4 alimente care previn cancerul la sân

4 alimente care previn cancerul la sân

0 1294

Ştiai că, anual, în România se îmbolnăvesc de cancer peste 78.000 de oameni, iar decesele sunt în jur de 50.000? Aceste cifre alarmante sunt rezultatul unui raport al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului, dat publicităţii în 2012, potrivit căruia printre cele mai răspândite tipuri de cancer se numără şi cel de sân. Prevenirea acestei maladii presupune, printre altele, o alimentaţie echilibrată şi consumul frecvent al anumitor alimente. Iată ce ar trebui să incluzi în meniul tău zilnic pentru a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul ţesutului mamar!

Cum prevenim cancerul de sân?

Cancerul de sân poate fi prevenit printr-o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, ce presupune consumul de fructe şi legume proaspete – alimente naturale bogate în vitamine, minerale şi elemente nutritive. De asemenea, ar trebui evitate cafeaua şi alcoolul în exces, ţigările, prăjelile, zahărul şi grăsimile. Iată care sunt unele dintre alimentele care te apără de cancer!

curcuma cefacemimi.ro1. Curcumă sau turmeric

Turmericul (curcuma) este unul dintre cele mai puternice condimente pe care le poţi folosi în bucătărie şi, cel mai important, este foarte eficace în prevenirea cancerului la sân. În anul 2008, revista Prevention Research a publicat un studiu în urma căruia s-a demonstrat faptul că unul dintre compuşii care se regăsesc în turmeric (curcumina) inhibă propagarea celulelor cancerigene la nivelul sânului. Astfel, specialiştii recomandă consumul regulat de turmeric pe care îl poţi include în preparatele culinare. De asemenea, poţi apela şi la ajutorul suplimentelor alimentare pe bază de turmeric (curcumă).

usturoi cefacemimi.ro2. Usturoiul

Usturoiul conţine sulfat de alil, un element care reglează ciclul celular. În momentul în care acesta este dezechilibrat, există riscul apariţiei cancerului la sân prin dezvoltarea celulelor canceroase. În urma unor cercetări, s-a demonstrat faptul că un consum frecvent de usturoi previne apariţia acestora. Într-un studiu efectuat şi publicat apoi în revista Human And Experimental Toxicology, specialiştii chinezi explică faptul că sulfatul de alil are un efect toxic asupra celulelor canceroase.

mere cefacemimi.ro3. Merele

Şi merele se numără printre alimentele care previn apariţia cancerului la sân dar şi a altor tipuri de cancer. Coaja acestora conţine o cantitate foarte mare de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi reduc riscul apariţiei celulelor canceroase. Este recomandat să includem merele în alimentaţia zilnică şi să consumăm fructe bio, pentru a evita pesticidele.

rodie cefacemimi.ro4. Rodiile

Nu există încă un studiu care să demonstreze faptul că rodiile ar preveni cancerul la sân, însă descoperirile recente în acest domeniu au rezultate mai mult decât promiţătoare. Astfel, în urma unei cercetări publicate în 2010 de American Association for Cancer Research specialiştii au descoperit că rodiile conţin substanţe care pot încetini reproducerea celulelor canceroase în ţesutul mamar. Dacă nu consumi fructul ca atare, poţi bea sucul acestuia.

COMENTARII

Lasă un răspuns