4 retete de dulciuri pentru Ziua Indragostitilor

4 retete de dulciuri pentru Ziua Indragostitilor

0 5414

Daca veti petrece Ziua Indragostitilor acasa, in doi, ai putea sa-i faci iubitului tau o surpriza culinara dulce! Te-ai gandit la asta? Mimi s-a interesat pentru tine, iar acum iti da cateva retete de fursecuri, torturi si prajituri pentru cel mai romantic desert. Ascult-o pe Mimi!

bucataras.ro ne prezinta Fursecuri sub forma de inimioare 

Ingrediente: 125 grame unt, 2 galbenusuri, 100 grame zahar farin, 250 grame faina, 2 linguri lapte, gem de capsuni pentru umplutura, gelatina rosie pentru decor.

Mod de preparare: se face o crtema din galbenusuri, unt si zahar, se adauga faina si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele. Se strange aluatul bine, se pune intr-o folie alimentara si se lasa la rece 20-30 de minute. Dupa ce s-a racit, aluatul se imparte in doua si se intinde in foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealalta se fac inimioare al caror mijloc se decupeaza cu o forma mai mica sau cu un cutit. Se cos 10-15 minute in cuptorul incins iar apoi se lasa sa se raceasca. Formele intregi se ung cu gem de capsuni iar formele decupate se pudreaza cu zahar farin. Se lipesc apoi doua cate doua. In mijloc, pentru a accentua si mai mult nuanta de rosu se pune gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe pachet. 


petitchef.ro iti recomanda Tort Diplomat 

Ingrediente pentru blat. 7 oua, 210 grame zahar, 210 grame faina. 

Ingrediente pentru crema: 3 oua intregi, 180 grame zahar, 350 ml frisca plus inca 4o0 ml pentru ornat, esenta de portocale, portocale confiate, fructe: mandarine, kiwi, visine, fructe exotice, 1 plic de gelatina.

Mod de preparare al blatului: se separa albusurile de galbenuse iar apoi batem albusurile pana sunt spuma. Se aduga si un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile si mai batem inca 15 minute. Se adauga apoi faina in ploaie si se incorporeaza cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus. Se tapeteaza o foram de tort cu hartie de copt sau cu unt si faina si turnam in ea compozitia. Se pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasam sa se coaca aproximativ 25 de minute. 

Mod de preparare pentru crema: se bat oualele si se amesteca cu zaharul. Le punem pe bain marie pana se ingroasa putin. Se adauga apoi esenta de portocale, dupa gust. Preparam gelatina si o adaugam in crema de oua. Frisca se bate spuma iar apoi se iau 3 linguri si se incorporeaza in crema de oua racita. apoi, crema de oua si portocalele confiate se toarna usor in bolul cu frisca. Se amesteca cu grija de jos in sus. 

Se taie baltul in trei parti. Primul blat se insiropeaza cu zeama de compot iar apoi se asaza fructele taiate marunt. Se toarna jumatate din compozitia de crema peste fructe. Se procedeaza la fel si cu celelalte blaturi. 


reteteinimagini.ro iti ofera Amandine

Ingrediente pentru blat: 6 oua, 200 grame zahar, 30 ml apa, 40 ml ulei, 3 linguri cacao, 3 linguri faina

Ingrediente pentru crema: 3 oua, 150 grame zahar, 2 linguri cacao, 1 pachet unt

Ingrediente pentru sirop: 400 ml apa, 200 grame zahar, 2 plicuri capucino

Ingrediente pentru glazura: 200 grame ciocolata, 150 ml frisca

Mod de preparare al blatului: se mixeaza ouale cu zharul foarte bine iar apoi se adauga, pe rand, apa si uleiul. Faina se amesteca cu cacao si se pune in compozitia de oua cu grija amestecand de jos in sus. Aluatul format se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute la temperatura scazuta. 

Mod de preparare a cremei: ouale se amesteca cu zaharul si se pun pe bain marie pana compozitia se ingroasa putin. Apoi, se adauga o lingura de cacao si se da la rece. Intre timp, untul se freaca bine, se adauga si cealalta lingura de cacao iar apoi se adauga crema de oua care s-a racit. 

Mod de preparare al siropului: apa cu zaharul se pun pe foc pana cand se topeste zaharul. Cand da in clocot se pun plicurile de capucino si seda la rece. 

Mod de preparare al glazurii: se topeste ciocolata in frisca lichida pe baie de aburi

Blatul de taie in doua parti. Prima parte se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, se pune creama si cealalta jumatate de blat. Apoi se toarna si restul de sirop iar deasupra se pune glazura. Tava se da la rece cateva ore iar  apoi prajitura se taie in patrate. 


openbar. ro iti ofera Banana Chocolate Milkshake

Ingrediente: 1 ceasca de lapte, 2 lingurite de cacao, 1 lingurita de esenta de vanilie, 1 banana taiata in bucati, 8 cuburi mari de gheata, zahar dupa gust

Mod de preparare: Se pun laptele si cacaoa intr-un blender si se amesteca la viteza mica pana se omogenizeaza. Se adauga zaharul, vanilia si banana si se amesteca din nou bine. Se aduga apoi cuburile de gheata si se mizeaza pana la omogenizarea compozitiei. se serveste imediat. 


COMENTARII

Lasă un răspuns