4 mituri despre mărirea bustului în care să nu mai crezi

4 mituri despre mărirea bustului în care să nu mai crezi

0 7811

Ideea de a-ţi mări sânii printr-o intervenţie chirurgicală nu este privită cu ochi buni, iar subiectul rămâne, din păcate, un tabuu. Iar asta pentru că românii nu sunt suficient de bine informaţi şi cad uşor pradă prejudecăţilor. Ceea ce trebuie să ştim este faptul că implanturile mamare sunt, în foarte multe dintre cazuri, o necesitate şi nu un moft. Iată mai jos câteva mituri şi idei preconcepute despre această intervenţie chirurgicală atât de blamată.

Este adevărat că suntem cu toţii sătui de de vedetele autohtone care îşi flutură implanturile zi de zi la televizor, la fel cum suntem sătui de aceleaşi imagini ieftine şi vulgare pe care le promovează diferite emisiuni de divertisment. Însă, ar trebui să reuşim să facem diferenţa între implanturile necesare şi cele care vând doar o imagine. Pentru că există femei care cu cât au sânii mai mari, cu atât au si audienţă mai bună şi alte femei pentru care implanturile mamare reprezintă şansa lor la o viaţă normală.

implanturi mamare 11. Sânii nu vor mai arăta natural

Unul dintre cele mai întâlnite mituri despre implanturile mamare este acela conform căruia sânii tăi nu vor mai arăta natural. Este adevărat, contează foarte mult măiestria medicului şi profesionalismul acestuia, dar reuşita intervenţiei depinde în foarte mare măsură şi de pacientă. Pentru că trebuie să respecte cu stricteţe indicaţiile medicale. Pe de altă parte, trebuie să ştim că metodele şi tehnologia s-au îmbunătăţit considerabil odată cu trecerea timpului. Acum putem alege dintr-o gamă variată de mărimi şi forme. Şi materialul folosit este extrem de important, la fel ca şi metoda aleasă: implanturi sub sau deasupra muşchilor. Astăzi, tehnologia permite medicilor să adapteze implanturile în funcţie de silueta pacientei şi conformaţia corpului său.  Vorbim despre intervenţii chirurgicale personalizate, tocmai pentru ca sânii măriţi să fie parte integrantă a corpului şi nu disproporţionaţi. Foarte mulţi medici chirurgi optează pentru introducerea implanturilor sub muşchiul pectoral, această metodă conferind sânilor un aspect mult mai natural şi firesc față de metoda introducerii implanturilor între glandele mamare şi muşchi. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim forma implanturilor. Pacientele au de ales între a avea sânii sub formă de pară sau sânii rotunzi. Prima categorie de implanturi, sub formă de pară, va da senzaţia unui bust mult mai natural şi firesc în comparaţie cu implanturile rotunde. Iată un alt aspect de luat în seamă şi care este de multe ori ignorat.

implanturi mamare 22. Recuperarea este dureroasă

Nici în ceea ce priveşte recuperarea de după intervenţie lucrurile nu sunt chiar atât de negre. Auzim tot felul de poveşti despre dureri insuportabile şi chinuri cumplite. Total fals! Durerea din timpul recuperării este o durere pe care o resimţi după orice fel de intervenţie chirurgicală şi poate fi calmată cu medicamente specifice. Este normal să te doară, dar nu vorbim despre dureri atroce. Recuperarea se face timp de câteva luni, dar jena şi starea de disconfort ar trebui să dispară după două sau trei săptămâni. Evident, cu cât trece timpul, cu atât intensitatea durerii va fi din ce în ce mai mică. Pe de altă parte, trebuie să ştii că durerea resimţită depinde foarte mult de metoda pentru care s-a optat: implanturi sub muşchii pectorali sau introduse deasupra acestora. Astfel, implanturile submusculare produc o durere mai intensă, iar disconfortul resimţit este mai mare, faţă de senzaţia pe care o resimţi în cazul impanturilor introduse deasupra muşchilor. Nu în ultimul rând, un lucru pe care cu siguranţă nu-l ştii este faptul că durerea resimţită poate fi cauzată de aşa numitele contracţii capsulare. Când un corp străin este introdus în organismul tău, sistemul imunitar răspunde prin formarea unui ţesut fibros în jurul acestui corp. Vorbim despre un proces natural de vindecare. Însă, dacă această contracţie este severă, atunci pot apărea dureri, întărirea şi schimbarea formei sânului. Mai multe informaţii despre procesul de vindecare şi recuperare postoperatorie poţi afla aici.

