3 sfaturi ca să-ți usuci părul corect și să-i păstrezi sănătatea

3 sfaturi ca să-ți usuci părul corect și să-i păstrezi sănătatea

Părul tău și-a pierdut din strălucire și suplețe, are un aspect tern, uscat, se încâlcește în fiecare dimineață, iar firele sunt despicate și se rup tot mai des? Aceste semne îți spun clar că te confrunți cu o problemă: este foarte posibil ca după ce îl speli să nu îl usuci corect. Uite cum să-ți usuci părul pentru a-i proteja sănătatea!

 

Părul este cartea de vizită a oricărei femei, iar îngrijirea lui este una dintre principalele activități în ritualul nostru de frumusețe. Folosim balsamuri speciale, măști, tratamente, seruri și loțiuni, îl vopsim, tundem și coafăm. Dar uităm un lucru foarte important: cum îl spălăm și, mai ales, cum îl uscăm.

 

1. Căldura excesivă deteriorează părul

uscator parUna dintre principalele cauze ale deteriorării firului de păr este căldura excesivă la care îl supunem atunci când folosim feonul. Atenție mare! Când usuci părul, folosește accesoriile cu care este dotat uscătorul de păr. Ele te vor obliga să ții feonul mai departe de rădăcină și, astfel, vei evita temperaturile înalte care afectează podoaba capilară dar și scalpul. Mai mult, reste recomandat ca feonul să fie setat la o temperatură medie, nu ridicată.

2. Folosește produse de protecție împotriva temperaturilor ridicate

Pe piață și în magazinele de specialitate, care comercializează produse pentru îngrijirea părului, există o mulțime de uleiuri, loțiuni și spray-uri ce protejează firele împotriva căldurii excesive a uscătorului de păr. Folosește-le cu încredere! Aceste produse pot fi alese în funcție de tipul tău de păr dar și în funcție de metoda pe care pe care o adopți atunci când te usuci sau coafezi. Sunt produse care protejează împotriva căldurii degajate de uscătorul de păr, împotriva ondulatorului sau a plăcii de întins părul.

 

femeie care isi usuca parul

3. Lasă părul să se usuce natural

Cel mai înțelept sfat este să renunți la feon și să lași părul să se usuce natural. Îndepărtează cu grijă surplusul de apă – prin tamponare și presare, nu prin frecare – și ține părul desfăcut, nu prins în coadă sau coc. Piaptănă-l cât este încă ud, pentru a nu se încâlci, odată ce s-a uscat.

COMENTARII

Lasă un răspuns