3 sfaturi ca să-ți pregătești pielea pentru plajă

3 sfaturi ca să-ți pregătești pielea pentru plajă

Dacă încă nu ai ajuns anul acesta la plajă, este timpul să te gândești la soare, mare și distracție. Însă, pentru un bronz natural și uniform, pielea ta trebuie pregătită înainte. Mimi îți dă trei sfaturi pe care să le urmezi cu cel puțin două săptămâni înainte de a te expune la soare. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Exfoliere

Procesul de exfoliere a pielii te va ajuta să scapi de stratul de celule moarte. Folosește pentru exfoliere o mănușă specială dar și produse cosmetice granulate (creme, geluri de duș). După duș, exfoliază pielea începând cu picioarele, abdomenul, spatele, mâinile, umerii și gâtul. Atenție! Exfolierea tenului necesită produse de îngrijire speciale! Nu folosi pentru față exfoliant de corp! Masează blând cu mișcări circulare, iar apoi clătește cu apă călduță. Vei observa diferența: pielea ta va deveni mai catifelată, mai fină. Însă, este foarte posibil să se devină mai uscată. Deci, următorul pas în ritualul tău de îngrijire: hidratarea!

Hidratare

După exfoliere, deși este curată și catifelată pielea ta este deshidratată. Folosește pentru o hidratare intensă produse cosmetice speciale pentru fiecare parte a corpului – picioare, mâini, față, gât. Dar hidratarea nu se face numai la exterior. Astfel, este recomandat ca, mai ales în acest sezon cald, să bei foarte multe lichide, asta însemnaând apă plată. Renunță cât poți de mult la sucuri acidulate, sucuri naturale (sunt pline zaharuri – doar pulpa fructului conține elementele nutritive), cafea și alcool. De asemenea, conumă multe fructe și legume bogate în apă: pepene, fructe de pădure, castravete, roșii etc.

Expunere treptată la soare

Nu te expune brusc la soare, deoarece pielea ta are nevoie să se obișnuiască treptat cu razele solare. Altfel, riști arsuri solare și poți spune adio bronzului natural și uniform în această vară. O expunere corectă la soare presupune să mergi la plajă între orele 8.00-10.30 și după ora 16.00. Folosește creme de protecție solară cu SFP ridicat. De asemenea, nu uita că și buzele tale trebuie protejate de razele UV. Folosește un balsam cu factor de protecție.

COMENTARII

Lasă un răspuns