4 metode naturiste ca să scapi de cuperoză

4 metode naturiste ca să scapi de cuperoză

0 3716

Cuperoza este o afecțiune dermatologică foarte frecventă și, din păcate, are un efect devastator asupra psihicului nostru, la fel ca și acneea. Vorbim despre apariția, în timp, a unor pete roșiațice extrem de inestetice, cauzate de vene de sânge foarte fine, sparte, de care nu mai poți scăpa.

Cuazele apariției cuperozei nu sunt foarte bine explicate, pentru că nu se cunosc în totalitate. Însă, cuperoza pare să afecteze femeile cu tenul deschis. Brunetele, din acest punct de vedere, sunt mai norocoase.

Vasele de sânge de la nivelul feței se sparg și devin vizibile la suprafața pielii. Afectează, de cele mai multe ori, zona pomeților, a obrajilor și a nasului. Motivele? Uneori stresul, alteori fumatul, hormonii care o iau razna, consumul de alcool, de condimente, efectul nociv al razelor ultraviolete, cofeina. Din păcate, dintr-o simplă problemă estetică, această afecțiune dermatologică poate deveni gravă și poate duce la apariția rozaceei. Însă, chiar dacă nu există un tratament care să funcționeze 100%, poți apela la remedii naturiste care să prevină apariția acestor pete roșii și să le estompeze pe cele deja existente.

1. Roșiile necoapte, verzi

Aplică pe față, în zonele afectate, felii de roșii necoapte, cât mai verzi. Urmează acest tratament timp de 10 zile. Roșia conține acizi care vor estompa cuperoza, iar tenul tău va deveni mai curat și mai luminos. Nu trebuie decât să aplici feliile pe față și să le lași să acționeze timp de trei minute. Atenție! Dacă nu le îndepărtezi la timp, aceiași acizi îți pot declanșa iritații la nivelul pielii. Apoi, clătește fața cu apă călduță (nu fierbinte). De preferat ar fi chiar apă rece. Apoi, aplică o cremă de față hidratantă și hrănitoare.

2. Pătrunjelul

Iată o rețetă care era folosită, pe vremuri, de bunicile noastre: taie mărunt o legătură de pătrunjel și pune frunzele într-un bol cu apă clocotită. Acoperă vasul și așteaptă 30 de minute. Strecoară apoi lichidulși adaugă 50 ml de lapte. Înmoaie un disc demachiant în soluție și tamponează fața, insistând asupra zonelor afectate de cuperoză. Poți folosi și comprese pe care trebuie să le ții 20-30 de minute. Apoi, clătește cu apă rece. Repetă acest tratament timp de 20 de zile. Vei vedea diferența!

 3. Aloe Vera

Taie o frunză de aloe vera pe lungime. Înmoaie un disc demachiant în sucul care se scurge și aplică pe față, tamponând ușor. Spală-te după 30 de minute cu apă rece. O altă variantă ar fi să tai pe jumătate o frunză de aloe vera și s-o păstrezi pentru câteva zile în frigider. În fiecare seară, după ce te-ai demachiat, aplică frunza cu partea tăiată pe zonele afectate de cuperoză. Sucul plantei va ameliora afecțiunea în maximum 10 zile. Urmează acest tratament timp de 20 de zile.

4. Salvie

Pune patru lingurițe de frunze uscate de salvie în 200 de ml de apă clocotită. Acoperă recipientul și așteaptă 20 de minute. Strecoară lichidul și adaugă 200 ml de lapte. Folosește această loțiune pentru curățarea tenului. Apoi las-o să acționeze timp de 10 minute, la sfârșit clătește fața cu lapte, iar apoi cu apă rece. Tratamentul trebuie urmat până când vei observa o ameliorare a afecțiunii de care suferi.

COMENTARII

Lasă un răspuns