implanturi mamare recuperare3. Implanturile vor trebui schimbate frecvent

Femeile sunt destul de îngrijorate şi din cauza faptului că implanturile mamare trebuie schimbate o dată la 10 ani. Iată încă o idee preconcepută, o prejudecată în care credem cu tărie şi care nu face decât să ne sperie degeaba. Pentru că atâta vreme cât te simţi bine în pielea ta, eşti mulţumită de mărimea şi forma sânilor tăi, nu ai observat nici o modificare sau sensibilitate aparte, atunci nu ai nici un motiv să mergi la medic pentru a repeta intervenţia. Implanturile mamare au o garanţie de 10 ani, iar multe femei fac greşeala de a crede că după această perioadă de timp se poate întâmpla orice. Nu este chiar aşa. Pentru că, deşi garanţia dispare, asta nu înseamnă că implanturile nu mai sunt sigure şi funcţionale. Pe de altă parte, este adevărat că implanturile mamare nu rezistă la nesfârşit. Când implanturile cu soluţie salină (ser fiziologic) se rup, efectul se observă imediat: lichidul este absorbit natural de organism, iar sânii vor arăta mai dezumflaţi şi mai lăsaţi. Dacă se rupe un implant cu silicon, acest lucru este mai puţin evident. Siliconul este un gel vâscos, care se scurge destul de greu din capsula sa. Nu-ţi vei da seama că s-a întâmplat ceva decât după un timp. De obicei, apar roşeaţă, mici umflături în jurul sânilor sau neregularităţi în zona glandelor mamare.

femeie care alapteaza4. Nu vei putea alăpta

Multe femei cred că implanturile mamare le vor împiedica să alăpteze. Iată poate cel mai mare mit în care, din păcate, cred foarte multe dintre noi. Trebuie să ştii că implanturile nu au nici o legătură cu procesul de alăptare. Există situaţii destul de rare când implanturile mamare fac alăptarea chiar mai uşoară. Procesul de hrănire la sân a bebeluşului depinde de metoda care a fost folosită pentru introducerea implanturilor: sub muşchi sau deasupra acestora. Implanturile care se află sub muşchii pectorali prezintă un risc mult mai mic de afectare a glandelor mamare decât cele plasate deasupra muşchilor. Şi locul inciziei efectuate de către medic are importanţa lui: dacă vorbim despre o incizie transaxilară, efectuată în zona subraţului, riscul de a nu putea alăpta este foarte mic. Iar asta pentru că nu sunt absolut deloc afectate glandele mamare.

femeie buzeVrei buze senzuale? Uite ce trebuie să ştii!

Dacă pentru mărirea sânilor se folosesc implanturi cu silicon sau ser fiziologic (implanturi cu soluţie salină), pentru mărirea buzelor cel mai recomandat este acidul hialuronic. De pe acest site aflăm că acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii, care se resoarbe natural, nu provoacă alergii, dă volum buzelor pe termen lung, iar efectele sunt reversibile. Însă, această prcedură de înfrumuseţare nu este recomandată femeilor gravide, persoanelor care suferă de herpes bucal, prezintă alergie la anestezice, au deja buzele injectate cu substanţe şi produşi necunoscuţi sau pur şi simplu au aşteptări nerealiste. Efectul durează între 6 şi 9 luni, spre deosebire de efectul implanturilor mamare care ţine cel puţin 10 ani. Însă, între cele două intervenții de înfrumusețare, nu poate exista un grad de comparație, deoarece sunt total diferite.

COMENTARII

Lasă un răspuns