seară, când vii acasă după o zi de muncă faci un duș, iar apoi, înainte de culcare, te speli pe dinți, tot așa ar trebui să-ți intre în obișnuință să te și demachiezi. Uneori nu avem chef, alte ori uităm pur și simplu, însă acestea sunt unele dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face. Iată mai jos trei dintre cele mai nocive efecte pe care le au fardurile asupra tenului tău pe timp de noapte!

1.Va scădea nivelul de colagen

Coleganul este o proteină care ajută pielea să fie fermă, îi conferă suplețe, elasticitate și luminozitate. Colagenul este cel care ne protejează, printre altele, împotriva ridurilor. Dacă nu te demachiezi înainte de culcare, nivelul de colagen scade, iar tenul tău va fi, astfel, expus radicalilor liberi. Extrem de nocivi pentru sănătate în general, radicalii liberi afectează iremediabil pielea, ducând la apariția prematură a ridurilor și la o îmbătrânire accentuată.

2. Se închid porii pielii și apar infecțiile

Machiajul și mai ales fondul de ten pe care nu-l îndepărtezi seara, înainte de culcare, închide porii pielii care, astfel, nu mai pot fi curățați. Ei înmagazinează, pe lângă machiajul propriu zis, praf, impurități și noxe din aer. Astfel, tenul va fi afectat de puncte negre, comedoame și, cel mai grav, acnee. Toxinele acumulate vor produce infecții locale de care vei scăpa foarte greu și care vor lăsa, și după vindecare, urme și pete pe piele.

3. Tenul îmbătrânește înainte de vreme

Ceea ce nu știu multe femei este că tenul se repară și se reface peste noapte, iar machiajul încetinește foarte mult acest proces. Pentru ca celulele să se reproducă, ele au nevoie de oxigenare, hidratare și de multe vitamine pe care le găsești atât în produsele cosmetice de pe piață, cât și în cele naturale. Dacă nu este îndepărtat de pe față, machiajul nu lasă tenul să respire, acumulează impurități și împiedică buna dezvoltare celulară.

COMENTARII

Lasă un răspuns